Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lekko Zaniepokojona

Problem z nóżką u 1,5rocznego malucha! CO SIĘ DZIEJE? Nie może stanąć ........

Polecane posty

Gość Lekko Zaniepokojona

Może któraś z Was miała podobny problem... Mój mały wczoraj jak wstał nie umiał stanąć na nóżce. Tak jakby próbował, ale nóżka się uginała, albo sam odrazu się poddawał i siadał... Trwało to z pół h, nie bolało go, ale denerwowało! Kręciłam stópką, każdym paluszkiem, kolanem, biodrem - nie odczuwał bólu, ale gdy znów pronował stanąć to nie udawało mu się. Wyglądało to dosłownie tak jakby noga mu podczas spania po prostu zdrętwiała... Dlatego też zbagatelizowałam to, bo po pół godziny chodził już normalnie, ale dziś znów widzę, że coś pokazuje na tą nóżkę... co prawda normalnie na niej stoi, ale chwilami siada i pokazuje albo idzie po prostu na paluszkach, ale tylko ta prawa noga idzie na palcach, a druga normalnie :o

Gość może ma coś wbite w stopę
od dołu?

Gość junn
trzeba do lekarza skoro problem się powtarza.

no rzeczywiście dziwne, idź do lekarza, bo coś sie dzieje, tylko co?

Gość helskdnmas
a to się dzieje bo przebudzieniu?? może poprostu jak sie obudzi to ma zdrętwiała nóżke i zanim ja rozchodzi to minie troche czasu

Gość Lekko Zaniepokojona
Wczoraj wystąpiło to własnie rano po przebudzeniu i po pół godziny rozchodził nóżkę... Dziś normalnie w ciągu dnia, ale dużo mniej niż wczoraj, bo trwało to chwile i stał na tej nodze, nie upadał... tyle, że przez chwile chodził na palcach. On tak jakby pamięta o tej nodze, bo pokazuje i idzie na paluszkach, ale jak wyjełam czekoladę to przeszedł cały pokój normalnie aby ją dostać :o Nóżki ma proste, bo już naczytałam się o tych krzywicach... nogach X lub O... U nas nogi są proste

zeby coś z mięśniami nie było, nie wiem, sprawdź u lekarza, bo to dziwne być moze też wczoraj mu zdrętwiała, a dziś to rozpamiętuje

Gość mam blokowe dziecko
a jestes pewna ze nikt go czasem nie uderzyl? bo moja corcia gdy mial poltora roczku tak robila ale pozniej wyszlo na jaw ze starsza siotra ją niezle grzmotnela, albo moze pod twoją nieobecnosc maly przekrecil sobie nozke i jakis miesien naderwal

Gość ggdajhgjdgJLGDGFFFFS SDJGH l g
Nie chcę cię straszyć ale NATYCHMIAST DO LEKARZA!!!!!!!!!!!! Mojej kuzynki dziecko zaczęło mieć problemy z chodzeniem a teraz jest już po leczeniu nowotworu mózgu!!!!!!!!! Nie bagatelizuj tego!

Gość Lekko Zaniepokojona
Tylko ja siedzę z małym, nic takiego nie miało miejsca... no chyba, że zrobił coś podczas snu to chyba niemożliwe co?

Gość mam blokowe dziecko
no ale na przyslwiowe 2 min nieraz spuszcasz go z oczu, nie masz do niego wglądu 24/h ,chocby jak wychdzisz do toalety czy do kuchni

Gość gierenninna
ggdajhgjdgJLGDGFFFFS SDJGH l g JAKI TO BYŁY PROBLEMY Z CHODZENIEM ?? Nie strasz i nie porównuj bez sensu

Gość Lekko Zaniepokojona
mam blokowe dziecko - tak zgadza się.... nie jestem przy nim non stop, ale on jest taki, że jak lekko się uderzy to przeżywa 15minut więc zobaczyłabym na pewno efekt i jego reakcję po jakimś "wypadku"

od razu guz mózgu, moze byc, coś z mięśniem, przy guzach mózgu nie można utrzymać równowagi najczęściej, a tu jakby nóżka była w niemocy

Gość Lekko Zaniepokojona
Z równowagą nie ma problemu, Mały tańczy i utrzymuje się nawet jak się zakręci podczas tańca :) wtedy także nie wyglądało to zupełnie tak jakby tracił równowagę tylko zachowywał się dokłądnie tak jak ja gdy zcierpnie mi noga lub gdy mam skurcz, a dziś może faktycznie rozpamiętuje - MAM NADZIEJE

Gość ggdajhgjdgJLGDGFFFFS SDJGH l g
a no takie, że nie chciał chodzić bo nie mógł ustać na nogach, zaburzenia równowagi, ściąganie na lewą stronę. Ja nie straszę ale kuzynka opowiadała ile dzieci jest chorych na oddziale w CZD. Nawet kilkutygodniowe dzieci z guzami mózgu są. Autorka zrobi jak uważa jednak po tym co przeżyliśmy u nas w rodzinie ja baczniej obserwuję swoje dziecko i wolę panikować niż nie reagować na czas.

Gość lizaxi
hahahahha

moja koleżanka ma coś takiego, ale to już stara baba i nic lekarze nie wykryli, miała wszystkie badania w szpitalu łącznie z pobraniem płynu mózgowo-rdzeniowego ale do rzeczy może coś ze stawem biodrowym , moze z kręgosłupem, a moze faktycznie rozpamiętuje

Gość mam blokowe dziecko
no wiec autorko ja na twoim miesjcu bym sie uspokoila i uwazam ze jest to przejsciowe i nieszkodliwe, zresztą sama napsialas przyklad z czekoladą (o czekoladzie dla tak malego dziecka nie wspomne i zamilkne lepiej bo to inny temat)

mojej kolezanki synek tez tak mial, ze utykal na nozke i chodzil na paluszkach. kolezanka masowala i uciskala stopke, maly nie zabieral, nie bolalo go a na nastepny dzien pojawil sie maly siniaczek na stopce od spodu i okazalo sie ze maly najprawdopodobniej stanal na cos, moze klocek i go na poczatku nozka pobolewala i zaczal tak chodzic a pozniej se "przyzwyczail" i kilka dni tak chodzil az zapomnial i bylo ok.

Autorko u mojego synka (rok i 4 m-ce) dokładnie to samo co u Twojego dzieciaczka. Z tą tylko różnicą że mój chodził na prawej pięcie. Jutro mam wizyte u ortopedy wiec zobaczymy co na to powie. Daj znac jak juz cos bedziesz wiedziała.

no moze być niewielki uraz i już maluszek sie zniechęca, poobserwuj, poogladaj małego, zobacz czy w łóżeczku czegoś twardego nie ma i może się wyjaśni

Gość ertetetert
chlopcy to histerycy nie martw sie na zapas, poczekaj jeszcze 2 dni....

Gość Lekko Zaniepokojona
Czekoladę daję GORZKĄ (dziennie jedną kostkę) zalecenie lekarza (bo mieszkamy na śląsku) Mój mały właśnie jest histerykiem i tak to sobie tłumaczę, bo gdy 3m-ce temu byliśmy u fryzjera to przez tydzień pokazywał cyk cyk na włoskach i płakał... a jak ubieraliśmy się do wyjścia to krzyczał papa TAK, cyk cyk NIE, bał się chyba, że idziemy do fryzjera... tak to sobie tlumaczę... ...a możliwe także, że na coś stanął, bo mam też starszą córkę, która ciąglke gdzieś zostawia zabawki Na razie nie będę więc panikowała i będę bacznie obserwować

Gość gość
Właśnie pojawił sie u Mnie taki sam problem, chciałabym zapytać jak u Was sytuacja wyglada i czy to cos poważnego... Dodam ze właśnie moj synek ma 1,5 roku. Proszę o odpowiedz.