Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam dla ciebie pojemnik

Nieładny zapach z buzi niemowlaka. Czy mam się martwić ?

Polecane posty

Kilka dni temu jak i dzisiaj poczułam z buzi mojej 8,5 miesięcznej córki jak przytulając się, śmiała się mi prosto w twarz nieprzyjemny zapach, taki jakby hmm... trudno mi powiedzieć, trochę przypominajacy jakby stare zepsute jedzenie, albo zjełczałe mleko. Mała nie chorowła od urodzenia i nie ma generalnie żadnych problemów zdrowotnych, więc nie wiem skąd to ? Czy mam się tym bardzo martwić, czy może niemowlęta tak czasem mają gdyż nie myją/nie potrafią myć czy płukać jamy ustnej, gardła ??? Dziękuję !

Gość ertetetert
poznawalam, ze moje dziecko jest chore wlasnie po zapachu z buzi ( chodzi mi o przeziebienia!)

Gość yyyhmyyya
Czasem mój synus też miał z buzi taki zapaszek, ale np. po wstaniu rano, później już nie i tak za jakiś czas znowu, jest zdrowy jak rydz, nie wiem skad ten zapaszek.

Gość junn
może od migdałków?

Mój synek miał tak przy zapaleniu jamy ustnej ale tego świństwa to nikomu nie życzę i mam nadzieję że to nie to. :)

asiamt - Nie ma jeszcze ani jednego. Dolne jedynki natomiast wyglądają jakby miały na dniach wyjść. Tyle że ona nie zachowuje się jak na ząbkowanie, no chyba że jestem tą szczęściarą, której dziecko ząbkowanie przechodzi łagodnie i bezboleśnie :)

no i tu moze być przyczyna u mojego syna też poczułam taki zapaszek i zaraz wyszły zęby, a ząbkowanie przechodził w zasadzie bez objawów, no 2 razy miał katar przezd wyjsciem zęba, ale tak to jedynie gryzł wszystko

Oby to bylo to.

oj wiesz mogę się mylić, ale piszę to co zaobserwowałam u młodego

Gość ja miałam ziajkę ale tylko
koleżanki dziecku też brzydko pachniało z buzi i okazało się że ma tam jakieś nadkażenie bakteryjne i antybiotyk dostało. Ale ono miało w tej buźce jakąś rankę i to się od tego zrobiło

Gość Mamy to Sami
Witam Mój syn ma to samo byłam u lekarza zlecił badania i okazało sie ze ma pasozyta Lamblia jednym z objawów jest niemile zapach noi dziś jadę do lekarza po leki radzialbym sie udać dolekarza pozdrawiam

Gość Niewidoczny dla innych
Lamblie objawiają się najczęściej bólami brzucha, biegunkami i w kale widoczne są tak jakby kawałki niestrawionej kapusty. Nie sądzę by ti było to.