Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość au pair

zmiana pieluch u 2-latka

Polecane posty

Gość au pair

Witajcie drogie mamy. w czerwcu mam wyjechac jako opiekunka do dwulatka, ale okazało sie ze mały nie potrafi korzystać z nocnika. bede musiała zmieniac mu pieluchy i tu mam problem.... nigdy nie zmieniałam pieluch.Jak to wygląda u wiekszych dzieci? szukałam w sieci informacji ale rozpisują sie tylko nad niemowlakami. bardzo proszę o poradę.

Gość no błagam cię...
wygląda to tak samo jak i u młodszych dzieci, a niby jak ma wyglądać?:O

Gość ftydytdtd
tak samo jak u niemowlaka, kladziez na plecy wyjmujesz brudną pieluche, wycierasz krocze ,zakladasz czystą pieluche.Na youtube sobie ppoogladaj jak pieluchy sie zmienia, ta jest mnostwo takich fimikow typowo pokazowych jak pieluche sie zmienia

Gość au pair
dziękuję, tam oglądałam juz troche, ale czytałam ze dzieci zaczynają strajkowac i pieluchy zmieniają im na stojącą. prosze o wyrozumiałośc. nigdy nie miałam doczynienia ze zmiana pieluch..

To zależy od dziecka, jak jest nauczone. Niektóre kładą, niektóre na stojąco, jak komu wygodnie.

Gość kasakasssaa
To jak mozesz jechac jako opiekunka jak nie wiesz jak sie zmienia pieluchy ja bym Cie pogoniła jak bym sie orietowała, bo własnie takie jak ty jezdza a te ktore naprawde potrafia i cha zajmowac sie dziecmi nie maja szans

Spokojnie ogarniesz:) u starszego jak znajdziesz na niego sposób łatwiej niż u malucha, na stojąco możesz go złapac w każdym momencie, nie musisz szukac miejsca do przewijania,jak pielucha zasikania to w ogóle żaden problem,jak kupa to polecam nauczyć, żeby przechylało się przez Twoje kolano, wypinało pupkę i luks wyczyścisz;) no chyba że na rzadko, ale z takimi to zawsze wiekszy problem;) jako matka też nie umiałam przy 1 dziecku zmienić pieluchy, nie uważam się przez to za gorszą, nie każdy musi wszystko umieć, wiele 2-latków załatwia się już na nocnik:) problem miałam z tym gdzie przód a gdzie tył pieluchy:D więc znajdź kogoś kto Ci to pokaże, albo kup w rossmanie są pakowane 2 szt po 2zł chyba i zobacz sobie co to za ustrojstwo:) pozdrawiam i powodzenia

dodam, że dla mnie problem stanowiła właśnie ta pierwsza pielucha, potem już same wskakują jakos cudownie na miejsce;p bardziej mnie martwi czy nie będziesz miała oporów przewijać nie swojego dziecka:/

Gość rtrthrt
Ja tylko wtrącę, że przewijam swoje dziecko od ponad dwóch lat i nie umiałabym gdy stoi. :D (Próbowałam i nic z tego).

Gość gtggfgf
sorry ale strasznie nie podoba mi sie falkt ze dopiero bedziesz szkolic sie na czyims dziecku.Dla mnie jest to niepwazne aby dac dziecko pod opieką kogos kto nigdy nie mail do czynienia z dzieckiem :o Po drugie dziecko juz w tym wieku bez pieluch powinno chodzic.Dziecko kiedy konczy poltopraroku NIE MA PRAWA nosic pieluch

moję nie chciało kłaść się do przewijania jak tylko zaczęło chodzic, na szczęście na nocnik usiadło w wieku 14mies;) całe szczęście, bo ja z koleji byłam przerażona przewijaniem na dworzu;) myslę, że autorka mogła mieć do czynienia z dziećmi, może nawet w tym wieku, ale właśnie nie noszącymi już pieluch. szczerze mówiąc mój syn jako pierszy w swoim "towarzystwie";) usiadł na nocnik, znamy jeszcze dzieci w jego wieku, które noszą pieluchę, więc nie jest to nienormalne, no chyba że mamy wokół siebie dzieci z problemami:( ale te dzieci za to pieknie mówią, a mój uparciuch nie chce:/

Gość FSDGAVFA
Najłatwiej jest na leżąco bo sobie tą pieluchę łatwo porozkładasz . Ja robię tak Mówię do dziecka żeby sie położyło na łóżku z głową na podusi(takie dzieci nie lubiana płasko raczej leżeć) Potem podkładam nowa pieluchę pod pupę,zanim jeszcze rozepnę starą,następnie rozpinam i zdejmuje starą i zapinam nową lub jeśli stara była mocno zamoczona wycieram pupę na mokro chusteczkami do pupy i na sucho papierem toaletowym kremuję i zasypuje zasypką bo ona chroni przed wilgocią a taki dwulatek jak sie spompuje to nawet duża pielucha rady nie daje.

2latek jeszcze chodzi z pieluchą? Może warto namówić tych rodziców na nocnik lub chociaż pieluchomajtki.

Gość mamama27
nie znam 2 latka który uleży przy zmianie pieluchy.. mój już odkąd umie stać przebieram na szybko na stojąco - albo zapinam jak majteczki i ubieram jak majteczki

Gość dfrgthy
czy te wasze 2-latki nie powinny już wołać siku?...niedawno była u mnie znajoma z córką 16 miesięczną i mała bez pieluchy była! A gdy chciała siku mówiła "sisi' i matka szla z nią do toalety...widac można nauczyć dziecko podstawowych czynności...wystarczy troszkę się postarać...