Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaSynkaJana

wybór chodzika pchacza

Polecane posty

Gość MamaSynkaJana

Witam Mam do Was drogie mamy prośbę... czy mogłybyście polecić mi taki chodzik pchacz który ma pewne ograniczniki, a mianowicie, że dziecko gdy pcha chodzić to musi nim prawie pchnąć aby ruszyć - żeby nie prowadziło się go tak swobodnie - bo mój mały poleci jeszcze nura na twarz :/ zwłaszcza, że u nas gołe podłogi (ani wykładziny, ani dywanów)

Gość aaaaaraaaaaaaan
po co Ci chodzik? przyspieszysz chodzenie dziecka jak nie wpakujesz go w takie ustrojstwo. poczytaj opinie jakie to szkodliwe dla stawów, bioder.

Gość MamaSynkaJana
w temacie jest chodzik PCHACZ - co bardziej mi na pchaniu zalezy- a po drugie - szkodliwe jest na pewno jak siedzi w tym nonstop.

Gość aaaaaraaaaaaaan
jedno g***, bo nie bedzie umiał utrzymać równowagi. dziecku kupowć balkonik...bezsens.

Gość grfegerrerrrrr
nie pieprz tyle....mój mały był sadzany w chodaku odkąd zaczoł siedzieć i jakoś nauczył sie chodzić sam jak miał 10 miesięcy...to nie ma reguły. jak dziecko chce chodzić samo to szybko zacznie a jak jest leniuszkiem to niestety dłużej to potrwa.

Gość MamaSynkaJana
Mój Janek juz wszedzie wlazi i przy wsztskim wstaje - nawet przy pustej scianie. A ze mamy sporo miejsca to chce mu cos takiego pokazac i pobawic sie przy tym.

Gość grfegerrerrrrr
Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł...:) przynajmniej coś w domu mogłam zrobić...:)

Gość MamaSynkaJana
no tak ale mozecie jakis poradzic?

Gość wrózka pierdula
Pchacz a chodzik to całkiem co innego.Pchacz jest ok.,ale chodzika nie polecam.

Gość mango__
takiego, co się wolno prowadzi to raczej nie znajdziesz ;) bardzo fajny kupiłam na allegro - wygląda samochodzika - z przodu sortownik (kółko, trójkąt, kwadrat), deska rozdzielcza z przyciskami - uczy lewo, prawo, może być i jako pchacz i jako jeżdzik jak się złączy odnóżki. kosztował ok. 120 zł i jest wart swojej ceny. :) aha - przez swoją budowę jest niższy niż inny typowy pchacz jaki mam i mój mały szybciej go załapał :)