Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnieszkkkkkka

skad wiecie ze jestescie w ciazy jak bierzecie TABLETKI

Polecane posty

Gość agnieszkkkkkka

ANTYKONCEPCYJNE..????? mOZE GLUPIE PYTANIE,ale biorac hormony -nie ma sie ,,prawdziwego''okresu,tak? jak to wlasciwie jest?

Gość agnieszkkkkkka
hey,laskiiiiiiiii jestescie????

Gość opelastra2
nikt nie wie,heheeeeeee

Gość agnichcha:)
jak to nikt............:(

Gość eks eks eks
Jak bierzesz tabletki prawidłowo, to nie możesz być w ciąży, oślico.

same gleby na tym kafe....:Ozadnego madregoniema?????:O

prosze Cie....tyle dziewczyn wpadlo,mimo tabletek-prawidlowo przyjmowanych...,to co bocian im dzieci przyniosl...?

Gość eks eks eks
na pewno przyjmowały tabletki prawidłowo... Już to widzę. Skoro zaszły, to znaczy że nie umiały prawidłowo przyjmować tabletek. Ja biorę 6 lat i jak dotąd w ciąży nie byłam. Tylko to trzeba robić z głową.

To normalne ze mozesz nie wiedziec. Proste pytanie, od czego sa tabletki antykoncepcyjne? Porsta odpowiedz, by sie zabezpieczyc przed nie planowana ciaza. Jesli faktycznie, prawidlowo zazywasz tabletki, przestrzegasz godzin, to mozesz byc jak nabardziej spokojna ze nie zajdziesz w ciaze, natomiast co do okresu, dzieki tabletkom, mozesz go przesunac o kilka dni, mozesz dzieki tabletkom zdzialac, ze okres nie bedzie obfity, badz tez tak ze bedzie trwal krocej niz jak mialas przed zazyciem tabletek. Pozdrawiam.

srata,tata...:O Tabletki nie dawaja 100% gwarancji ze nie zajdziesz w ciaze-oslico:P Mnie chodzi o ten przypadek kiedy zachodzi sie w ciaze...?skadwiadomo ze to ciaza-jesli przyjmijmy-nie ma objawow-jak np mdlosci.... Okres ktory wystepuje przy tabletkach,jest wynikiem odstawienia hormonow...i to tak faktycznie nie jest miesiaczka ,tak...?Wiec skad wiadomo ze sie wpadlo...?

przecież brak okresu nie jest jedynym objawem ciąży :) można to zauważyć po odmiennym śluzie, powiększonych i bardzo wrażliwych piersiach, bolącym brzuchu (a po jakimś czasie rosnącym ;) ), mdłościach, humorach, zachciankach itp - i wiele z tych objawów występuje bardzo szybko w ciązy :)

poza tym nie stosując tabletek również można mieć "okres" będąc w ciąży (choć prawdziwą miesiączką to nie jest - ale jednak krwawienie) i tak samo w drugą stronę - można nie być w ciązy a nie miesiączkować z innych powodów

eks eks eks bzdura, oczywiście, że można zajść w ciążę nawet prawidłowo przyjmując tabletki, czytałaś ulotkę? dają ok 98% a nie 100... 100% daje tylko wstrzemięźliwość seksualna ;)

Gość wwrrr
Na ulotce moich tabletek pisze, ze brak krwawienia moze swiadczyc o ciazy.

dzieki strzelak,ale mnie chodzi o ten-niby okres ktory wystepuje przy tabletkach. Te wszystkie objawy o ktorych piszesz to ja mam na codzien-od zawsze-z wyjatkiem rosnacego brzucha....:D Czy ten ,,okres''sie pojawi jesli zajdzie sie w ciaze,czy nie?

agnichacha oslico idz moze do ginekologa.. a ja nie to czekaj, moze w 9 m-cu sie dowiesz "skad wiadomo"

krwawienie może nadal występować, tak jak pisałam - czasem występuje nawet jak się tabletek nie bierze :) ale myślę, że to rzadkie zjawisko, jeśli obawiasz się, że jesteś w ciaży to zrób test :)

Gość wwrrr
Agnicha - jesli masz przyczyny obawiac sie ciazy (pominieta tabletka czy duze opoznienie) - zrob test w pierwszy dzien krwawienia, czy tam po nim, nie wiem nawet, czy mozna robic w czasie okresu. Jesli nie i krwawienie pojawia sie normalnie, nie ma sie czym przejmowac. Chyba, ze bedzie Cie to doprowadzac do paranoi, wtedy rob test co miesiac dla pewnosci, jesli to Cie uspokoi.

dziewczyny -ja nie mam nascie lat:) jestem juz dawno po 30-ce i mam hormonalna terapie zastepcza....na wczesna menopauze. Te moje tabsy nie zapobiegaja ciazy...,mam1 % na to by zajsc w ciaze.... no i pytam wlasnie bo tam na ulotce pisze,ze nie wolno tego przyjmowac jak zajdzie sie w ciaze.... Nie zabespieczam sie,no i jak stanie sie cud...to co....-mam co miesiac robic test?-no bez przesady....

Gość odpowiadamm
Po prostu ufam swojej metodzie anty. A jakby zawiodła, a krwawienie z odstawienia miałabym normalnie, to po prostu inne objawy ciąży by pewnie w końcu dały do myślenia i zrobiłabym test.

Gość wwrrr
Jesli leki, ktore bierzesz, bylyby niebezpieczne dla Ciebie czy dziecka w wypadku ciazy, to tak, chyba na Twoim miejscu robilabym test co miesiac. I brala tabletki regularnie co do minuty.

no szczerze mówiąc to w tej sytuacji chyba robiłabym jak najczęściej test... bo jeśli nie jesteś w stanie stwierdzić ciąży po żadnym z objawów to raczej ciężka sprawa... ale jednak jeśli normalnie miesiączkujesz w trakcie odstawienia to prawdopodobieństwo, że będziesz miała okres będąc w ciąży jest bardzo malutkie (zwłaszcza w późniejszych cyklach)

no wlasnie o ten nieszczesny okres mi chodzi....strzalko:O czy ktos temu mojemu ,,zerowemu" umyslowi wytlumaczy ,co tojest w ogole za krwawieie przy tych hormonach,dlaczego ono wlasciwie wystepuje-skoro nie jest to prawdziwa menstruacja...

Gość odpowiadamm
Doczytałam i wybacz, ale od takich pytań to jest lekarz a nie forum, bo kto może wiedzieć czy w takim wypadku dostaniesz czy nie normalnie okres. Ech kobiety.

wiesz strzalko-ja te objawy wszystkie mam na codzien...:O przez ta cholerna menopauze...,dlatego sie zastanawiam ...:O

ojej,kto pyta nie bladzi....:O Wiadomo,ze z takimi pytaniami to do lekarza-ale mozeakurat siedzi na kafe jakas babka ,co byla w podobnej sytuacji....? Od czego jest kafe-wlasnie od pytan i dyskutowania....:P

Gość wwrrr
Agnichcha - masz dwa wyjscia. Robic testy co miesiac, albo ufac tabletkom. Ja uznaje krwawienie z odstawienia za wiarygodny dowod na brak ciazy (chyba, ze tabletke pomine itd), ale dla mnie taka ciaza nie bylaby katastrofa, wiec nie musze popadac w paranoje. W Twoim przypadku jest to powazniejsza kwestia, wiec wiecej ostroznosci moze sie przydac. Porozmawiaj z lekarzem.

a tak na marginesie,to siedzi tu tyle kobiet ktore biora tabletki antykoncepcyjne,a nikt nie wie nic o krwawieniu ktore wystepuje w czasie przerwy.... I to ja jestem niby zakuty leb....:D