Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak tylko pytam........

W ktorym tygodniu ciazy wasze ubrania zaczely byc zaciasne?

Polecane posty

Diewczyny, jestem w 8 tygodniu, za pare dni wybije mi 9. Powiedzcie mi jak to bylo u was. W ktorym tygoniu ciazy zaczal wam rosnac brzuch, tak, ze przestalyscie sie dopinac? Jak sobie radzilyscie z ta sytuacja? Kupowalyscie specjalne spodnie ciazowe, czy poprostu nie zapinalyscie spodni na ostatni guzik? Przyznam sie, ze troche boje sie tej sytuacji ;-). Narazie jeszcze nie mam tego problemu:P

Gość adelajjjjjda
ja praktycznie do końca nosiłam swoje spodnie, tylko biodrówki zapinane pod brzuchem. Wchodziłam w nie praktycznie do rozwiązania, ale wolałam dla wygody legginsy i tunikę :)

ja przez całą ciążę przytyłam tylko 9 kg i miałam tak niewielki brzuch, że ubrania ciążowe były dla mnie za wielkie:P A brzuszek zaczął wystawać tak po 20tc i wtedy zaczęłam się nie dopinać

Gość deeesssss
w 20 tyg wskoczyłam w ubrania ciążowe... To jest indywidualna sprawa. Koleżanka juz w 3 miesiącu dostała brzuszek.

ja juz własnie ok 10 tyg kupiłam ciązówki spodnie bo nosze na codzień takie z wyższym stanem i było mi ciasno, ciązówki sa super wygodne, sory ale biodrówki w ciązy też uciskają brzuch w dolnym odcinku, zapytaj ginekologa, zobaczysz co powie na ten temat

Gość zaczarowana 23456
jestem w 2ciąży 20tydz i dalej chodze w swoich ciuchach. w 1szej ciąży przytyłam 7kg i brzuszek miałam malusieńki więc też chodzilam w swoich ciuchach-cala ciaze.

czyli nie musze sie martwic i juz teraz wariowac z kupnem spodni ciazowych?

Gość Zapytajka29.
w 18 tyg miałam prawie 90w pasie (przed ciąża niecale 70) wiec ja w ubrania ciazowe szybko wskoczylam

Gość vertopola
ja teraz jestem w 17 tc i nadal bez problemu się mieszczę w swoje, choć tych najbardziej obcisłych spodni w pasie, to już wolę nie zakładać...na razie ledwo coś trochę widać, ale na pewno nie typowo ciążowo...nie brakuje tych ubrań ciążowych, a na zapas nie bardzo jest sens kupować, bo mogą się nie przydać...

Gość lossskowska
Ja zaczełam tak naprawde kupowac ciuchy w 7mc ciązy, bo dopiero wtedy brzuszek zaczał mi rosnąc. A wszystkie kupiłam na beautybelly I w sumie polecam wszystkim przyszłym mamom.

Gość hahahyhyhehe
ja w 8 mieesiacu jeszcze wchodzilam w swoje spodnie biodrowki bo mialam brzuch dosc wysoko jednak tak jak kolezanka wyzej dla wygody nosilam dresy czy leginsy. u mnie brzuch pojawil sie dopiero w 5 mcu ciazy, zreszta brzuch mialam bardzo malutki, jak szlam na porodowke do polozna myslala ze jestem w 6 miesiacu:)

Gość XxJKxX
Ja już około 4 miesiąca kupiłam spodnie ciążowe i nosiłam dla wygody ale w swoich jeansach również bo długo nie wiele było po mnie widać ;) dopiero jakoś miesiąc temu (teraz jestem w 33 tyg) nagle mnie wybiło i to na tyle że odstawiłam wszystkie inne spodnie bo się nie dopinam :) aha- nosząc jeansy w ciąży tak czy siak zawsze siadając dobrze jest odpinać guzik żeby nie uciskać- tak twierdzi moja położna więc od początku się stosowałam ;)

Gość a nic Wam biodra nie urosły
w ciąży?

Gość Ja jestem w 22 tc
nadal noszę "swoje" ubrania.

Gość mama007
ja wczesnie, bo już jakoś koło 8tyg, kupiłam ciążowe spodnie-miałam wzdęcia i czułam dyskomfort, jak spodnie się robiły ciasne było mi niewygodnie. Zaopatrzyłam się w czarne rurki z hm i nosiłam do końca. Koszulki do końca nosiłam normalne, ale wiadomo, że te troszke dłuższe, żeby brzuch nie wystawał. Od bratowej dostałam siatę ciuchów, ale jak już są po jednym dużym brzuszku, to rozciągnięte i długo za duze, niektóre przydały sie na sam koniec. Jeśli Ci niewygodnie w swoich ciuchach, to wskakuj w ciążowe i już, wygoda twoja i maluszka najważniejsza :)

Gość XxJKxX
Mi puki co biodra się nie rozeszły zbytnio i mam nadzieję że tak zostanie ;) no ale to jeszce 2 mies. więc czas pokaże ;)

Gość załamka;(
kupiłam pierwsze ciążowe spodnie w 20 tc, bo moje biodrówki zaczęły mnie cisnąć przy guziku, pod brzuchem. Teraz jestem w 31 tc i cały czas ten sam rozmiar co przed ciążą tylko, że spodnie ciążowe. W biodrach nie ma różnicy. Bluzki bez zmian, chociaż ostatnio kupiłam sobie kilka ciążowych żeby się dowartościować, bo mam mały brzuch:)

Gość nosleep27
fajnym sklepem z odzieza ciazowa jest www.sweetmama.pl ;)