Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna z mokra glowa07

mam rozmiar biustu 65ff jestem zalamana :(((

Polecane posty

ile kosztuje pomniejszenie? wie ktos? jak chudne to wcale mi sie cycki nie zmniejszaja :(

ale dla mnie one są za duze :(

Gość junn
przecież to wcale nie jest wielki biust. podaj swoje wymiary.

mam pod biustem ok. 74 a w 94 :( ale w tych stanikach uświadomionych wydają się jeszcze większe niz w tych co wczesniej nosilam :(

Gość odpowiadamm
Wielki biust? No chyba Ci się rozmiar pomylił :o

Gość ajfao
hm? czy to angielski rozmiar? ja mam 101 w biuscie i miseczke F bylam u brafitterki

nic mi sie nie pomylilo wiem jakie staniki noszę i te uswiadomione to 65ff dla mnie za duze :( w tych stanikach z frei i panache mam wielkie :( kazdy facet mowi mi ze mam duze fajne cycki ale wcale nie są fajne nie chce takich :(

Gość moja kumpela zmniejszala
piersi we Wrocku- zaplacila okolo 3 tysięcy :O

Gość junn
no co ty gadasz?! 74 cm ciasno mierzone czy luźno? sama mam podobne wymiary i uważam że wielkościowo biust jest super. uwielbiam nosic dopasowane ciuchy i mimo że jestem szczupła to w życiu nie powiedziałabym że mam za duży biust. A wcześniej miałam jeszcze parę cm więcej w biuście i też było ok. :D

Gość odpowiadamm
Ale co to znaczy za duże? W dobrze dobranych stanikach nie powinny mocno ciążyć, ładnie wyglądają bo są zebrane. To o co chodzi tak właściwie? O komentarze?

Jaqueline troche jest ciasne ale wszystkie doradczynie na necie mowily aby tak brac bo się rozciąga obwod... u mnie jakos się nie rozciągnał no ale coz... troche mnie ściska ale lekko tak niby mialo byc... :o elektroniczny braffitier tez mi pokazywal 65ff i dziewczyny tez tak doradzaly na stanikomani czy jak tam ten portal sie zwie (tam co zdjecia w staniku do oceny wrzucaja)

Gość junn
autorko, stanik ma być przede wszystkim wygodny czyli ani za luźny ani za ciasny. jeśli ci w tym niewygodnie i te 74cm to na styk styków mierzone to znak że trzeba spróbować 70-tek.

chodzi o to ze źle się czuje w tych dobrze dobranych stanikach cycki są dla mnie za duze wszedzie gdzie bym nie byla to tylko patrze w lustro i mysle ''boze jakie wielkie cycki'' nie przesadzam naprawde są duze :( wczesniej nosilam 75d stanik byl za maly wzystko sie jakos rozlewało ze tak powiem i wtedy piersi wydawaly sie mniejsze a w tych nowych stanikach biust lezy na swoim miejscu i juz widac jaki jest duzy :( bez stanika tez zle wygladaja.... są brzydkie ale to juz inna bajka bo pisze tu o tym ze są za duze

junn ja mierzyłam ciasno 74 wychodzi Moze faktycznie spróbuje coś z 70 a wy tez tak mialyscie ze w tych uświadomionych stanikach biust wydaje sie wiekszy?

Gość junn
to jak z tym 74?? ciasno czy luźno mierzone?? w dobrze dobranym staniku piersi wyglądają na większe bo nie są rozsmarowane pod pachami i tylko przykryte miskami.

Słuchaj, ja Ci powiem tak. Jak kupowałam sobie stanik np. w New Yorker, H&M w ogóle sieciówka to zawsze brałam rozmiar C, bo D było dla mnie za duże. Poszłam do sklepu z samą bielizną i się okazało że mam rozmiar D. Kupiłam lekko zdziwiona. W domu przyłożyłam oba staniki. Miseczki E okazały się mniej więcej takie same. Ja też mam 74 pod biustem. Przymierzałam w sklepie 65 cm i dla mnie było za obcisłe. Jak widać obwód obwodowi też nie równy :)

junn- ciasno mierzone. Wiadomo miara krawiecka, to nie to samo co gumka w staniku która się rozciąga.

Gość junn
no to przesadzone to 65. wg kalkulatora Mariski wychodzi ci brytyjskie 70E. Naprawdę nie ma co przesadzać z nadmiernym zaniżaniem obwodów. teraz nowo produkowane staniki są o wiele mniej rozciągliwe niż kiedyś. ale niestety niektóre osoby doradzające wciąż proponują zbytnie ściskanie. Stanik ma nie podjeżdżać i trzymać stabilnie biust. nie musi masakrować żeber ani sprawiać dyskomfortu. To nie masochizm ma być. ;)

Jaqueline ja po uświadomieniu zaczelam patrzec na tabelke a nie rozmiar ale że tak wszyscy mi wciskali to 65 to się zdecydowałam i mam... mega mnie cisnelo na poczatku ledwo oddychalam :/ teraz jest lepiej ale kupie jakas 70 dla porównania

junn dzieki.... na poczatku chcialam to 70e ale w koncu uległam namowom ale i tak ten nowy niewiele da cycki nadal będa duze :(

Gość junn
moja droga, przecież de facto biust ci nie urósł?! naprawdę chcesz wrócić do rozsmarowywania biustu po klatce piersiowej?? szkoda biustu na to.

ja wiem że nie urósł ale wizualnie wydaje się większy niestety wydaje mi się ze w wielu ubraniach wyglądam przez to źle... bo te cycki takie duze tylko sie rzucają w oczy 3 tys. to sporo za pomniejszenie :(

Gość junn
a to pytanie brzmi czy to problem z twoim biustem czy raczej z ubraniem które jak znam życie nie przewiduje że można mieć więcej niż standardowo w biuście. jeśli ciuch jest źle skrojony i nie przewiduje miejsca na biust to będzie źle leżał. i to wina ciucha a nie twojego biustu. :) a jakie masz te dobrane staniki -podaj firmę i modele.