Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jabłko_z_czekoladą

Blizmy potrądzikowe

Polecane posty

Gość jabłko_z_czekoladą

Hej, Jak w tytule piszę o bliznach po trądziku, macie może jakieś doświadczenie w tej kwestii? Próbowałam wielu rzeczy, nawet tych, które pewnie bardziej mi szkodziły niż pomagały. Mam nieco zaczerwienienia na czole po trądziku i pare dziurek, jestem przewrażliwiona na to, chciałabym mieć cerę w tym miejscu, jaką mam na pozostałej części twarzy. Używałam kremu na blizny no-scar, był ok ale potrzebuję chyba znacznie czegoś mocniejszego. Do sedna.... Koleżanka mi poleciła tego typu krem, chciałam zapytać czy wiecie może coś o tym i używaliście może podobnych, Z góry przepraszam za zaśmiecanie forum, pewnie takie tematy były

Gość sprawdź czy na wizażu
o nim nie piszą. Recenzja, te sprawy.

Gość oficjlana
idź do dermatologa, bo każdy człowiek ma inny rodzaj trądziku i inną cere.. ja byłam, poleciła mi klindacin (na recepte) i faktycznie blizny takie ciemniejsze plamki i zaczerwienienia znikały. jeśli chodzi o dziury, które Ci sie zrobiły na skutek trądziku to zdaje mi się, ze samymi kremami tego nie usuniesz..

Gość stare grube i glupie babsko
hest z kwasami wiec ci zluszczy skore. rownie dobrze maseczke aspirynowa moesz robic, taniej wyjdzie. jesli masz wrazliwa cere to nie stosuj salicylanow jednak. polecam tez korund, do jakiegos delikatnego mleczka do mycia dodaje sie sproszkowany korund ktory mozna za grosze kupic na allegro. te metody sa skuteczne ale trzeba je stosowac regularnie przez jakis czas.

@ oficjlana ale ten krem jest z kwasami, wiec jest szansa ze je splyci stopniowo

Gość jabłko_z_czekoladą
no właśnie, zwróciłam uwagę na te kwasy, trochę pogrzebałam o nich w internecie, a jeszcze slyszałam o zabiegach na te blizny u kosmetyczki, myślę, że mogłaby to być ostatnia deska ratunku ? nie wiem dokładnie jak się to nazywa....

Gość jabłko_z_czekoladą
a oczyszczanie twarzy ????

ja powiem Ci tak: ja bym tego kremu nie kupila dlatego ze mam bardzo wrazliwa skore a im bardziej zlozony preparat tym wieksze ryzyko podraznienia i ciezej bedzie zidentyfikowac "sprawce" mozesz takze zaczac uzywac olejow, np olej tamanu, olej arganowy, to sa olejki ktore maja wlasciwosci lekko niwelujace blizny. oczyszczanie twarzy nie pomoze na blizny.

Gość jabłko_z_czekoladą
ok, popytam w aptece, bardzo dziękuję ! :)

w aptece tych olejow nie znajdziesz :)

korundu zreszta tez nie :) jesli nie masz szczegolnie wrazliwej skory to polecam korund, zluszczanie mechaniczne bedzie po prostu skuteczniejsze i szybko da efekt, natomiast uwazaj! ze jesi sie zdecydujesz, to nie przesadzaj i nie trzyj za mocno!!!

Gość jabłko_z_czekoladą
to gdzie można kupic? drogi produkt ?

ale o co dokladnie pytasz?

Gość jabłko_z_czekoladą
korund, ale już przejrzałam allegro ;)

:)