Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serki serki

DANIO z datą ważności do 22.04...

Polecane posty

Gość serki serki

dostałam dziś takich z 20... jeść? nie zatruje się?

Gość jhdfi;oueh;
Ty czy dziecko? Ty śmiało możesz, male dziecko nie bardzo....

otwórz i sprawdź. Te serki i jogurty mają w sobie tyle chemii że rzadko sie zdarza zeby byly popsute dzień czy 2 po terminie. Chyba ze są źle przechowywane. Termin wazności jest orientacyjny tylko :)

Gość Mam dla ciebie pojemnik
Na każdym produkcie spożywczym jest napisane " Najlepiej spożyć przed..." - jest to data orientacyjna. Na pewno nie umrzesz, sraczki tez nie będziesz miała. Jeśli sreberko się nie wypukla, tzn. że nic tam się nie psuje, nie gazuje i jest OK.

Jest to produkt, który ma długą datę ważności, np około miesiąc więc jeden/dwa dni w tą czy w tamtą nie zaszkodzi.

Gość gierenninna
NAJLEPIEJ spożyć przed..... a nie KONIECZNIE spożyć przed...... Zorientuj się, powąchaj, spróbuj i smacznego :P

Gość serki serki
dzięki dziewczyny;D tak też myślałam, a dla 2 letniego dziecka strach dać jutro jeden taki serek?

Gość serki serki
hehehe racja. dzięki jeszcze raz:)

Pracuje w spożywce, codziennie jemy coś po terminie. Pzynosi ię też do domu. Towar jest za free więc "po co przepłacać" :) Zdarza się jeść towar 2-3 miesiące po terminie a nawet o rok! Oczywiście każdy produkt jest inny. kawa czy herbata lub orzeszki rok po terminie a jogurt to jest różnica! Dziecku też dawałam po terminie 2-3 tygodnie obiadki czy deserki. Nie było żadnego problemu, rozstroju żołądka. Zresztą osoby pracujące u takiego producenta produktu zapewniają nas, że to są daty umowne. Ostatnio nawet piekłam ciasto w proszku z datą do 31.12.2011 - i wyszło i było dobre.

Gość co wy gadacie
dlaczego strach danio dawac????? serek jak kazdy a jakie wy dajecie serki swoim dzieciom? moje codziennie jedza biedronkowe tutti