Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mówię to co myślę

FIRMA WINDYKACYJNA -NIESŁUSZNE WEZWANIE DO ZAPŁATY

Polecane posty

Jesteśmy w szoku, ponieważ pewna firma windykacyjna przysłała do mojego faceta monit do spłaty długu. Długiem jest ponoć jakaś pożyczka, którą wziął w marcu od firmy x, mającej też swoją stronę internetową. Wierzę mojemu mężczyźnie, natomiast pismo jest mocno podejrzane. O wspomnianej firmie windykacyjnej znalazłam w necie info. Rozsyłają pisma z wezwaniami do zapłaty do ludzi, którzy żadnych zadłużeń nie mają. Czy ktoś osobiście doświadczył takiej sytuacji? Przypuszczalnie jest to jakaś próba wyłudzenia pieniędzy (w liście podają nr konta bankowego). Czy jest na forum prawnik, który doradziłby mi, co mamy zrobić - ignorować sprawę, czy żądać od firmy windykacyjnej dostarczenia dowodów w postaci umowy pożyczkowej oraz przelewu bankowego?

Gość wróż1
zadac dowodow , musza wam udowodnic na pismie

Gość Emmett Fitz-Hume
Niech małżonek doniesie do prokuratury o usiłowaniu oszustwa na jego szkodę.

Gość fotel
to w końcu wziął tą pożyczkę w tym marcu ,czy nie?od tego trzeba zacząć ,a nie od szukania pomocy na kafe.

Gość KONIECZNIE zgłosić
na policję próbę wyłudzenia. KONIECZNIE i JAK NAJSZYBCIEJ bo się nabawi kłopotów. windykatorzy są bezwzgledni i zanim wyjasni sprawe może wpaść w kłopoty. a jak będzie zgłoszenie na policję to kłopotów pewnie nie będzie. NIECH NIE CZEKA!

Gość fotel
wedlug mnie twój mąż ma coś na sumieniu.skąd firma windykacyjna miała jego dane?dlaczego czepili się akurat jego ,a nie mnie albo ciebie np.

Gość Emmett Fitz-Hume
Jak już pisałem- niech małżonek zgłosi do prokuratury o usiłowaniu oszustwa na jego szkodę. Prokuratura wyjaśni sprawę raz a dobrze :)

Okazuje się, że ta firma windykacyjna nie tylko mojemu mężowi przysłała taki absurdalny monit. Jakiś czas temu było postępowanie karne i firma została ukarana karą pieniężną (ludzie złożyli pozew zbiorowy, teraz szykują kolejny). Uzyskałam poradę prawną i wiem, co mamy robić. Na pewno sprawę skierujemy do prokuratury.