Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zona alkoholika

Maz alkoholik!

Polecane posty

Gość zona alkoholika

Witam... Pisze tu, bo juz naprawde nie mam sily. Mam meza alkoholika, ktory sie nademna zneca psychicznie, krzyczy, wyzywa... A mamy dwie coreczki. Chce od niego odejsc, ale nie wiem czy sobie poradze. Chcialabym sie wyprowadzic, ale nie mam gdzie. Nigdy nie pracowalam w uk, ale chce isc do pracy kiedy mlodsza corka pojdzie tylko do szkoly...Tylko nie wiem czy wytrzymam... Czy dam rade jeszcze te pare miesiecy...Dlatego chcialbym sie dowiedziec, czy mimo tego ze nie pracowalam w uk przysluguja mi jakies benefity, czy gdybym teraz odeszla panstwo by mi pomoglo?

Gość do autorki.....
Masz NIN? Wtedy mozesz wystapic o CB i CTB, za wiele tego nie bedziesz miala, na przezycie raczej nie wystarczy. Moze doplaciliby (MOZE!) do mieszkania ale i tak najpierw musialabys wynajac a wiec miec kase na depozyt, na czynsz. Lepeij najpierw znajdz prace i dopiero sie wyprowadzaj. Bedziesz miala solidniejsze podstawy. Meza wspolczuje :O

Gość zona alkoholika
Dzieki za odp. Tak, mam NIN. A moze ktos wie po jakim czasie bym dostala benefity? W Polsce mam cos tam odlzone, tylko niewiem czy mi wystarczy... Na depozyt by bylo i na jakies 2-3 miesiace zycia. Najpierw i tak rozejrze sie za praca.

Gość zona alkoholika
i jeszcze ile czasu musze przepracowac, zeby przyslugiwaly mi pelne benefity dla samotnej matki

Gość jahadaszva
A w tej chwili maz bierze na dzieci CB i CTB? Jezeli tak to w miare szybko. Wyprowadzasz sie od meza, dzwonisz do revenue i podajesz ze jestes sama z dziecmi i chcesz na swoje konto pobierac benefity. Oni wtedy zamykaja aplikacje meza i robia nowa dla ciebie (mozesz to zalatwic przez telefon). To jest dosc szybka operacja bo nic nie musza sprawdzac. Jak wynajmiesz mieszkanie to od razu zloz na HB. To juz chyba od maista zalezy ile sie czeka. ALe najlepiej jakbys przy tym pracowala aby nie dali ci decyzji odmownej na zasadzie "you do not to have a right to reside in the UK" (co nagminnie w tej chwili pisza kazdemu kto nie pracuje) Powodzenia!

Gość zona alkoholika
Dziekuje. Tak, wszystko jest na meza konto przelewane. Musze teraz jak najszybciej znalezc prace. Na dniach ide do CAB... Musze tylko zaczac szybko dzialac