Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość O_o 2525

Zielona herbata- bardzo dziwny problem.

Polecane posty

Gość O_o 2525

Forumowiczki, mam do Was pytanie odnośnie zielonej herbaty. Przez ok 2 miesiące piłam z.h. i...wylądowałam w szpitalu z ogromnym niedoborem potasu. Nie odchudzałam się, piłam ją aby polepszyć przemianę materii. Jadłam normalnie, tak jak przed piciem herbaty. Lekarz uznał, że za spadek potasu odpowiedzialna była właśnie zielona herbata... Aż mi się wierzyć nie chcę. Poczytałam trochę w Internecie i spotkałam się wręcz z innymi danymi (z. herbata jest źródłem potasu). Aha jeszcze dodam, że nie opijałam się nią nie wiadomo jak, zazwyczaj 2 szklanki dziennie czyli ok 0.5 l. Ktoś może był w podobnej sytuacji?

Gość porannarosaa
nie chce mi sie wierzyc ze zielona herbata przyczyniła sie do tak drastycznego spadku potasu w twoim organiźmie. Tym bardziej ze pijesz jej tylko 2 szklanki dziennie. Lekarz chyba sam nie wiedział co ci jest i zamiast cie zdiagnozować rzucił na odczepnego, że to przez herbate.

Gość O_o 2525
No właśnie też nie bardzo chcę mi się w to wierzyć i myślę dokładnie tak jak Ty. Dlatego też założyłam tu temat, żeby się upewnić, że mam rację. Mam nadzieję, że ktoś jeszcze się wypowie.

Gość porannarosaa
dodam ze ja także od ok miesiąca pije zieloną herbatę, z tym że jest to praktycznie mój jedyny napój w ciagu dnia a bardzo dużo pije (ok 3 litrów dziennie), oczywiście są dni kiedy pije czarną herbate ale częściej zieloną i puki co nic mi nie jest.

Gość O_o 2525
Tym bardziej jestem przekonana, że to nie od tego..chyba wybiorę się do innego lekarza. Może zdiagnozują od czego to jest. Dzięki za opinię.