Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PaTkAAA 1991

Chciałabym zaadoptowac dziecko mamy ... Poradźcie..

Polecane posty

Gość PaTkAAA 1991

hej , trudna sytuacja , moja matka ma 42 lata i jest w 5 miesiacu ciazy wszysto by bylo ok gdyby nie fakt ze jest alkocholiczka i jestem pewna ze nie zajmie sie dzieckie , wiadomo ze to chlopczyk , mysle od dawna o tym i mysle ze jedyne zeby to dziecko mialo normalne zycie jest albo do dziecka albo moja opieka . Sama mam synka 2 laetniego i meza , ale niewiem jak takie procedury wygladaja? zeby bylo jasne nie mieszakm z matka , mieszkmy w tej samej dzielnicy czasami do mnie dzwoni , dzis zaproponowalam jej pomoz przy dziecu przez telefon - zgodzila sie... , ma partnera ale on tez popija i jeszcze ma zielone papiery z babinskiego wiec tez na ojca sie nie nadaje.. bardzo sie martwie o to dziecko .. poradzcie cos:(

Gość wiiiyttttttttttttttttt
powinnas porozmawaic z matka i ojcem tego dziecko, wytlumaczyc im ze chcesz dobra dla swojego brata, potem trzeba jakos to sadownie zalatwic,najlepiej poradz sie adwokata

Ty chyba ostatnio pisalas,ze mama popija w ciazy Twoja itd pamietam.. Sluchaj mysle ,ze powinnas spotkac sie z matka i porozmawiac jak bedzie w miare trzezwa,wiem ,ze to trudne,bo tacy ludzie czesto zmieniaja zdanie.Ale moze jak maly sie urodzi to jej bedzie samej "na reke" ze ja wyreczasz,bo przeciez ciezko zajac sie noworodkiem na kacu czy po pijaku,a nawet moze byc to niebezpieczne,poprostu obserwuj bieg wydarzen po porodzie najpewniej matka stwierdzi sama po ktorkim czasie,ze maluch t dla niej ,dla nich za duze wyzwanie ?!

Gość PaTkAAA 1991
tak pisalam ostatnio , moze pordze sie adwokata , moze to odobry pomysl.. niewiem cyz dam rade wychowac to dziecko, niemamy za duzo pieniedzy ale zdrowie i zycie tego dziecka jest wazniejsze ..

Gość mama - to ja
Rozmowa z mamą teraz moźe nie wiele dać. Najlepiej poczekać, jak się malutki urodzi. A wcześniej poradź sjię na forum prawnym w Internecie.

Gość nastolatkamama
PaTkAAA szacunek🌼

Gość PaTkAAA 1991
ok , niemama pojecia jak sie zalatwia takie sprawy czy wogole bede miec taka mozliwosc prawnie zajac maluszkiem...

Gość mama - to ja
Na tym forum są prawnicy, którzy ci odpowiedzą.

Gość miseczka winogron
wielki szacun dla Ciebie że chcesz pomóc temu dziecku w ten sposób🌻 ja bym to rozegrała do początku w pełni profesjonalnie, poszłabym do prawnika żeby dowiedzieć się jakie są w ogóle opcje w takiej sytuacji. różnie to może być, mama może się rozmyślić po porodzie, a ty będziesz już przygotowana na przyjęcie maleństwa materialnie i emocjonalnie, co wtedy? może ojciec dziecka będzie chciał coś zamieszać w tym temacie.. róznie to bywa. znaj swoje prawa, skonsultuj się z kimś kto się na tym zna.