Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klenjkjnekje

Skup złota, orientujecie się w cenach?

Polecane posty

Gość klenjkjnekje

Kolczyki złote pr.585, waga 0,70 gram, z tym, że mają cyrkonie. Czy waga cyrkonii jest odejmowana?

Gość no nie wiem ale oni
chyba orientacyjnie mowia Ci cene i wtedy z waga cyrkonii... chociaz ja nie wien

Gość cyrkonie trzeba
wyłupać i jubiler ci je ooda, we W-iwu za gram złota na złomie u jubilera płacą 35 zł

Gość cyrkonie trzeba
te kolczyki to jakies drobinki, nie opłaca się ich sprzedawac, ja za pierscuionek dostałam 80 zł a za grubą, złotą, męską bransoletę 375 zł.

U jubilera sprzedajesz kolczyki na złom. Sprzedawałam niedawno popsute kolczyki, takie kółeczka niewielkie i dostałam za nie 95 zł. Złotnik najpierw waży kolczyki i orientacyjnie mówi ile za nie dostaniesz, a dokladnie po wyciągnięciu cyrkoni, ale wtedy już musisz sprzedać bo są zepsute. Poza tym w różnych miejscach są różne ceny, jeśli masz więcej zlota warto pochodzić i zapytać o wycenę w kilku miejscach Aaa i musisz mieć dowód osobisty przy sobie :)

Gość klenjkjnekje
To są drobinki, ale ja potrzebuje cokolwiek kasy. Jak te cyrkonie się wyjmie to z nich nic nie zostanie :P

Gość co to kto to jak to
U nas za gram zlota dostaje sie 75 zł (zielona góra), a czasami nawet 80 zł.

Możesz spróbować w lombardzie, moze dostaniesz trochę więcej bo tam kolczyki są kupowane jako kolczyki a nie na złoto.

Gość cyrkonie trzeba
to spróbuj je sprzedać na allegro, w całości, po wyczyszczeniu, może będą więcej warte