Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

CarrieBradshaw-Preston

Jak zrobic sos czosnkowy?

Polecane posty

Mieszasz majonez ze smietana, dodajesz troche soli, dosypujesz przyprawy (ja uzywam tych z Prymatu (Tzatziki - pikantny sos czosnkowy)), ponownie mieszasz i juz :classic_cool:

Gość niedlapsakielbasa
a ja daje jogurt naturalny,troche majonezu,czosnek wyciskam przez praske i juz:)

Oczywiscie stosunek majonezu do smietany wynosi 50-50 :classic_cool:. Bedzie zajeebisty, smakuje nawet lepiej niz sos czosnkowy w pizzeriach :classic_cool:🖐️

Gość ja robię takiiiii
jogurt naturalny, trochę majonezu, czosnek przecisnięty przez praskę, sól, pieprz, zioła (mogą być prowansalskie)

jeśli przeszkadzają Ci - jak to napisałaś - farfocle to przecedź sos przez sitko o średnio drobnych oczkach. W knajpach często tak właśnie robią, aby później co poniektórzy nie czepiali się takich detali ''chrzęszczących'' w zębach. Dobry jest sos czosnkowy z dodatkiem śmietany 30% do majonezu. Mnie taki smakuje najbardziej. Do tego polski, świeży czosnek, szczypta cukru, kwasku cytrynowego, oregano, bazylia, zioła i yummy!

Gość njmnkmkim
z kupnych sosów czosnkowych najlepszy jest kuhne, polecam ale ciezko go znaleźć w marketach, przewaznie wszedzie heinz