Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyniki badania nasienia

mąż ma 96% plemników w nieprawidłowej formie - czy jeśli zaszłabym w ciążę w tym

Polecane posty

przypadku, czy istnieje większe ryzyko, że dziecko będzie miało wadę genetyczną? Czy ja to dobrze rozumiem? Czy może fakt, że jego plemniki mają nieprawidłową formę (co to znaczy?) oznacza, że nie mam szans na zajście w ciążę?

proszę o jakąś odpowiedź, mąż do lekarza z wynikami pójdzie ale dopiero za 3 tygodni (urlop lekarza i okres świąteczny) i ja do tego czasu oszaleję :(

Gość kobieto, ile ray
bedziesz zadawala te pytania??????? idzcie do lekarza

przecież piszę, że lekarz jest na urlopie i do lekarza najwcześniej może iść za 3 tygodnie, to takie straszne dla ciebie, że chcę wiedzieć coś wcześniej?

Gość kobieto, ile razy
ok, wiem,ze chcesz wiedziec, wiem ze sie denerwujesz, ale po co tyle takich samych tematow zakladach na tym forum???????????

Gość spokojnie spokojnie
Plemniki o nieprawidlowej budowie nie sa zdolne do zaplodnienia. Nie ma tu wiec zwiekszonego ryzyka urodzenia chorego dziecka. Masz tylko delikatnie mniejsze szanse na szybkie poczecie.

to drugi temat, zakładam bo się denerwuję i boję a może jest tutaj ktoś kto miał podobny problem i mógłby napisać jak sobie z nim radzili, czy w ogóle było to możliwe, czy mam już zacząć się przyzwyczajać, że nie zajdziemy w ciąże.

Gość spokojnie spokojnie
Do zaplodnienia potrzebny jest 1 zdrowy plemnik, wiec na pewno nie jest tak, ze nie masz szans na ciaze :) Idz z tymi wynikami na spokojnie do lekarza, moze wystarczy podreperowac plemniki witaminami i zmiana stylu zycia (troche wiecej sportu, inna dieta). A moze lekarz zaproponuje Wam inseminacje np. Tego nie wiem. Ale badz dobrej mysli, bo na pewno uda Ci sie zajsc w ciaze:)

Gość kobieto, ile
ja Cie rozumiem, wiem że sie denerwujesz. Ale tu na forum nie licz na pomoc...

mąż dużo pracuje i obawiam się, że jego tryb zycia ma duży wpływ, dodatkowo pali papierosy, już mu dzisiaj powiedziałam, że ma troche ograniczyć przynajmniej, nie wiem, ma stresującą pracę i dlatego tak pali jak smok, je różnie ale niezbyt dobrze (brak czasu itd.) także chyba dużo zależy od niego, martwię się. Chciałabym, żeby było dobrze ale te wyniki ...

gdzieś na stronie przeczytałam, że takie plemniki też mogą zapładniać i wtedy ciąża nie rozwija się prawidłowo dlatego się martwię, miałam wielką nadzieję, że wyniki wyjdą ok i chciałam iść w czwartek do ginekologa z nimi pełna nadziei a teraz to mi się przestało chcieć iść:(