Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ABORCJA - największe zło

Aborcja to największe zło tego świata

Polecane posty

Od razu pomińmy sytuacje kiedy przerwanie ciąży jest legalne, chociaż i to jest grzechem ale pozostawiam to sumieniu każdej kobiety. Natomiast jeśli sytuacja jest taka dziewczyna ma od 16-25 lat i chce usunąc ciąży, mówie wszystkim, tej dziewczynie, jej chłopakowi i jej rodzicom zdecydowanie nie. Podobna sytuacja gdy kobieta robi kariere i chce usunąc ciąże, mówie nie. Gdy kobieta ma 40-45 lat i wstydzi się starego wieku w ciąży mówie zdecydowanie nie.

Gość kjfsnjngj
a jesli dowiaduje sie podczas ciazy , ze jej dziecko jest chore na downa albo uposledzone ? wtedy tez jestes na nie???

Napisałem pomińmy gdy aborcja jest legalna.

Gość 534e23
nie uwazam ze aborcja jest zla.Wiekszosc ludzi nie nadaje sie na rodzicow, i tylko degererata spolecznego robią z tego dziecka wiec uwazam ze jesli ktos nie jest gotowy na rodzicielstwo a mimo tego ciąza sie przytrafila(prosze pamietać ze ZADNA antykoncepcja nie daje 100% gwarancji) wiec aborcja nie jest zlym pomyslem Czesto dzieci cierpią za glupote wlasnych rodzicow ,ktorzy nie nadają sie do wych dzieci

Gość kjfsnjngj
534e23 dokladnie

Gość Skrzecząca Jolka
Ja nie popieram aborcji. Co to za argumenty ,że ktoś nie nadaje sie na rodziców ? A do r*chania sie nadawali ? Czy przez czyjeś "nieudacznictwo" ktoś drugi ma tracić prawo do życia ? Są różne instytucje , które mogą przejąć prawo do opieki nad dzieckiem. Zaraz padnie argument "ale co to za dzieciństwo bez rodziców". Moi drodzy ...każdy człowiek jest kowalem swojego losu i nawet wbrew niesprzyjającym warunkom ma uczyć sie żyć i mieć prawo do tego.

Gość 534e23
ruchanie czyli poped sksualny jest instyntkem zwierzecym ,i kazde istota na planecie ziemia ma okresy kiedy sie kopuluje w celach rozrodczych, w swiecie zwierząt jesli mlode nie zostanie zaakceptowne zostaje zagryzione, w swiecie ludzi zabicie dziecka jest karygodne. W racji zawodu jestem w domu dziecka ok 3-4 razy w miesiącu i spotykam sie z tymi dziecmi, i widze jak "raj" maja te dzieci osamotnione, a tym bardziej jaki "eden" przeszly ze swoimi nieodpowiedzalnymi rodzicami zanim trafily do domow dziecka czy osrodkow adopcyjnych.

Gość polodny Max
ja uwazam że są gorsze trageda niz zabicie plodu np. glodzenie torturownaie zwerzat, dzieci

Gość bongite z NIemiec
czyli uwazasz mordowanie ludzi podczas wojen- urodzonych, czujacych istot za mniejsze zlo niz np. usuwanie zarodkow bez systemu nerwowego i jakiejkolwiek swiadomosci?

Gość 534e23
"polodny Max " o tym wlasnie pisze

Gość bongite z NIemiec
pisalismy widac jednoczesnie- on pierwszy wyslal jeszcze raz do ABORCJA- jak ci sie nie podoba to sie nie skrob twoje stanowcze nie mam w dupie

Gość na pewno na swiecie jest
wiele wiecej zła

Gość do styczniowego przyjaciela
Pewnie sama się skrobałaś lub wysłałaś kiedyś córke na skrobanke. Ateiści też są przeciwni aborcji.

Gość FRUGO1111
Skrzecząca Jolka a ruchanie to to samo co wychowywanie? jebnij sie w leb glupia debilko

Gość Marzena W.
Proszę nikomu nie zaglądać pod kołdrę.

Gość f1313f
.nie największym złem, jest nędzne uświadomienie ludzi dzieki kosciołowi katolickiemu. \ lepiej jak nas tv uswiadamia i programy typu big brother albo mtv to wtedy jestesmy uswiadmomieni

Gość pierdolenie o usuwaniu
zarodka który sie 10 razy podzielił to katolickie sranie i zwykłe kłamstwo, nazywanie tego podzielonego zlepku dzieckiem a aborcji mordowaniem dzieci to popierdolony katolski debilizm tych kurew nie interesuje byt dzieci bitych głodzonych, żadnych marszów dla nich nie robią ale dla obrony komórek będą maszerować do usranej smierci spierdalajcie debile

Gość Marzena W.
Decyzja o posiadaniu dziecka powinna spoczywać na tych, którzy są posiadaniem dziecka obarczeni na resztę życia. A zwłaszcza matka dziecka.

Gość f1313f
sam spierdalaj deklu

Jestem facetem to po pierwsze. Po drugie ch... wielkie ci do tego mimo, że nie mam dzieci czy bym wysłał czy nie. Po trzecie mam w głębokim poważaniu twoje zdanie i autora. Każda kobieta powinna mieć prawo czy chce być w ciąży czy nie. To czy usunie czy tez nie należy pozostawić sumieniu danej kobiety. Nie każda kobieta chce być matką, ale nie musi też rezygnować z seksu. Tak jak by sex miał służyć tylko robieniu dzieci. Średniowieczne gadanie. W komunie szarej, gdzie nic nie było kobieta szła i usuwała i nikt nic nie mówił. Dziś wielcy katolicy latają z krzyżami i bronią trwam. Tyle, że jak podatki podnosili to nic, zdychać będą przy radiu.

Gość Marzena W.
Bo chodzi o to, żeby upodlić kobiety i na nią zwalić winę. Dzieci urodzone trzeba karmić, ubierać i alimentować, a na to już facet musi dać. Więc o dzieciach urodzonych lepiej nie wspominać.

Najlepiej jak urodzi i wrzuci do śmietnika. Lepiej aby usunęła, sex nie służy tylko robieniu dzieci. Wiele jest par co kochają się, a sex jest dla niej dopełnieniem. Mimo to nie chcą mieć dzieci. Czy katolikowi tak trudno to zrozumieć, który paja tylko nienawiścią

Gość nie trzema myśleć ;)
to zrób taki marsz.

Gość hrabia monte christo...
Jestem facetem i uwazam ze kazda kobieta powinna miec prawo wyboru. Ale gdyby moja dziewczyna zaszla w ciaze, staralbym sie ja namowic by urodzila dziecko i napewno bym jej nie zostawil. Natomiast jakby moja corka mimo mlodego wieku zaszla w ciazy rowniez bym jej pomogl i nie zostawil bez pomocy bez wzgledu na sytuacje.

Gość nieoNN
Pomijając wszystkie aspekty o których mówi autor aborcja jest złem i proszę nie pierdolić że jest inaczej! Jeśli dwoje ludzi podejmuje decyzję o kopulowaniu podejmuje decyzję o wzięciu odpowiedzialności za konsekwencje.Pierdolił/a/eś się-trzeba było się zabezpieczyć-gumki,środki antykoncepcyjne,globulki,metoda naturalna.Do wyboru.Do koloru.Tylko do tego trzeba mieć trochę poukładane w głowie a nie w dupie.Krótka piłka . Nie jestem przeciwniczką aborcj w ogóle(gwałt,zagrożeniue zycia)Przy takim naświetleniu spraw,w dobie internetu,wszechooecnego zalewu informacji to WSTYD żeby nie znac metod antykoncepcyjnych i aborcję uważać za rozwiązanie.

Gość Marzena W.
Najlepiej kłócić się i zbijać kapitał polityczny na czymś czego nie widać, najlepiej na zarodku. Dla kleru i polityków dzieci urodzone są nieestetyczne i się nie komponują.