Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaamamama

może głupie pytanie, ale czym się różnią śpiochy od pajacyka?:p

Polecane posty

Gość mamaamamama

i co tak właściwie jest najlepsze na początku dla noworodka, żeby było wygodnie? jaki zestaw wziąć do szpitala?

Gość mama zajebiozas
pajacyk ma długie rękawki i nogawki, śpiochy zakładasz na body lub kaftanik to takie "" spodenki na szelkach"" do szpitala i to i to będzie dobre, tylko nie rseczy wkladane przez główkę, ciężko na początku..

Gość mamaamamama
nie zesraj się czasem swoim jadem. nikt ci nie kazał czytać i odpowiadać księżniczko! po to jest forum, że można zapytać o wszystko. skoro pytają o objawy ciąży, kolory kupek i dietę niemowlaków, to i ja mogę zapytać! to jest otwarte forum! wszystko tak naprawdę można wygooglować, więc googluj się! bez odbioru!

Gość mamaamamama
post skierowałam do joanny...dzięki reszcie za pomoc:)

Gość mamaamamama
dzięki jeszcze raz za linki i objaśnienia...a jeśli dziecko urodzi się w lipcu i będzie ciepło mogę wziąć do szpitala body na krótki rękaw i śpiochy do tego czy lepiej body na długi i śpiochy, a może body i pajacyk?;p kurdę jakie to skomplikowane...pewnie będzie zależało od pogody wszystko?

Gość mamaamamama
no i joanna pokazała swoją klasę, widać, że jesteś jakąś straszną frustratką, która musi żyć z problemem i czepiać się ludzi...twoje słownictwo mówi samo za siebie, mam nadzieję, że dzieci (o ile w ogóle masz) tak nie uczysz mówić...a pokazywać się będę kiedy chcę i ile chcę:D

U nas w szpitalu jest zimno . Moja córeczka mimo ładnej pogody za oknem była ubrana w ciepłe śpioszki i kaftanik i do tego owinięta kocem . Na pewno w szpitalu w którym będziesz rodziła jest lista rzeczy do zabrania (nie należy jej zmieniać bo jest dostosowana idealnie) ja osobiście wzięłam tylko po jednym ubranku więcej :)

syn urodził się w lipcowe upały, ważna jest u takiego malucha główka, nawet do kąpieli zakładałam czapusię, poza tym w szpitalu body na krótki rękaw i pajac, przykrywaliśmy tylko tetrową pieluszą, było tak ciepło, możesz też body długi rękaw i śpiochy, będzie podobnie:) osobiście nie lubię śpiochów, nie wiem dlaczego, w sumie bez powodu, myslę, że nie jest tak, że coś jest lepsze pajac czy śpiochy, mogę tylko podpowiedzieć, że rewelacyjnie sprawdzają się body i pajace zapinane z przodu, kopertowo wiązane lub na zapinki, nie musisz wciągac przez główkę:) nie lubię też gdy mają coś pod szyją, typu kolnierzyk, poza tym zapniek z tyłu, nawet mnie byłoby niewygodnie spać na czymś, a przecież większą część czasu dzidzia będzie właśnie na pleckach. no i pamietaj wyciąć metki na wysokości szyjki:) ale to wszystko to moje osobiste przemyslenia powodzenia:)

Gość gogollinka
Ja tych wynalazkow nie stosowalam. spiochy kupilam jedne i nie przypadla mi ta konstrukcja do gustu,bo duzo zawracania dupy przy ubieraniu i rozbieraniu. ppajace to dla mnie po prostu pizamy i jako pizam ich uzywalam. Duzo bardziej niz spiochy lubilam body takie niewciagane przez glowe.tylko 'zawijane' i na to miekkie spodnie z szerokim.sciagaczem.