Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadzieja18

proszę o pomoc!!!

Polecane posty

Witam. Staramy sie z narzeczonym o dziecko. Ostatnia miesiaczke mialam 16.04, dzien po kochalismy sie bez zabezpieczenia i oczywiscie skonczyl w srodku. Cykl moj trwa 23 dni wiec wychodzi na to ze dni plodne mam odrazu po skonczeniu okresu i oczywiscie owulacje. Minelo 5 dni i zle sie strasznie czuje. Mam ostre bóle podbrzusza, slabo mi i pobolewa mnie glowa. Prosze o rady w tym temacie!:)

Ja mysle ze to troche za szybko. Ten bol (inplantacja zarodka) niezawsze jest odczuwalny ale czasem wystepuje ale jesli to dopiero okolo tygodnia po zaplodnieniu. trzymam kciuki zeby sie udalo i zdawaj relacje :)

Gość xyzzzzzzzzzz
poczekaj do dnia spodziewanej miesiączki i jeśli jej nie dostaniesz zrób test.

Oczywiście wszystko jest możliwe:)Jeżeli ma się krótkie cykle,to po okresie zaczynają się dni płodne.Ale do owulacji jest jeszcze parę dni. Myślę,że to jednak za wcześnie,bo plemniki mogą nie doczekać. A mam takie pytanie.Skoro staracie się o dziecko,to dlaczego sex uprawialiście tylko w tym dniu?Bo o innych dc nie pisałaś. Trochę,to dziwne.

Gość starlight2
Dni płodnych, owulacji się nie wylicza. Powinno się je wyznaczać na podstawie pewnych objaów. np skok temperatury czy odpowiedni śluz. Fajne są też testery ze sliny, ja osobiście używam afrodyty. I jest w porządku

Witam. Odpowiedz do Jadzki. Kochamy się w każdy możliwy dzień, nie tylko w szczególne dni.

A ogólnie to mineło ponad dwa tygodnie od tamtego czasu i dzisiaj strasznie zle sie czuje. Zbiera mnie na wymioty cały dzień, jestem zmęczona, mam silne skurcze(inne niż takie przed miesiączką) i spałam pół dnia! Miesiączke mam dostac w środe wiec mam nadzieje że jej NIE dostane. Nawet nie mysle o tym bo juz tyle razy sie nastawiałam i wiadomo jak sie to skonczylo:(

Ja wlasnie tez sie zastanawiam... Jakos w polowie marca kochalismy sie bez zabezpieczenia po czym spoznil mi sie okres (mialam dostac 3.04 a dostalam 9.04 i trwal bodajze trzy dni ale krwawienie bylo dosc "słabe"). Potem jakos kiedy worocil zza granicy kochalismy sie na poczatku kwietnia (przed okresem) wtedy stwierdzilismy ze bedziemy sie starac o dziecko... Noi po okresie w kwietniu zaczely mi sie dziac "cuda" zawroty glowy , omdlenia i ogolnie oslabienie i trwa to do dzis :( Nie moglam nawet wejsc do sklepu - cztery razy wchodzilismy i musielismy odrazu wyjsc bo czulam ze zemdleje :/ I ogolnie zaczelam wiecej jesc - nie przepradam za slodkosciami a dzis zjadlam dwie paczki zelek, dwa ciastka , lizaka ... MASAKRA :/ Czekam czy dostane okres - moze sie udalo?

Będąc w ciazy mozna miec okres wiec nigdy nie wiadomo. Trzymam kciuki!! A i najlepiej bedzie jak juz zrobisz test!! Czekam na wynik, daj znac:)

mam podobna sytuacje bo my dopiero od piatku rozmawiamy o planowaniu dziecka i czekamy na kolejne dni plodne:) ale moze juz cos tam "rośnie":)

Zazdroszcze, ze mozecie sie starac w te dni plodne... My mamy ograniczenia bo narzeczony pracuje za granica i zjezdza co 3 tyodnie , czasem co 2 i poprostu nie zawsze trafi w dni plodne dlatego juz teraz postanowilismy zaczac sie starac bo to moze troche potrwac ;)

Nie tylko kochalismy się dzien po okresie(to akurat byl piatek) w ciagu tygodnia po tym mialam śluz intensywny i wtedy rowniez kochalismy sie. Najlepiej bedzie sie nie łudzić tylko czekac do dnia spodziewanej miesiaczki. Wtedy sie wszystko wyjaśni.

Oj tak to na prawde ciezko dlatego macie racje ze zadecydowaliscie bo nigdy nie wiadmomo ile to moze trwac:)

Jestem dzien przed spodziewana miesiaczka. Od 3 dni mam takie mdlosci ze nie moge wytrzymac. Nie spalam poprzedniej nocy bo co chwile zbieralo mnie na wymioty tak ze stalo mi w gardle;/ jestem strasznie zmeczona. Okaze sie jutro.

Gość czarna kaweczka.,
nadzieja a ile ty masz lat? pracujesz? macie mieszkanie?

Tak pracuje. Mam 27 lat i mamy z narzeczonym dom ale chcemy kupic mieszkanie w miescie. A cos nie tak??

Gość taaaaaaaaaaaaaa
:D

Gość Skoro masz takie objawy to
dlaczego nie wykonasz testu? Jeżeli jesteś w ciąży to możesz spokojnie możesz już teraz wykonać test. Nie musisz czekać do jutra...:)

A tak na prawde to nie mam tyle lat tylko troche mniej. Mam stan przednowotworowy i lekarz dal mi poltora roku na urodzenie dziecka. W kazdej chwili moze wyjsc cos nie tak. Bede miala skracana szyjke i zero szans na dziecko po tym czasie. Wiec nie rozumiem jakie masz aluzje CZARNA KAWECZKO;> W zyciu sa chwile kiedy trzeba sie poswiecac a ja jestem w stanie poswiecic wszystko dla dziecka poniewaz chce je miec. Mam juz jedna coreczke ale jej ojciec okazal sie skonczonym idiota ktory grosza na nia nie wydal i nie interesuje sie nia (ona go nawet nie zna) , liczyl na wieczne wsparcie finansowe moich rodzicow. Poznalam cudownego czlowieka z ktorym biore slub , wszystko ukladalo sie pieknie. Rodzice nam domy przepisali , ja za nie dlugo koncze studia. Niestety bańka pękła i zaczal sie stres czy sie uda. I tak to trwa do dzis , juz 10 miesiecy. Ja uwazam ze rodzina jest w zyciu najwazniejsza. Reszte odkladam na pozniej bo niestety musze.

Nie wiem dlaczego, boję się. Tyle razy sie rozczarowałam. Wiem ze w koncu bede musiala zrobic ten test.

Gość dziwnatez
dziwna jestes autorko naprawde cie nei rozumiem po co klamiesz ile masz lat?to czemu ma słuzyc?bo na pewno sympatii przez to nie zyskasz

Gość nie nie.,..
przesłuchanie, tylko zachowujesz się trochę jak nastolatka, kochałam się dzien po miesiączce, potem znowu, boli mnie brzuch, mam mdłości, chce mi się spać. Widzisz u siebie wszystkie objawy ciąży drugi dzień po stosunku. Myślałąm że jakaś małolata jestes, która postanowiła teraz pobawić się w mamę :) sorry:)

Gość czarna kaweczka,.
wygladałaś mi na taka małolatę, która nie ma pracy, mieszkania a chce dziecko. Ale się pomyliłam, teraz wiem o tobie ciut więcej.

Ja nie powiedzialam ze sa to objawy 2 dzien po stosunku! nie wiem w ogole skąd to wyczytalas. O pierwszej ciazy dowiedzialam sie po tygodniu wiec wszystko mozliwe. A i dla twojej wiedzy to bawie sie w mame od 4 lat wiec wiem co to znaczy. Malolata to moze jestes ty a udajesz dorosłą wiec nikt się tego nie dowie wiec prosze nie obrazac mnie. Podwyższyłam swój wiek po to aby zobaczyć twoja madra wypowiedz. I warto było.