Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak zrobić zapytam?

jak zrobić kotlety mielone w sosie pieczeniowym/własnym???

Polecane posty

Gość jak zrobić zapytam?

Widzę na necie przepisy ale są tam przepisy z użyciem tego gotowego sosu pieczeniowego w proszku a takich unikam jak ognia więc może wiecie jak wykonać takie kotlety w sosie bez użycia chemicznego proszku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak zrobić zapytam?
Dziękuję za przepis ;) brzmi pysznie i wygląda super ale faktycznie trochę pracy przy tym jest :) a nie da się zrobić tak, żeby usmażyć kotlety normalne, podlac je wodą lub rosołem na patelni i dusic z cebula i jakimis przyprawami czy warzywami zeby powstal sos? pewnie z kotletów wyjdzie ciapa? Nigdy nie próbowałam tak robić wiec dlatego pytam ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja nie jem miesa mielonego
nie jem miesa mielonego, wiec nie wiem czy o to dokladnie chodzi... pamietam, ze moj tata zawsze robi cos takiego jakby pulpety, ze w rondelku przesmaza starta wloszczyzne i cebule, do tego troche wody i potem wrzuca kuleczki z miesa mielonego, a po chwili dodaje przecier pomidorowy lub jak nie ma, to sok pomidorowy. i to sie tak dusi, nie rozwala sie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Autorko- tak jak piszesz też można- ciapa nie wyjdzie, tylko zanim kotlety zalejesz wodą lub rosołkiem musisz je dobrze z każdej strony obsmażyć. Potem dusisz w rosołku i dodajesz przyprawy (czosnek, koncentrat, koperek, grzybki- co kto lubi...). Na końcu możesz zagęścić śmietaną lub mąką :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×