Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ToJaSowa

Pierwszy samodzielny wyjazd za granicę

Polecane posty

Gość ToJaSowa

Hej, mam pewien problem. Chciałabym tego roku wyjechać w czasie wakacji do UK lub do Holandii, by nieco zarobić, ale nie za bardzo wiem, jak zabrać się za realizację tych planów. Tzn. nie mam nikogo z kim mogłabym jechać, nie mam też w tych krajach żadnej rodziny/zaufanych osób. To wszystko powoduje, że już od trzech lat wszystko kończy się na planach. Mam już tego dość, tym bardziej, że obecnie zaczynam nowe życie i potrzebuję pieniędzy, żeby móc się usamodzielnić. Jak myślicie, czy warto jechać samemu do obcego kraju (język znam bardzo dobrze)?

Gość pestka banana
holenderski znasz? Błagam, dajcie trochę odetchnąć tym krajom bo już rzygają nami :-O

Gość ToJaSowa
Proszę mi doradzić. Jestem w totalnej kropce. Już prawie maj, pasowałoby załatwiać jakieś formalności, a tymczasem koleżanki niezdecydowane, ciągle wszystko odkładają...

Gość ToJaSowa
Ja tylko do września, więc spokojnie;) Holenderskiego nie znam, ale znam dobrze angielski.

Gość pestka banana
Jakie ty chcesz formalności? paszport masz? numer So-Fi w Holandii masz? Transport tam...nocleg? jakieś pieniądze na start?

Gość ToJaSowa
Holandia to tak w ostateczności, jak już z Uk nie wyjdzie. Paszport mam, numeru nie.

Gość ToJaSowa
Kasę też mam.

Gość pestka banana
No to wsiadaj w samolot i już. Nie załatwisz wszystkiego na odległość. Trzeba być na miejscu i pytac o pracę.

Gość ToJaSowa
Jak sobie załatwiłaś/eś pracę tam? Przez agencję?

Gość pestka banana
w Holandii, przez agencję, ale holenderską, polskie oszukują.

Gość ToJaSowa
Rozumiem. Będę próbować, może się uda.

www.abjobservice.nl jezdzilam przez nich przez prawie 6lat.wszystko na czas,zalatwiaja busa,pokoj,ubezpieczenie i prace.netto 7,15 euro chyba na godzine,po odliczeniu ubezpieczenia i domku zostaje chyba 6,15-6,30.glownie ogrodnictwo,unikaj pieczarek henk van roj (kolo Weert) i ogorkow gdzie kolo Lisse-szefowie chamy i wyzyskiwacze. najlepiej na skubanie cebulek tulipanowych,lekka robota,wez plastry na rolce z Polski,przydadza sie!!:) powodzenia!!:)

Gość pestka banana
Boshe, 6,30 na godzinę:-O wyzysk...

slonko,brutto chyba 13,5 netto 7,30 potem ubezpieczenie i domek,zostaje 6,30 normalnie chyba bedzie musiala zaplacic w UK duza kase na pokoj,tu ma calkiem tanio.283 euro na tydzien juz na czysto.musi tylko cos zjesc,wiec zalezy jak bedzie sama dysponowac.uwazam,ze to normalna oferta.holendrzy zarabiaja tak samo.zaden wyzysk.

i znajdz mi w UK czy nawet holandii pokoj za 100 euro,to sie zamkne juz calikiem. teraz pokoje chodza po 250-400. AB daje naprawde dobre szanse na wakacyjny zarobek.wiem,bo cale studia tak kombinowalam:)

nie sadze zeby kupienie biletu i lot to bylo wszystko co powinnas zrobic. ja bym skorzystala z agencji, bo na pale bym nie jechala. nie te czasy.

Gość Raten47
Ciekawe poradniki jak zacząć swoją pierwszą pracę za granicą można znaleźć np. tutaj http://apartamentyplock.pl/ . Ja od siebie polecam kierunek Australia - wiem, bardzo ciężko się tam dostać ale warto spróbować.

Gość AniaKa9
Nie wyjezdzaj sama, to zbyt niebezpieczne! Jest tyle agencji, które zapewniaja legalna prace i dobre warunki, a Ty chcesz w ciemno... Skontaktuj sie z tml professional, ja wyjezdzalam z nimi kilka lat temu, przed zalozeniem rodziny. To rzetelna firma.

Gość gość
HM 6.14 e na godzine? to za opieka nad kim starszym w Warszawie lub sprzatanie ludzie biorą 20 zl, a ty bys nie musiala wydawac na samolot i mieszkanie. A jezyka przy takiej robicie i tak sie nie nauczysz.

Gość Elaa21
A ja jak jadę za granicę to zawsze zabieram ze sobą dowód z offshoreidcardscom. Kupiłam go po tym jak ukradli mi dokumenty na wakacjach w Bułgarii i miałam mega problem z powrotem do kraju.

Gość ewaaa8922
Pierwszy samodzielny wyjazd samochodem za granicę zawsze jest sporym wyzwaniem i sporym przeżyciem dla wielu osób, bo i trasa jest całkiem inna i zasady na drogach w każdym kraju są inne. O takich zasadach warto pamiętać, bo zawsze łatwo popełnić błąd. Tutaj https://nocar.pl/blog/wakacyjne-wyjazdy-2-o-czym-pamietac-w-poszczegolnych-krajach-europy/ macie cenne wskazówki, na co zwracać sporą uwagę.

Gość Hania25
ja pierwszy raz wyjeżdżałam za pośrednictwem agencji Market Access, później jak nabrałam pewności siebie i nauczyłam się jezyka już sama.... swoją drogą polecam tą agencje, super ludzie.

Gość joannnaq
Myślę, że namiar na tą klinikę https://psychomedic.online/ może okazać się pomocny. Oferuje ona wideokonsultacje z psychiatrą. W trudnych sytuacjach można szybko uzyskać pomoc. Jest to naprawdę dobre rozwiązanie.

Gość Dziewczyna

Hej ja jestem zainteresowana wyjazdem z kims za granicę do pracy. Zależy mi na czasie jest ktoś to chciałaby ze mna pojechać jakąś koleżanka najlepiej ? Pisac kornaa123@tlen.pl dodam ze pracowałam już w Holandii 

Gość Kirka

ja byłam na wakacjach z Coral Travel i szczerze mówiąc doskonale odpoczęłam. Wszystko było bardzo fajnie i dokładnie zorganizowane! polecam bardzo