Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozirozarozenka

pobiera ktos zasilek rodzinny z belgii??

Polecane posty

Gość rozirozarozenka

mam pytanie..

Gość zzzzerty788888
zasilek rodzinny?chodzi ci o rodzinne na dzieci , bo nie wiem o co ci chodzi, ja mieszkam w Belgii

Gość rozirozarozenka
Tak o pieniadze dla dzieci. Studiuje i mieszkam w Polsce. Moi rodzice beda dostawac pieniadze - zasilek rodzinny na mnie. Poki co nie wyplacaja bo standardowo im sie papiery zagubily i cos tam:P ale moja mama slyszala, ze na dziecko studiujace dostaje sie wieksza sume. Czy to prawda?

Gość rozirozarozenka
moze ktos sie orientuje;)?

Gość zzzzerty788888
zalezy ile masz lat, ktorym dzieckiem jestes, na ktorym roku jestes, ile twoi rodzice zarabiaja , bo jezeli duzo , to rodzinne jest wtedy nizsze, jezeli maja problem z paierami to tak moga tutaj wstrzymac rodzinne,

Gość zzzzerty788888
dajmy na to ze jestes rocznik 1990, a rodzice maja ten sam adres lub z kims innym, to rodzinne jest wtedy okolo 121 euro

Gość zzzzerty788888
tutaj jeszcze jest tak ze to co nie wyplacili ,bo jak w tym przypadku papiery sie zagubily, to normalnie powinni dostac zwrot za tamte miesiace

Gość rozirozarozenka
Bardzo Ci dziekuje. Jestem jedynym dzieckiem, rocznik 1989. Do tej pory dostawalam rodzinne - uczylam sie dziennie. Teraz mnie nurtuje pytanie czy nalezy sie rodzinne na mnie, skoro studiuje zaocznie..

Gość rozirozarozenka
Tak, 2 lata temu tez pogubili i z odestkami wyplacili;)

Gość zzzzerty788888
tak, jezeli uczysz sie zaocznie to znaczy ze pracujesz, nie mozesz zarabiac duzo, chyba w granicach 503 euro, tylko wlasnie nie wiem czy zarobki twoich rodzicow sie wtedy licza z twoimi czy nie,

Gość rozirozarozenka
dziekuje Ci

Gość gość
Hej, pobieram od około roku i jeśli chcesz sprawdzić czy Ci przysługuje to zrób to za pośrednictwem tego serwisu http://zwrotpodatku.eu/ . Ja się długo męczyłam, dużo papierów trzeba ogarnąć dlatego najlepiej za pośrednictwem serwisu :)

Gość gość

Belgia nie chce płacić zasiłku rodzinnego 2018/2019 r dla Polaków legalnie  pracujących  w Belgii Żadne pisma tel.wizyty w Partena Belgii są głuche i bez echa.

POLAK LEGALNIE PRACUJĄCY I PRZEBYWAJĄCY W BELGII.