Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobitki pytanko mam

ODCHODY POŁOGOWE - do kiedy? 6 tygodni już minęło, a nadal są, to normalne?

Polecane posty

Gość kobitki pytanko mam

miała tak któraś z Was?

Gość Podobnie
Tak i okazało się u mnie że to okres :-) Zadzwoń do położnej i zapytaj co masz zrobić, najlepiej skonsultować to z lekarzem.

miałam dużo dłużej niż książkowe 6tyg, ale pod kontrola lekarza, ten typ tak ma;) może znaczenie miał fakt, że miałam cc, nie wiem, ale na kontrole planową po 6tyg od porodu polecam wybrać sie, lekarz rozwieje wątpliwości:)

Gość kobitki pytanko mam
Dzięki za odpowiedzi:) Oczywiście wybieram się do gina, ale wizytę mam dopiero za kilka dni dlatego tak się dopytuję;) @ to na pewno nie jest, bo nie jest to krew i jest tego niewiele niemniej nigdy czegoś podobnego nie doświadczyłam, bo dodam jeszcze, że to mój trzeci poród i trzeci przez CC i pierwszy raz coś takiego.

Gość kobitki pytanko mam
dzieciaczkowo-------> a pamiętasz może jak długo to u Ciebie trwało?

Gość Podobnie
A co to jest jak nie krew? U mnie też to nie wyglądało to normalnie - no ale jednak jak się później okazało był to okres. A miałaś tak że było kilka dni przerwy a później znowu, czy cały czas ciągle od porodu?

Gość mnio
no mogą być też odchody surowicze a na koniec odchody białe. "Odchody są wydzieliną maciczną, występują po porodzie przez 3-4 tygodnie. Zapach gnilny odchodów może świadczyć o infekcji. Odchody krwiste występują pod postacią płynnych, krwistych plamień, trwających przez kilka pierwszych dni. Odchody surowicze pojawiają się w trzeciej lub czwartej dobie po porodzie; są bledsze niż odchody krwiste, ponieważ zawierają domieszkę surowicy. Odchody białe. Po 10 dniach z powodu domieszki leukocytów odchody przybierają kolor biały lub żółto-biały."

Gość kobitki pytanko mam
No właśnie są to takie odchody różnokolorowe, że tak się wyrażę;) Po drugim porodzie nie karmiłam piersią i pierwszą @ dostałam już pod koniec połogu i wyglądało to jak normalna @ więc nie mam wątpliwości. Teraz to nadal i na pewno odchody połogowe i zastanawia mnie fakt ile to może trwać i czy to jest normalne?

Gość lkjkj
Ja miałam identycznie. Takie minimalne, ledwo co, ale jednak. Trwało to jakieś 8 tygodni.

Gość kijuyhtrde
Ja miałam z przerwami prawie 2 miesiące. Co juz mi się wydawało że wszystko zeszło to na drugi dzień znowu plamiłam.

ze dwa razy dłuzej niz powinno, nie pamietam jaki miały charakter, ale na pewno odmienny od krwi menstruacyjnej, no i oczywiście z każdym tygodniem coraz mniej, w pewnym momencie to już własciwie brudzenie;) właściwą miesiączkę dostałam po 9mies, karmiąc piersią cały ten czas, co podobno też nie jest bez znaczenia. gin mi powiedział, ze po cc tak może byc, w środku wszystko pociete, zywa rana i potrzebuje czasem więcej czasu. no i było to bez zapachu, a już na pewno nie śmierdziało a tak z ciekawości jak po tych cc, jestem przerażona bo usłyszałam od lekarza na ostatniej wizycie, żeby próbowac nat gdyby teraz mi wyskoczył poród, ale grozi to peknieciem macicy, no ale że sama kolejna cc też może nieśc wiele powikłan, np uszkodzenie narządów otaczajacych, nie wiem co mam wybrac, osobiscie wolalabym cc, zeby nie narazac dziecka, ja sobie jakos poradze:/

Gość kobitki pytanko mam
u mnie wszystkie CC bez żadnych powikłań, na szczęście:) w Twoim przypadku z uwagi na fakt, że przerwa pomiędzy kolejnymi porodami jest normalna (prawie 3 lata) nie powinno być problemów przy porodzie SN:) ja drugie dziecko rodziłam równo 2 lata po pierwszym więc jednak mniejsza różnica i pytano mnie jak chcę rodzić - z różnych względów musiałam wybrać CC 3 cięcie, to już nie ma pytań - po dwóch cesarkach każdy kolejny poród odbywa się przez CC wiec warto się zastanowić;) może będziesz chciała 3 dziecko?;) niemniej jednak żadnych powikłań u mnie nie było po tych cesarkach:) dzięki za odpowiedzi dziewczyny:) dobrze wiedzieć, że mój przypadek nie jest ewenementem;)