Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mineralny

Polter w namiocie (Listopad)

Polecane posty

Czy to dobry pomysl? czy moze za zimno bedzie ? kolegi siostra mówi , ze bedzie ok z racji ,ze maja maly dom.jest jeszcze jakies inne rozwiazanie ?

Gość Palomaaa
Za zimno, ale w sumie to dobry pomysł, żeby pozbyć się wcześniej gości, bo wszyscy będą zamarzać :D

Gość dorociczka
dobry pomysł,też tak myślałam zrobić w razie brzydkiej pogody

a jakby tem byla ok 1 do 5 stopni bo wiadomo jak to w listopadzie to myslicie,ze goscie by wzieli organizatorow na jezyki? W sumie ten kto bedzie chcial przyjdzie .

Gość Palomaaa
To ilu Ty się ludzi spodziewasz na tym tłuczeniu?

oj duzo ok 40-60 to ma byc na wsi wiec to,ze bedzie glosno nikomu nie bedzie przeszkadzac,wiec duzo osob przyjdzie

Gość lutowa mamusia
zależy od pogody. A w listopadzie to już raczej zimno, często na 01.10 ubieram kurtke i buty zimowe.... no ale moja siostra brala ślube w połowie listopada i ........... byłam w samej sukience na ramiączka ! było prawie 20st na plusie

Gość straooonika
na takiej imprezie to nikt nie siedzi za stołem,przychodzą goscie ,potrzaskają ,wypiją kielich albo dwa ,przegryzą i wychodzą,moja koleżanka robiła w styczniu na mrozie minus 10 stopni i fajnie było,stól stał w namiocie,grała muzyka,ciągle ktoś przychodził i wychodził

Gość lutowa mamusia
zależy u mnei zaczeli sie schodzic ok 17-18 i siedzieli do 22. Tyle, ze ciepło było. Z założenia jak sa stoły i jedzenie ludzie siedzą dłużej, niż np. na blokach gdzie nie ma miejsca i tak jak ktos napisal, potrzaskaja, dwa kielichy i papa. Ten dla kogo bedzie za zimno nie przyjdzie przecież. Nie zrobisz trzaskania miesiac przed, jak jeszcze cieplo bedzie. ALbo przychodza albo nie.

Gość klaudia1617
ten polter caly to jakaś patologia moim zdaniem:) dziwna tradycja...nie widzę związku miedzy weselem, ślubem...nie chciałabym takiego czegoś:)

Gość ciooooooooo tiooooooooooo
a co to jest ten polter? pierwszy raz słyszę o czymś takim

Gość poopopopopopopopopopoddddddddd
To taka impreza w niektórych rejonach Polski. Goście przychodzą dzień przed ślubem i tłuką szkło, które potem para młoda sprząta. Zazwyczaj są to goście, którzy nie zostali zaproszeni na ślub, sąsiedzi, znajomi itd. W mojej rodzinie zawsze stawiali namioty, stoły. Wiem, że jak kuzynka miała ślub we wrześniu, to było mega zimno, a jednak impreza była do 23.

Gość piersze słysze piersze słysz
pierwszy raz słyszę o takim zwyczaju. i nie specjalnie on mi się podoba, bo noc przed ślubem trzeba się wyspać a tu takie coś

Gość poopopopopopopopopopoddddddddd
no właśnie, ale tak już jest... ja jestem w Kaszub i u nas to normalne. niektórzy robią mega imprezy z orkiestrą, inni po prostu poczęstunek, różnie. ja tam robię skromny, bo wiadomo, że zawsze ktoś przyjdzie, a pieniędzy zbyt duzo nie chcę na to przeznaczać

Gość straooonika
jestem ze ślaska i w moich stronach trzaskanie robi sie kilka dni przed ślubem,kiedyś robiło się dzien przed ale teraz to nikt tak nie robi,u nas zawsze się dopytaują kiedy jest trzaskanie,niektórzy wieszają ogłoszenia kiedy i o której zaczyna się trzaskanie

Gość poopopopopopopopopopodddddddd
to fajnie, że u Was się wybiera, tu wiadomo, że dzień przed :)