Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda mama 6 mies syna

Nie daję RADY!!!

Polecane posty

od pół roku chodzę NIEWYSPANA od pół roku chodzę ZANIEDBANA od pół roku NIE BAWI MNIE ŻYCIE od pół roku MAM DOŚĆ

Gość Marzena W.
Wreszcie dotarło do ciebie, że zostałaś matką!

Gość jhjmnmn
dlaczego i z czym nie dajesz rady?

Gość mamuska mama
spokojnie, ja wychowywalam corke praktycznie sama bo maz 12 godzin na dobe w pracy; gdy corcia skonczyla 9 miesiecy zaczelam wracac do siebie:)

chcę wrócić do pracy - muszę wrócić, nie będę na łasce i nie łasce męża ten się na to nie zgadza, teściowie wytykają palcami, rodzice się nie odzywają bo ona chce wrócić do pracy - po co się pcha to tej pracy?!? mąż mi nie pomaga chciałam dziecka ale nie sądziłam że to będzie taka KATORGA ono ciągle płącze i płacze płacze płacze furia czasem mnie ogarnia kiedy ono przestanie płakać??? kiedy???

ciągle gary, odkurzacz szmatka pralka pranie na szczęście mam cudowną siostrę prze wspaniałą - mimo że kiedyś szczerze się nie znosiłyśmy... pomaga mi bardzo zabiera na spacery do ludzi widzę miłe spojrzenia ludzi mama pielęgniarka, ojciec lekarz - znajomi mówili - luuzzz mały będzie pod fachową opieką - też myślałam że coś pomogą - tym bardziej że mama na emeryturze - a tu lipa! mam też koleżanki wspaniałe które nie zapomniały o mnie siostra z zmartwionymi oczami - phiii deprecha - sama przejdzie kiedy przejdzie?

Gość shinkaya
Fajne masz układy z mężem, skoro piszesz, że będziesz na jego łasce i niełasce, a do tego nie pomaga Ci przy dziecku. Czekaj, jak to było...... widziały gały co brały? :o Nie rozumiem i nigdy tego nie zrozumiem, jak można nie ustalić tak elementarnych spraw jak opieka nad dzieckiem i ew. powrót do pracy PRZED narodzinami malucha :o:o:o

muszę się ogarnąć - powtarzam to sobie każdego dnia w czerwcu wracam do pracy pracuję w firmie zagranicznej holenderskiej jest żłobek przy pracy firma pro rodzinna choć tyle dobrego mam dość serio nawet mąż stale powtarza "ogarnij się Magda - ogarnij" nie potrafię :(

kocham męża razem 9 lat on jest dobry człowiek bardzo mąż często na delegacje po Europie i zostaje sama na dodatek w domu w którym mieszkamy trwa remont... nie chce być uzależniona finansowo od kogokolwiek nie narzekam na brak funduszy ale ja chce pracować chce coś znaczyć

Gość jhjmnmn
młoda mama 6 mies syna potrzebujesz pomocy- fakt. strasznie ci wspołczuje, tez kiedys pzrechodzilam przez ogromny stres, osoba w moim otoczeniu tez powtarzal slowa o ogarnieciu sie...nic to nie dało, powodowało jeszce wieksze nerwy.... powinnas poprosic o pomoc- meza,mame, tate, tesciów, powiedz ze nie dajesz rady, czujesz ze grozi ci zalamanie nerwowe i ze ktoregos razu po prostu wyjdziesz z domu u nie wrócisz. musi ci do cholery ktos pomóc!!

ni mniej nie daję rady mały śpi kiedy to przejdzie? poza tym mam 28 lat wiec to dobry wiek na urodzenie 1 dziecka ale kiedy minie ta frustracja? mama wysyła do psychologa - widzi co się dzieję chyba skorzystam

Gość znachor!
klasyczny przykład depresji poporodowej, łyknij sobie prozac :classic_cool:

siostra to zauważyła przyjeżdża po pracy, zajmuje się małym, ciągnie na ogród posadźmy kwiaty, pograbmy opowiada śmieszne historie, mam przyjaciółkę zjawia się gdy może, teściowie obrażeni - od chwili gdy zadeklarowałam powrót do pracy - jestem księgową w dużej firmie muszę się ogarnąć pomaga mi to że mnie rozumiecie nie jestem osamotniona - może jakiś procent kobiet przechodziło to co ja chciałam dziecka - wiem że potem będzie lepiej - ale prawda jest taka że jest TERAZ beznadziejnie

:(

Gość zbawienna rada
wez sobie codziennie lyknij omege i inne witaminki... i nikomu nie daj sie przekonac: IDZ DO PRACY jak tylko masz mozliwosc, chociaz bedzie ciezko wiesz, ja tez nie jestem z tych kobiec co realizuja sie w domu.... dlatego Cie rozumiem i licz tyko na siebie, nie daj sie zagadac, dac obwiniac i dolowac!

na teściów nie mam co liczyć - nie pomogli ani raz przy dziecku - wnioskuję że nie pomogą wcale mimo że mieszkają 3 domy dalej... widzieli go na oczy może 8 razy rodzice mieszkają poza miastem - ale tylko 5km przyjeżdżają 2 razy w tyg dam radę! obkupię się po pachy w witaminy przymierzałam swoje koszule sprzed ciąży... masakra w żadną nie wejdę rozm 36 ...teraz 38/40 przejdę na dietę - dość wegetacji może powód mojego nie najlepszego samopoczucia jest taki że fatalnie znosiłam ciążę - nudności wymioty biegunka od 2 miesiąca praktycznie do końca a sam poród... śni mi się do dziś - tneli na żywca totalnie na żywca (cesarka) sąsiedzi pytają kiedy następne dziecko/ rodzice wnuk A W ŻYCIU!!! jeśli kiedyś zapragnę 2 dziecka to tylko adopcja

dzięki za wysłuchanie może coś mi to da mały się budzi kochana siostra w drodze mąż coś tam skręca z majstrami DZIĘKI to co przedstawiłam to są minusy wczesnego macierzyństwa bez owijania

Gość Pola z Krakowa
tak, to klasyczny przykład depresji Autorko głowa do góry, z każdym dniem będzie coraz lepiej Ja Cię rozumiem... Przy 3 dzieci przy 1 dziecko przechodziłam to samo, może jeszcze głębiej

Gość Pola z Krakowa
odnośnie pociążowych rozmiarów dieta i ćwiczenia choć po cesarace nie forsuj się zbytnio karmisz piersią?

nie karmię 2 mies temu straciłam pokarm

Gość Pola z Krakowa
no więc do dzieła - ćwicz, spacery, dieta 1800 kcl i wróć do pracy odmieniona piszesz że jesteś księgową - nie studiowałaś chyba by zostać wykształconą kurą domową masz rację - nie pozwól się owładnąć nijak przez nikogo!!!

Pola dzięki masz rację i ja również wiem że w jakimś celu studia zrobiłam czytam o diecie śródziemnomorskiej - 1500 kcl - akurat na wiosnę i lato dzisiaj się ważyłam przed ciążą 54kg/ 3 dni po rozwiązaniu 71kg teraz 63kg - mam 165 cm więc muszę schudnąć 9kg albo wymienić całą garderobę, w pracy obowiązuje mnie ustalony dress code, teraz w żadną spódnicę czy koszulę nie wejdę.... macierzyński kończy mi się 15 czerwca... 17 powrót... myślisz że dam radę schudnąć te 9kg?

Gość Pola z Krakowa
jak się uprzesz to dasz choć kwestia utraty kg to sprawa indywidualna powdzenia

Gość Pola z Krakowa
a gdzie mieszkasz?

Pola - również Kraków Tyniec Dzięki za dobre słowo zmykam mały zaczyna płakać płakać płakać.... zaczyna się pa

Gość Pola z Krakowa
zielone płuca - fajne tereny ja od Kraków od str Zabierzowa - autostradą to 4 min do zjazdu w TyncU Nie daj się powodzenia

Gość Hubcio bedzie żył!
dziecko z wpdki, biedne :(