Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość betereteae

Gdybyście mieli oferte wyjechac z Polski teraz i miec dobre życie w Australii

Polecane posty

Gość betereteae

to byście wyjechali?

Gość echechech
no ba, ale musiałabym móc tam robić co co lubię :)

Gość po co mi Australia
dobrze mi w Polsce

Gość samsung galaxy siii
słaby klimat tam jest :O :(

Ja mieszkam w stanach, zyje dobrze, raz w roku jestem w polsce...jesli mialbym sie cofnac w czasie postapilbym tak samo jak wczesniej. Zyje sie tylko raz :-)

W aust. Latwo prace znalezc i wysoka roczna dostaniesz, ale boje sie pajakow :( tarantula itd te grozne nie te male jak chcesz dobra prace to do japoni lub luksemburga gdzie zarabiasz 60.000 USD ROCZNIE :P

Gość ja mam ale sie waham
tzn rok - trzy - ok, ale nie cale zycie!

Gość betereteae
wydaje mi sie, że to wielka pustynia, czy mam racje? obawiam sie tamtejszego klimatu oraz jakichś dziwactw tambylców

Gość betereteae
dlaczego niecałe życie? a nie bedziesz sie po 2-3 latach bała wrócić do Polski?Bo ja z jednej strony wiem,że tu jest słabo i racjonalnie jest wyjechac,ale z drugiej boje sie że bede tesknic, tu mam wszystko...prawie...

Gość tydgfuf
nawet bez bagaży :( co tam, dopłaciłabym! "Australia jest notowana bardzo wysoko, jeśli chodzi o jakość życia, opiekę zdrowotną, przeciętną długość życia, poziom wykształcenia, swobodę działalności ekonomicznej, wolność osobistą i prawa polityczne i obecnie znajduje się na 2 miejscu po Norwegii. Miasta australijskie są w światowej czołówce w dziedzinie życia kulturalnego." Niech mnie ktoś wsadzi do bagazu, mała jestem, zmieszczę się 😭

Gość betereteae
tak wyczytałas? same zalety niby...ale kto wie co sie za tym kryje...może to taka kryptoreklama? w koncu brakuje tam ludzi, tam samo jak w Norwegii... Więc chcą dobrze wypadac w rankingach i przyciągać ludzi...

Jasne, że tak!!! Australia to moje kolejne marzenie do zrealizowania, byłabym wniebowzięta i chyba skakałabym do sufitu gdyby trafiła mi się taka oferta (oczywiście nie na zasadzie poznania boskiego Australijczyka i wyjazdu do niego :D)

Gość tydgfuf
Mogłabym boksować się z kangurami, łazic po drzewach z koalami, ścigać się z emu i pływać w blasku zachodzącego słońca na bagnach wśród aligatorów 😭 I hodowałabym dziobaki... :( I kupiłabym sobie kapelusz jak krokodyl dundee...

Gość do Glixe
60k USD to zaden szal, sa miejsca w Europie gdzie zarabia sie duzo lepiej.

Gość krakkkus
jechałabym od razu, Polska to chory kraj

Gość do krakowska trufelka
oczywiście nie na zasadzie poznania boskiego Australijczyka i wyjazdu do niego ) - widzisz w tym coś złego?

Gość tez synowa
Chyba nigdzie bym sie dobrze nie czuła poza ta durna Polską.

na śląsku jest dużo ofert dla górników w australii , z tego co widzę to mało kto się decyduje. zarobki ogromne, ale te kopalnie mają gdzieś na pustyni, gdzie najbliższa wioska jest 500 km dalej.

do krakowska trufelka: Owszem, widzę. Naiwność i skrajną nieodpowiedzialność. Decyzję podjętą przez skorumpowaną w swoim małym świecie ''dziewczynkę'' chcącą poznać smak lepszego życia. Temat nie o tym, dlatego nie będę się rozpisywała. Wszelkie inne oferty, a już zwłaszcza pracy przyjęłabym na klatę jako dar od losu, spakowała manatki i w drogę! Aż się rozmarzyłam i noszą mnie teraz emocje oraz wyobraźnia jak biegam w kółko po pokoju, wymachując bluzką, którą za chwilę wrzucę do walizki... Ach... wszystko przede mną :D

Gość Moppie
Bylam w Oz przez miesiac. Bylo cudownie!!!! To moje marzenie aby tam zamieszkać . No ale cóż :(

Przede wszystkim to zastanów się ile rzeczy cię tak naprawdę tu trzyma, czy jesteś tu sama czy masz rodzinę itp. Lubię Polskę i tych ludzi, nasze zwyczaje:D ale w obecnym czasie życie tu mnie męczy... większe podatki, paliwo po prawie 6 zł, kłótnie w Sejmie... Polska to chory kraj, i tyle. Może rzeczywiście warto uciekać?..