Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak jak jak jak

jak przygotować jabłko

Polecane posty

Gość jak jak jak jak

mam 5 miesięczne dziecko i chcę mu podać jabłko ale nie wiem jak mam je przygotować. ugotować czy podać surowe?

Gość gacoperra
Moze byc surowe tylko wybierz jakies lagodne np. lobo uciera sie na tarce i juz

Gość juns
nawet tarkować nie trzeba tylko łyżeczką naskrobać trochę jabłka. Bo ileż taki bąbel zje na poczatek tego jabłka. :) To bardziej próbowanie niż jedzenie. :)

Gość jak jak jak jak
on już od miesiąca je różne rzeczy. zawsze je obiadek a później jakiś deser(najczęściej gruszkę bo bardzo lubi). więc tego jabłka na pewno też trochę zje..

Gość klhytdvh
moja jablka surowego to tylko poskrxybac zebami chce, a nie zawsze tak bylo, teraz robie tak : obrane wrzucam do wody, czekam az sie zagotuje blenderuje (wyglada jak kupne) i zjada 150ml z takim apetytem jak nigdy

Gość jak jak jak jak
tylko że mam pewien problem. nie mam blendera. tzn mam ale nie w domu i nie mam jak po niego dziś jechać.. jest jakiś inny sposób? myślałam żeby zetrzeć jabłko na tarce takiej drobnej i wtedy ugotować np na parze. jeżeli to zły pomysł to napiszcie o tym ale nie krzyczcie na mnie bo ja naprawdę nie wiem.

Obrać zetrzeć na tarce na najdrobniejszych oczkach i gotowe - tez wygląda jak ze skepu a o połowe mniej pracy przyy tym:)

Gość jak jak jak jak
ale jabłko starte nawet na najmniejszych oczkach tarki ma takie wiórki. nie zaszkodzi mu to? bo do tej pory jadł tylko papki.

Gość klhytdvh
gdyby moja chciala jesc takie starte to bym byla szczesliwa, poza tym jablko starte zaraz ciemnieje przez co nie wyglada jak ze sklepu :p to ugotowane ma caly czas ten sam kolor i jest delikatniejsze w smaku, ot co dziecko to inaczej jezeli twoje dziecko lubi jablko to nie gotuj, po co, a jak zetrzesz na najdrobiejszych oczkach to na bank mu nic nie bedzie bo to przeciez papka ;)