Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nbhmj

Dlaczego pracodawcy proponuja pracownikom takie głodowe pensje?

Polecane posty

Gość nbhmj

wymagania sa czasami bardzo wysokie osoba która zna biegle język obcy ma pensję nie wiekszą niz 1500-1800 zł to jest śmieszne na inne stanowiska tak samo, wszędzie minimum to jest załosne, a pozniej sie dziwia ze ludzie wyjezdzaja i wola na polu truskawki zbierac, ze nie ma komu pracowac itd

Gość Karrinaaaa
A po co wiecej? Moja mama zawsze powtarza, ze w jej firmie placi sie tylko tyle zeby pracownik mogl przezyc, oplacic rachunki i sie najesc.

Gość hare hare
płaci sie najniższą pensje na jaką pozwala rynek po co mam płacić komuś 2tys., jesli za 1,5tys. mam 30 chętnych na jedno miejsce i jeszcze będą się zabijać o tą robotę? :D

Gość mireczkowataa
a to nie wiedziałam, ze wystarczy znać biegle jeden język, zeby dużo zarabiać :)

Gość menno
W takim razie kobiet na poziomie ,po studiach znająca języki jest mniej warta od ...dziwki ,ktora zarabia wypinając posladki w wiadomym celu...

Gość MonikaDddd26
Na ogół samemu się podaje oczekiwania finansowe, a większość ludzi nie ma ich zbyt wysokich. Osobiście zarabiam w tej chwili 3tys netto i wiem, że na moje stanowisko ubiegali się ludzie proponując pensje od 1,5tysiąca do 7 tysięcy. Cieszę się, że mnie wybrali :) i że nie podałam mniej :P.

Gość menno
Monika : taka powinna być zwykła pensja a nie jakis luksus dla wybranych,jak tu się lansujesz

Gość Karrinaaaa
Ale po co placic wiecej niz 1500 skoro sa osoby ktore sie godza pracowac za tyle? Jaki pracodawca mialby miec w tym interes?

Gość menno
Pobądź na bezrobociu rok to zobaczymy ,czy się nie zgodzisz na 1500pln ,sytuacja wymusi to na Tobie

Gość Karrinaaaa
No wiec o co chodzi? Po co na przyklad moja mama miala by placic tobie wiecej niz 1500 skoro godzisz sie pracowac za tyle?

Gość Klukash
kraj niewolników to i pensje niewolnicze! jesteśmy prawie jak chiny! takie małe chiny - czyli chinki. zapier...lamy za grosze żeby zarobili na nas wielcy kapitaliści a premier mógł powiedzieć: polska to zielona wyspa!

Gość hare hare
chyba coś Ci się pomyliło, prawdziwego kapitalizmu u nas od dawna nie ma i prędko nie będzie, naprawdę dużą kasę zarabia się tylko na samej górze, przeciętny przedsiębiorca jest tak samo dojony jak przeciętny Kowalski, a zabierana nam kasa rozchodzi się do "kolesiów"- krajowych i zagranicznych

bo jest duze bezrobocie co drugi ma wyzsze wyksztalcenie i zna jezyki to po co dac wiecej skoro zawsze sie ktos znajdzie.. ale nie rozumiem myslenia naszych przedsiebiorow - tych ktorzy moga placic wiecej a tego nie robia.. jesli ja nie zarobie to nie kupie czegos u niego czy u kogos innego. czyli nastepny ma mniejszy zysk i tez nie bedzie placil duzo pracownikom dlatego ontez bedzie na wszytskim oszczedzal.. i tak oto nigdy nie bedzie lepiej

Gość Karrinaaaa
Po co pracodawca ma ci placic wiecej skoro moze zostawic te pieniadze dla siebie?

Gość pewnie stara cie utrzymuje
ale jeszcze sie doczekasz chwili w ktorej ktos sie ciebie zapyta po co mam ci zaplacic wiecej niz 1500zl jak moge to zostawic dla siebie bo ty masz miec tylko tyle zeby sie raz na 3 dni nazrec i oplacic obskurna kawalerke jeszcze to do ciebie wroci szmato

Gość mamusia21!
A czy wy wiecie że na koszt pracownika nie składa sie tylko jego pensja ?

Gość sisssisiaaa
Po co pracodawca ma ci placic wiecej skoro moze zostawic te pieniadze dla siebie? - no właśnie, a tym sposobem jeszcze bardziej dołuje pracowników, traktując ich jak nie powiem kogo. Pracodawcy uważają, że należy nam się tyle co na jedzenie i rachunki, broń Boże, żeby starczyło nam na wycieczki czy samochody. Nie widzicie, że jesteśmy nikim dla pracodawców? :( Oni mają szarego Kowalskiego gdzieś.

Gość hare hare
"luska.s ale nie rozumiem myslenia naszych przedsiebiorow - tych ktorzy moga placic wiecej a tego nie robia.. jesli ja nie zarobie to nie kupie czegos u niego czy u kogos innego. czyli nastepny ma mniejszy zysk i tez nie bedzie placil duzo pracownikom dlatego ontez bedzie na wszytskim oszczedzal.. i tak oto nigdy nie bedzie lepiej " tych, którzy rzeczywiście mogliby płacić więcej jest naprawdę niewielu, w związku z czym nie przyniosłoby to żadnego odczuwalnego pozytywnego efektu. podwyższanie płac musi nastąpić w całej gospodarce jednocześnie, co jest możliwe jedynie przy znacznym wzroście gosp., a żeby ten wystąpił, ludzie muszą mieć kasę na zakupy. skoro ludzie kasy nie mają, to jedynym sposobem by ją mieli są daleko idące reformy, pozwalające na znaczną obniżkę podatków i kosztów pracy, co w polskich warunkach jest równoznaczne ze zmianą całego systemu ekonomicznego państwa. innymi słowy, aby było lepiej trzeba wywrócić wszystko do góry nogami. albo inaczej - teraz wszystko jest wywrócone do góry nogami i trzeba to wszystko wywrócić jeszcze raz by powrócić do normalności ;) 🖐️

Gość ja odkryłam
że budują swoim córkom domy i dlatego te głodowe pensje dla pracowników, dlatego już nie pracuję, wole oglądac tv i czekać na normalne czasy

Gość Karinoo możesz potwierdzić ?
z tymi domami ?

Gość ja od takiej babci co
widac wasza praca tyle jest warta. za tyle sie godzicie. PS jak ktos ma dobre wyksztalcenie (niekoneicznie wyzsze) to zarobi dobrze. 1200 mają nieroby, mameje, mgr kierunkow z doopy (humanistycznych i glupszych).

Gość tynonetkaaaa
ja od takiej babci co- a jestes kobieta czy facetem ?

kobieta

Gość realllaaaa
no ja skonczylam masaz stop i w cale mi tak dobrze nie jest jak mowisz

masaz stop? jest na to popyt? jesli nie jestes na tyle bystra by skonczyc studia techniczne, to zdobądź zawód - ale pożadany przez pracodawców. Nie widzialam nigdy ogloszenia o prace przy masazu stop. ale moge sie nie znac.

Gość Karrinaaaa
A co jest zlego w tym, ze mi rodzice pomagaja?

Nie rozumiem czemu wy mieszacie do tego wykształcenie :o przecież wiadomo że dużo zarabiać będzie osoba, która ma konkretne umiejętności, takie jakich nie ma dużo innych osób. I tak samo dobrze zarabiać moze dobry murarz albo świetna krawcowa jak ktoś po studiach, kto umie coś konkretnego :) np w naszej firmie więcej zarabiają niektórzy ludzie na produkcji niz np jakieś panienki po studiach zajmujące sie czymś, co tak naprawdę pierwsza lepsza osoba wzięta z Urzędu Pracy umiałaby zrobić po godzinnym przeszkoleniu :)

Gość erf4ktj343
bo sami chcą się wzbogacić.