Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia21!

Jestem przed porodem i JUZ MAM DOSC!!!

Polecane posty

Gość mamusia21!

To 41 tydzien od OM, czyli 39 od zaplodnienia. I juz nie moge! Jutro jade znowu na kontrole do lekarza, jak bylam tydzien temu mowil ze w kazdej chwili moge zaczac rodzic i co? I lipa! brzuch pobolewa mnie jak na okres juz chyba ze 2 tygodnie i nic. Musze zapytac lekarza czy pelny seks z partnerem cos pomoze i przyspieszy bo nie robimy tego chyba juz od 2 miesiecy. Na zewnatrz taka ladna pogoda a ja chodze i czuje sie jak slon... psychicznie sie wykanczam, dalabym wszystko zeby juz urodzic! :(

Gość mamusia21!
pomozcie,jak pomoc maluszkowi przyjsc na swiat?...:/

Gość Narodziny
sex na sto procent pomaga rozluźnia i skraca szyjke macicy polecam skuteczna metoda na wywołanie porodu

Też jestem przed porodem a właściwie dzień po terminie. Wiem co czujesz. A co do sexu może pomóc a nie musi. My kochamy się 2-3 razy dziennie od 2 tygodni i szyjka dalej twarda.

Gość bardzo zaskoczona siostra
A partner chce Cię bzykać w takim stanie ?

Gość mamusia21!
arszenika* wiec kochasz sie w miare regularnie a ja wlasnie mam przerwe od 2 miesiecy, moze w moim przypadku rzeczywiscie cos by to dalo? ja wiem tylko ze tydzien temu lekarz powiedzial ze mam skrocona szyjke ale czy miekka czy twarda to pojecia nie mam :/

A nie możesz się położyć do szpitala? Po terminie nie mogą Cię wyrzucić. Podadzą Ci oksytocynę i tyle

Ale my też mieliśmy dłuższą przerwę w łóżku. Jak masz urodzić za tydzień to żebyś cuda na kiju robiła to urodzisz za tydzień;-) Spokojnie.

Gość mamusia21!
Czy jak włożę rękę do pochwy to wyciągnę dzieciaczka ?

Gość mamusia21!
Pije ale sok z owocow malin juz chyba miesiac. Nie chce zadnej oksytocyny ani lezenia bez sensu w szpitalu, kolezanki odradzaly, mowily ze to ostatecznosc.

Gość mamusia21!
spadaj glupi podszywie,sam sobie dzieci wyciagaj reka

Gość mireczkowataa
nie z owoców tylko z liści malin :) Ja też przenosiłam dwa tygodnie, więc doskonale Cię rozumiem. Ba, ja nawet pojechałam na wywołanie oxy i nie podziałało!! Seks, kąpiel i cierpliwość :)

Gość mamusia21!
Arszenika to nie było do Ciebie.

Gość mamusia21!
pierwszy wg OM byl na 15 kwietnia a drugi wg USG jest na 28 kwietnia,no i lekarz powiedzial ze to sie liczy raczej ten drugi, tylko ze gdy zaszlam w ciaze mialam bardzo dlugi cykl, wtedy kiedy powinnam dostac okres mialam owulacje i zaszlam w ciaze

Wiem co czujesz;-) Najlepsze jest to, że robi się gorąco a mi sie tak stopy rozlazły, ze nie daję rady żadnych butów włożyć....

Gość mamusia21!
nie jest tak latwo okreslic, no naprawde juz nie mam sil...

Gość mamusia21!
po schodach chodze codziennie w domu... mi stopy spuchly ale lekko i to teraz na sam koniec dopiero.Przytylam okolo 16 kg i sie czuje jak slon,przy takiej pogodzie to tylko siasc i plakac :/

Gość mloda mama 2011
mi lekarz powiedzia;l ze nie wolno masowas brzuszka bo to moze doprowaqdzis do wczesniejszego porodu moze sprobuj

Gość mloda mama 2011
cos takiego ze macica wtedy sie do porodu przygotowuje

Gość mamusia21!
a gdybym np zaczela rodzic dzis w nocy albo jutro i to silami natury to czy wypusciliby mnie ze szpitala w sobote czy w poniedzialek? w niedziele chyba nie ma wypisow prawda?

Gość mloda mama 2011
ps jak dostaniesz pierwszych skurczy to bedziesz marzyla o terazniejszej chwili :P

Gość mloda mama 2011
ja urodzilam we wtorek przed poludniem a wypuscili mnie w piatek

Ja przytyłam w sumie 15, ale mam tak spuchnięte stopy, że masakra... Gdyby nie te stopy to byłoby całkiem ok. Mnie najbardziej irytują pytania czy ju,ż urodziłam. Nosz kurde. Co chwila ktoś dzwoni i pyta.

Gość mamusia21!
mloda mamo ja smaruje brzuch oliwka codziennie od wielu miesiecy ( niestety nie uchronila mnie przed rozstepami) co wiaze sie z masazem brzucha i na mnie to nie dziala:/

Gość cvbnm,kmjnhbg
obejrzyj jakiś horror lub inny film trzymający w napięciu. adrenalina wywołuje produkcje oxytocyny, ja tak miałam, obejrzałam wieczorem 2 mocne filmy a o 2 giej w nocy wody mi odeszły - przed terminem. podobno też dobrze napić się rycyny - wywołuje skurcze macicy, ale szczerze mówiąc nie polecam, bałabym się, nie tylko biegunki ;)

Gość mloda mama 2011
no to nie wiem, mi samo przyszlo na poczatku 40 tyg, juz tez mialam dosc:) mimo ze przytylam 12 , stopy tez byly ok