Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

shiza91xx

Prostownica Babyliss czy Remington? Pomóżcie:**

Polecane posty

dziekuje wam za rady u mnie jak narazie wygrywa chyba sleek&curl s6500 :) obym sie nie pomylila;p

Gość krzywowłosa...
ja mam babyliss tez wet and dry, plusem jest to że można wilgotne włosy prostować minusem to że jak mam suche siano to wcale nie są idealnie proste, ale może to wina moich włosów i niskich temperatur (zawsze rozgrzewam na max i tak prostuje)

krzywowlosa ahaa rozumiem:) ale wiesz ja bym nawet nie ryzykowala prostowac na mokro , ta prostownica jest do tego mówi to sam opis ale ja ucze sie na fryzjerke i tam wyraznie mnie ucza ze jak prostowac to tylko na sucho bo to strasznie ale to strasznie niszczy wlosy;p ja tam na szczescie rzadko prostuje ale jak juz miec to wlasnie chce cos dobrego:)

Gość gość
Babyliss wet and dry nie polecam. Ciągnie włosy, zwykła prostownica z tesco była lepsza.

Gość gość
co lepsze? poleci ktoś?

Witajcie, jestem Ola, konsultantka marki Remington. Obie marki zajmują się specjalistycznie produktami do włosów. Osobiście poleciłabym prostownicę S9600 Silk Remingtona. Sama wypróbowałam i muszę przyznać, że robi cuda ze zniszczonymi włosami. Wygładza je i nadaje naturalny połysk. Przydaje się, kiedy włosy są często farbowane czy stylizowane. Co jest ciekawą perspektywą, cyfrowy wyświetlacz wskazuje najodpowiedniejszą temperaturę dla włosa, dzięki czemu szczególnie osoby nieużywające wcześniej prostownicy nie spalą sobie włosów jezyk.gif Do moich faworytów należy także model S8590 Keratin Therapy Pro, której płytki pod wpływem ciepła wydzielają odżywkę keratynową, odbudowując strukturę włosa. Posiada także czujnik nawilżenia włosa, który włączony automatycznie dopasowuje temperaturę odpowiednią dla włosa. Obie można dostać w media markt za 199zł, za Babylissa już dałabyś trochę więcej :P Ale jak mi powiesz czy twoje włosy się elektryzują, puszą, kręcą itd. to będę mogła Ci doradzić może coś z konkretnymi funkcjami :)

Gość gość
Mam prostownice Babyliss i jest niestety beznadziejna, włosy się po niej puszą i są posklejane.... także również zamierzam ją wymienic na Remingtona

Gość gość
Słyszałam sporo opinii że te Babylissa suszarki są świetne. Ja właśnie przeglądam na electro.pl i mają fajne modele i spoko ceny. Chyba się skusze na jedną z nich.

Gość gość
Zdecydowanie remington

Gość gość
mam lokówkę większa i prostownicę z babyliss i jestem zadowolona, często robię sobie fryzury, różne upięcia z lokami, bo nie przepadam za zwykłymi fryzurami.

Gość gość
mam model babyliss ten stalowy, jest super, zastępuje też lokówkę, bo tak powłoka właśnie stalowa pozwala na kręcenie włosów. Można używac na wilgotnych, szybko włosy się prostują i też ma jonizację, włosy się nie puszą :)

Gość Hainko
zdecydowanie babyliss. miałam już kilka sprzętów od nich, mężowi też kupowałam i są nie do zdarcia. zdecydowanie warte swoich cen bo kupujesz i masz na lata i nie rozwala się po roku jak inne...

Gość nat

ja z kolei mam prostownicę Babyliss i polecam bardzo. Prostownica trzyma odpowiednią temperaturę dzięki, którym nie pali włosów, włosy nie są napuszone, nie trzeba jeżdzić nią po tym samym paśmie włosów jeszcze raz, co zawsze w innych prostownicach mnioe strasznie wkurzało. no i ma te wibracje, dzięki którym włąsnie łuski włosow się nie niszczą.