Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troszkę zmartwiona mama

czy on nie je za mało?

Polecane posty

witam. mój synek ma prawie 5 miesięcy. zastanawiam się czy nie je za mało. jego jadłospis wygląda tak: mleko modyfikowane 6 razy dziennie. 4 razy po 120 ml, po kąpaniu 180 ml, pierwsze nocne karmienie 150 ml. w dzień je też obiadki. zwykle zjada około 90 ml zupki albo innego dania. je też deserki, około 70 ml. na wadze przybiera. nie tak dużo jak by chcieli lekarze ale przybiera regularnie. spadek wagi nawet o kilka gram mu się nigdy nie zdarzył. więcej jedzenia niż napisałam nie zje nawet jak bym go zmuszała.

drogie mamy powiecie mi czy maluszek je wystarczająco dużo?

żadna mama się nie wypowie?

Gość Joa----nnnna
ale masz kurwa problem :o

Gość moze za duzo mlek az 6 razy
zamien na kaszke na mleku jedna porcje mleka np na drugie sniadanie wystarczy jakby wypil 4 razy dziennie mleko + kaszka na mleku+ obiadek+ deserek sprobuj tak sniadanie-mleko 2 sniadanie-kaszka na m obiadek mleko deserek mleko na noc i jak budzi sie w nocy pozdrawiam

Gość njjnjn
Wydaję mi się że je Ci prawidłowo, gdyby nie przybierał na wadze to wtedy trzeba by było się martwić. A mówiłaś lekarzowi o tym?

z kaszkami jest problem bo on nimi pluje. już kilka próbowałam. i na gęsto i dodawanych do mleka.

lekarz właśnie twierdzi że za mało na wadze przybiera..

Gość zmien lekarza
powaznie pisze, co masz sie denerwowac twoje dziecko je calkiem normalnie, przybiera na wadze moze on jest z tej starej daty i chcialby zebys z malego zrobila prosiaka

oooo aha, a to jeżeli mało to faktycznie powinnaś mu dawać cos więcej jeżeli tak. ale po tych ilościach które wypisałaś to wydaje mi się że je prawidłowo. może problem przybierania na wadze tkwi w czymś innym? jakaś przebyta choroba itp? nie chorował ostatnio na coś albo nie choruje?

aha no to problem to niech jej jak je a za 2 tyg sprobuj podac ponownie kaszke eeeeeeee tam z ta waga nie przejmuj sie wazne ze jest zdrowy ma apetyt i przybiera na pocieszenie moja corka 1,3miesiace waga 8500!!!!!!!!! je wiecej od siostry 6 letniej i jest ok ale jest tez niska ok75cm lekarz mowi ze wszystko ok ja jestem niska tesie moi rodzice lekarz zna cala moja rodzine wiec mowi ze mam sie cudow nie spodziewac po dzieciach :)

Gość opiekun medyczny
A ile waży? Moja córka zjada 90 ml kaszki mleka deserku czy zupki jest to około 6 posiłków i zawsze po 90 ml

nie nigdy nie chorował. ale właściwie to on nigdy nie jadł za dużo. nie należy do ,,grubasków,,. nie jest też chudy , ma kilka fałdek na nóżkach.

ma 68 cm i waży 7,3 kg. a urodził się 50 cm i 3,6kg

to nie jest malo ma jeszcze 7 miesiecy do roku to okolo 10-11 bedzie wazyl ciesz sie ze nie jest gruby glowa do gory :)

dzięki. dobrze czasem poradzić się innych mam.:)

Gość zmien lekarza
troszke zmartwiona- sorry ale twoj lekarz jest nienormalny moja corka urodzila sie mala (3 kg z groszami) i teraz w wieku 9 miesiecy wazy 7 kg i jak bylam wczoraj z nia u lekarza (grype zoladkowa zalapala) to nic mi o niedowadze nie powiedzial

Gość zmien lekarza
a tak na marginesie, to ile powinno wazyc dziecko prawie 5-miesieczne jesli 7,3 to za malo?

Gość opiekun medyczny
czyli wagę i wzrost ma prawidłową nie masz czym się martwić a jeśli lekarz znów coś ci powie to powiedz mu że dziecko według siatki centylowej na prawidłowe parametry

Gość opiekun medyczny
dziecko przy wieku 5 miesięcy powinno prawidłowo ważyć 6 kg

Gość ojejku....../////////
moj synek(waga ur.2950)ma teraz 7,5mies i wazy 7300.i lekarz mwoi,ze jest szczuply ale wszystko z nim ok.rozwija sie prawidlowo,jest bardzo zywiolowy i silny.

Gość ojejku....../////////
w wieku 6 miesiecy dziecko powinno podwoic swoja wage urodzeniowa,a do 1.r.z powinno potroic wage urodzeniowa.

Gość zmien lekarza
no wlasnie ja sie tez tymi wyznacznikami kieruje, moja corka je sporo i wszystko, dokarmiam ja jeszcze piersia, bo to lubimy, ale jest tak aktywna w ciagu dnia ze raczej nie ma szans przytyc za duzo :) a jesli lekarz pediatra mowi o 5-miesiecznym dziecku, ktore wazy 7 kilo ze za malo przybiera, to jedyna dobra rada w tym wypadku- zmien lekarza ;)

Gość opiekun medyczny
olejku

Gość opiekun medyczny
olejku

Moja corka tydzien temu skonczyla 6 miesiecy, wazy 5620 (dzis wazona). Zjada 4 lub 5x mleko- ok150ml plus obiadek