Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tabula rasa123

jak przeżyć poród?

Polecane posty

Gość game off
1500...i to jest prywatna klinika tak? ja jestem z dolnego sląska, wiec na podlasie raczej daleko:p

Gość miszkowata
Tak, prywatna. Nie wyobrazałam sobie porodu w szpitalu :O

Gość game off
ale gdybyś nie miała kasy to inaczej byś śpiewała:P...;)

Gość agata p...
nie oni się darli. tylko ja hihi , nie no byli troszkę nieprzyjemni ale co tam , postawiłam na swoim

Gość game off
agata ale opowiedz jak to było prosze bo jeszcze się nie spotkałam z tym zeby kobieta odmówiła oxy...jak to było, przyszli z oxy i powiedzieli, ze podłączają tak?...i co dalej sie działo:P (moze któraś pani wykorzysta Twoje doświadczenie)

Gość agata p...
Nie dajcie się kobietki zastraszyć, możecie się nie zgodzić na Oxytocynę, tak przyszła Pani doktor i powiedziała, że poród nie postępuje, miałam jakieś tam skurcze ale marne. Ona kazała przygotować położnej kolejną kroplówkę a powiedziałam, że nic z tego i , że się nie zgadzam. Zażądałam cesarki ze wskazań : brak postępu w I okresie porodu. Za długo nie dyskutowali ze mną. Generalnie teraz się boją w szpitalach roszczeniowych pacjentów. Wolą dla spokoju, zrobić swoje i po sprawie. Tak było w moim przypadku, nie wiem może miałam szczęście.

Gość game off
a czy brak postępu w I fazie porodu jest wskazaniem do cc? gorzej jakby Ci powiedzieli: nie chce Pani to nie, prosze sobie czekać aż coś się ruszy skoro nie chce Pani oxy. mogła tez w sumie powiedziec że nie masz wskazań do cc bo można podac oxy i ruszy a ze Ty odmawiasz to na Twoją odpowiedzialność...i co wtedy kurcze? wiesz jak to jest, moze za dużo kobiet by w ten sposob wymuszało cesarki....

Gość agata p...
nie mogą Cię tak zostawić , przedłużający poród jest zagrożeniem dla życia i zdrowia dziecka i kobiety , może faktycznie zależy na kogo trafisz, nic należy nie podpisywać, żadnej zgody , jeśli nie życzysz sobie jakiegoś zabiegu, nic nie jest przymusowe

Gość agata p...
a z Oxy to jest tak, nic nie wiadomo albo ruszy albo nie

Gość game off
to moze to dobry sposób na wyłudzenie cesarki, jak myślisz?

Gość agata p...
no mnie się udało, ale w duchu się bałam , zaryzykowałam po prostu

Gość betany
cesarka to droga sprawa ale warto :)

Gość gość
tak samo jak przeżyłaś dawanie, nie umarłaś, widać, że zyjesz, także jak weszło to i wyjdzie