Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskaaaaaa00000

unikanie kontaktu wzrokowego przez potencjalnego pracodawce

Polecane posty

Gość ciekawskaaaaaa00000

Byłam dzisiaj (tzn wczoraj) na rozmowie o pracę, chciałam wypaść dobrze, więc starałam się nie rozglądać na boki gdy słuchałam tego co mówi i sama mówiąc też starałam się tego nie robić. z kolei ten facet ciągle kręcił oczami, jak tylko widział, że patrzę mu w oczy to ciągle odwracał wzrok, siedział jakby bokiem do mnie, ja do niego na wprost zastanawiam się jak mnie odebrał

Gość ciekawskaaaaaa00000
a jakie mogłaam zrobić na nim wrażenie? bardziej na plus czy na minus?

źle zrobiłaś. nie wolno patrzeć w oczy na rozmowie kwalifikacyjnej. facet to przybłęda, omyłkowo posadzona na takim stanowisku. nie dostaniesz tej roboty.

Gość ciekawskaaaaaa00000
tak myślisz? miałam wrażenie, że rozmowa długo trwała, strasznie dużo gadał na temat tej pracy, ale cały czas przy tym rozglądał się na wszystkie strony

Ty sie dobrze zachowalas, ale jego jezyk ciala, nie wrozy nic dobrego. Odwracanie sie bokiem i unikanie kontaktu wzrokowego to, po pierwsze jest bardzo nieprofesjonalne zachowanie, po drugie nie byl zainteresowany.

rowniez radzilabym nie przyjmowac propozycji, o ile to nastapi. pamietaj pierwsze wrazenie, to dziala w dwie strony. 🖐️

dziwne bywają sytuacje na rozmowach kwalifikacyjnych. mnie kiedyś facet zapytał czy palę papierosy? odpowiedziałem twierdząco. wtedy on poczęstował mnie stojącymi paluszkami i zaproponował żebym sobie zapalił. no to ująłem tego paluszka tak jak papierosa on mi podał wyimaginowany ogień i sam także zapalił:D siedzieliśmy tak sobie popalając te paluszki i rozmowa zaczeła się kręcić. od czasu do czasu facet strzepywał "popiół" do szklanki. :)

Gość ciekawskaaaaaa00000
na moje oko facet był niewiele starszy ode mnie, ja mam 22 lata. pamiętam, że na samym początku zmierzył mnie wzrokiem, trochę żartował podczas rozmowy

Gość ciekawskaaaaaa00000
czy super atrakcyjna to nie wiem, ale mam powodzenie u facetów. jednak na tę rozmowę starałam się nie wyglądać prowokująco

Gość kwwwwwwwwwwwwwwwwwwwde
mialam tak samo,czy ta rozmowa o prace i szef byli w krakowie???

Gość ciekawskaaaaaa00000
tak, to był Kraków :)

Gość no to módłta się
Jak nie patrzył w oczy i dużo gadał a do tego z Krakowa to na 100% Żyd. Wiecie że Żydzi mają łby do interesów i kontakty więc módlcie się żeby was przyjał. Chociaż skoro nie patrzył w oczy to znaczy że uznał was za gojki, a więc małe sznase chyba że na jakieś podrzędne stanowisko.

Gość ciekawskaaaaaa00000
wspomniał jeszcze, że dostał około 400 CV, a zaprosił 20 osób na rozmowę więc to i tak jest wyróżnienie, że byłam w tej 20

Gość ciekawskaaaaaa00000
powiedział jeszcze że do 2 tygodni się odezwie jeśli zostanę wybrana, ale możliwe też że odezwie się za 4 tygodnie