Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghjvvb

27 stopni w cieniu jak ubrac 7 msc dziecko?

Polecane posty

ja bym ubrała w długi cienki rękaw. na krótki dla takich dzieci jest jeszcze za wcześnie. jeżeli teraz będą chodzić z krótkim rękawem no to w takim razie jak mają chodzić ubrane np. w czerwcu gdzie jest po 30 i więcej stopni???

Gość a moze bys podala jaka
aneta ale zauwaz ze maja dlugie spodnie:O 14 miesieczniakowi ubralabym krotki bo juz chodzi, pewnie bedzie w ruchu wiec zapoci sie w dlugim:O wez na wszelki wypadek cos z dl do torby

no właśnie sama sie nad tym zastanawiam, chyba w samym pampersie;) chyba ubiore cienkie body z długim, plus cienkie leginsy.

Gość a moze bys podala jaka
Anet a tak poza tym to jesli w czerwcu bedzie taka sama temperatura to tez ubierzesz dlugi? a jesli teraz ja mam w cieniu 28 stopni to mam ubrac dlugi bo jest kwiecen?? kobiety ubierajcie dzieci stosownie do TEMPERATURY a nie do pory roku.

Gość bozeeeee
co za durne tematy sie pojawiaja, jak ubrac 7 mc dziecko a jak roczne a jak 9 mc. oszalalyscie baby dokumentnie. jak ubrac ?? stosownie do pogody !!!!! jak sie klimat zmieni i w marcu bedzie lato to co ?? i tak kombinezony pozakladacie ?? no bo marzec przeciez. ja zawsze ubieram lzej i mam cos cieplejszego w torbie. co za problem matko. jest pewnie teraz z ok 25 st to chyba wam te dzieci nie zamarzna na smierc co?? uruchomcie te mozgi swoje. co byscie bez forum zrobily hehehehehhe

Gość jabaabadu
ja mam synka 8 tygodniowego i byl dzis na dworzu w body krótki rękaw + bawełniany pajacyk + chusta zawiązana na kieszonkę. bez czapeczki, ale muszę taką cienką chroniącą od słońca zakupić!

Gość ghjvvb
i wrociłam ze spacerku i co... jest taki ukrop ze zaraz sciagłam rajtki, i podwinełam body zeby miał krotki rekaw i mimo to raczki gorace,ale powiem wam dziewczyny ze specjalnie patrzyłam na inne dzieci i niektore miały kurteczki z polarkiem a bardzo duzo dzieci było przykryte kocykami!!!!!!!!! takze jak to widzialam to zogole nie czułam sie "winna: tego ze pod te krutkie spodnie ubrałam rajtki.... teraz juz bede wiedziec bo w koncu czlowiek uczy sie na błedach... a my juz w domku bo tak goraco ze długo nie da sie wytrzymac...

Gość TEŻ MATKA.............
dzieci ubiera się tak, jak sama byś się ubrała

Gość Mama Kornelki
Podłączę się do pytania tylko, że ja mam problem z ubraniem swojej 6tygodniowej córeczki. Dziś byłyśmy na spacerku i było w Warszawie na prawdę gorąco ok 32stopni na słońcu w cieniu pewnie gdzieś ok 25st, wychodząc nie miałam pojęcia że jest taki skwar więc ubrałam ją na cebulkę by w razie czego móc coś zdjąć.Założyłam jej body na długi rękaw, na to bluzka na długi rękaw i sweterek, spodnie, skarpetki i buciki i opaska na głowę. Po 5minutach mała została tylko w body, spodniach i skarpetkach bo było jej gorąco. Powiedzcie mi jak Wy ubieracie takie maluchy w taka pogodę??

Gość 4234234242
Założyłam jej body na długi rękaw, na to bluzka na długi rękaw i sweterek, spodnie, skarpetki i buciki i opaska na głowę. Po 5minutach mała została tylko w body, spodniach i skarpetkach bo było jej gorąco. Powiedzcie mi jak Wy ubieracie takie maluchy w taka pogodę?? Ludzie, czy wy sobie jaja robicie???? Czytam i nie wierze, co za skończone kretynki. Trzy warstwy na cebulke na 27 stopni. Dodaj jeszcze skafander.... W końcu nigdy nic nie wiadomo, to nawet nie maj...

Gość kvjfk;lnl;ka
wIADOMO że nowordka ubiera się trochę cieplej niż starsze dziecko.Ale kiedy u mnie w mieście panowały takie temperatury mały miał jakieś 5 miesięcy to założyłam mu tylko body z krótkim rękawem i bawełniane skarpety.Na głowę nic, tylko buda tak aby słońce nie padało bezpośrednio na główkę.

Gość 4234234242
5 miesięcy to nie noworodek. :( Tylko niemowle, jesli juz. :p

Gość kcdn;ld
ale ja doskonale wiem, że to nie noworodek tylko napisałąm ogólnie ze inaczej przykładowo ubierze się noworodka a inaczej 5 czy 12 miesięczniaka.

BODY Z KROTKIM LUB DLUGIM I COS NA NOGI CIENIUTKIEGO moj 2,5 latek w krtokich teraz chodzi a moja córa (5mcy) wczoraj 22stopnie miala cieniutkie rajstopki i sukienkę

Gość ghjvvb
trzeba sprawdzac dziecku raczki, karczek czy spocone i jak cos to ubrac mozna... dzis juz wiem,ze beda spodenki krotkie plus koszulka:) i napewno nie zmarznie :)

Gość poinsettia
termoregulacji to nie maja wyrobionej noworodki a nie polroczne dzieci! i co wy z tym przeskokiem z kurtki na koszulke? ubieramy sie zgodnie z temperatura a nie pora roku. kwiecien wiec dlugi rekaw, taka sama tem w lipcu i krotki. nie rozumiem! wczoraj ja sie grzalam w leginsach i bluzce z krotkim rek, widzialam takie obrazki, matka(ojciec) w podkoszulku, czesto w krotkich spodniach, a dziecko obok tupta w bluzie, kurtce, nierzadko w czapce nawet! chore!

Gość ghjvvb
mysle ze kazdy powinien uczyc sie na błedach. jeszcze jak to jest pierwsze dziecko...

Gość Ja tak zrobiłam, ale to dlateg
Ludzie jest prawie 30 stopni! Moje starsze lata gołe po podwórku w samych slipach i moczy się w dużej miednicy. A niemowlę śpi w samej pieluszce w wózku osłoniętym od słońca cienką tetrą. Zrobiło się nagle lato i ubierajcie jak w lato! Gdyby w lipcu temperatura spadła do +5 to byście nie założyły dzieciom kurtek tylko dla zasady, że w lato nie nosi się ciepłych ubrań?!

Gość Boże
widzisz i nie grzmisz!