Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anika 28047

Kto wyjechal z Polski nie dla kasy ?

Polecane posty

Gość anika 28047

Takie pytnie , duzo tu postow jacy to polacy w UK okropni i benefity biora i kible czyszcza bez szkoly itp. czy nie miesci sie wam w glowach ze mozna wyjechac nie dla kasy , ale wlasnie dla zmiany otoczenia? zmiany metalnosci ?

Gość Kitty_Key
Ja właśnie chcę tak wyjechać. I w głowie się nikomu nie mieści...

Gość Ya bol Ya ball
Ja ja!

Gość kaszpirowskii
spoko wyjezdzaj dla zmiany otoczenia. Ale utrzymuj sie sama

Gość taka odpowiedz
Ja wyjechalam dla mojego chlopaka (wtedy), teraz meza :-)

Gość kjhgfdkjhg
Ja bym to pytanie skierowala do wszystkich tych polakow co wyjechali z kraju NIE TYLKO TYCH CO POJECHAQLI DO UK!!!!!!!!!!! ty buraku!!!!!!!!!

Gość nie chcialam ale musialam
wyjechalam do mojego chlopaka, obecnie meza :) nie chcialam opuszczac kraju (wiem! wiekszosc uwaza to za niedorzecznosc), ale milosc zwyciezyla

Gość anika28047
kjh.... a ja mialam ochote zapytac o wyjazd do UK i zapytalam - jak masz ochote to zapytaj .

moj wyjazd byl z kilku powodow, a jednym z nich jest wlasnie powod dot. finansow wydaje mi sie ze wiekszosc osob odpowie w taki sam sposob, wiekszosc osob chcualo zmienic otoczenie, COS zmienic w swoim zyciu, polepszyc byt a pieniadze sa dodatkowym plusem

Gość no ja jebe
pieniądze, język i doświadczenie - to był moje powody. tak się stało, że zostałam, choć nie planowałam. też przez miłość głównie :o ale minęła :P :D nie uk :)

Gość usa la la
Ja napisze tak: Wyjechalam... - chyba dla kasy (jej braku a nie pragnienia jej posiadania) - ale tez - zeby zobaczyc inne - sprobowac innego - nauczyc sie jezyka... Zostalam... - absolutnie nie dla kasy (w PL w tej chwil pewnie moglabym zarabiac podobnie jak w USA) - bo czuje sie tu swietnie (choc czasem tesknie do PL) - bo rozwijam sie w zatrwazajacym tempie - bo mnie doceniaja - bo mowia mi, ze jestem dobra w tym co robie - bo wierze w swoja wartosc wlasnie TU (w PL poczucie wlasnej wartosci bylo mi wybijane z glowy przez 25 lat - przez rodzicow, nauczycieli, przelozonych, lekarzy, kasjerki w sklepach) To tak chyba w skorcie: - poznalam inne - nauczylam sie innego - nie chce wracac do tego "normalniego" - polskiego :)

Gość smierdzacy klocek
Ja wyjechalalam z polski w wieku 18 lat, za 'misloscia mojego zycia'. Milosc sie skonczyla po pol roku, ale ja jestem za granica juz wiele lat.

Gość w USA
Ja wyjechalam po rozstaniu z chlopakiem.Mieszkam w US dokladnie dwadziescia lat.

Gość :) :) :) :) :P :)
ja wyjechałam by żyć w spokoju blisko mórz i cudownych plaż :) mimo wszystko jest baedzo trudno, bo przyszedł wielki kryzys :(