Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciasna

Nauka w Anglii.

Polecane posty

Gość ciasna

Właśnie w tym roku kończę szkołę gimnazjalną - jestem po testach etc. W następnym roku szkolnym, mam zamiar wyjechać do Anglii do taty,chcę tam się przeprowadzić,ze względu na maturę międzynarodową. Znam niby podstawy języka angielskiego ale czytałam na różnych forach że to co tutaj 'umiem' jest niczym w porównaniu do tego,co mi przyniesie życie w Anglii. Chciałabym zapytać, jak to wszystko będzie wyglądać? Z tego co mi wiadomo to, w Anglii również piszą testy do szkół coś jak nasze polskie liceum. Czy ja również musiałabym je pisać? Jeśli byłoby można bardzo proszę o opinie. Dodam,że to w Londynie mam się uczyć. + Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi

Wiesz twój ojciec niech idzie do councilu a tam go skierują do biura gdzie właśnie odpowiadają na takie pytania. Zależy od szkoły. Mam koleżankę która skończyła gimnazjum i pierwsza klasę liceum ale tutaj się to w ogóle nie liczyło. Nasze gimnazjum nie jest równe z secondary school. Ona musiała wszystkie Gcse robić od nowa tak jakby nigdy nie chodziła do gimnazjum ani do podstwowki w Polsce.... Nie wiem jak teraz uznają bo to było kilka lat temu...