Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie daje juz rady

sposoby na mdlosci - nic nie pomaga

Polecane posty

Gość nie daje juz rady

Jestem w 9 tyg ciazy a od 7 8 tygodnia nasilily mi sie mdlosci, zaczynaja sie okolo poludnia i trawaja do momentu az zasne. Caly dzien sie mecze aby nie zwymiotowac. Probowalam juz herbaty mietowej, imbirowej, chrupalam migdaly. Nic nie pomaga. Spacer tez duzo nie daje. Spanie pomaga ale nie moge ciagle spac. Normalnie nie da sie funckjonowac, caly czas mysle tylko o tym aby nie puscic pawia. Znacie jakies inne sprawdzone sposoby domowe? A moze powinnam poprosic o cos ginekologa? Meczy mnie to a do tego jedyna rzecza jaka moge jesc do kisiele badz keliki ryzowe z malym dodatkiem banana czy jablka. Otworzenie lodowki rona sie wymiotowaniu.

Gość ja też mam
podobno żucie skórki od chleba pomaga albo cytryna

Gość nie daje juz rady
pije wode z cytryna i tez nic nie pomaga, tez czytalam o cytrusach ale jak widac nie na wszystkich dziala

Gość miszkowata
Mi też nic nie pomagało :O Gdybym miała jeszcze wymiotować, to chyba wylądowałabym w psychiatryku. Współczuję dziewczynom z mdłościami i wymiotami. Gin stwierdził, że to minie ok. 18/19 tygodnia (!) i miał rację.

Gość ZmęczonaMama
A dlaczego nie możesz? śpij kochana póki możesz i tyle ci powiem!

Gość Miraculum5
Mnie na mdłości pomagała jedynie sucha pajdka chleba/bułki :D Przez pierwsze 1.5 mca tylko tym się żywiłam.

Gość nie daje juz rady
spie, spalam cala noc, rano pomeczylam sie, wciagnelam kisiel psozlam spac i wlasnie wstalam, ale przez reszte dnia nie daje juz rady spac bo czasem w nocy mam problem ze spaniem zobaczymy czy moje dziecko bedzie fanem kisielku :)

Gość ja też mam
wiesz co, jedna z moich koleżanek miała duże mdłości, ale potem pomagało jej to, że jeszcze przed wstaniem z łózka jadla krakersa i dopiero po tym wstawała - stwierdziła, że to działało, a wcześniej też różności próbowała i nic

Gość mi pomagał
chleb tostowy

Gość nie daje juz rady
dzieki dziewczyny, spr z tym chlebem, jak to nie pomoze to mam nadzieje, ze lekarz znajdzie jakies rozwiazanie bo zyc nie idzie

Gość Podobnie
Jak będzie już bardzo źle poproś lekarza żeby przepisał Ci hydroksizinę.

NA szczescie mnie to omienelo,siostra do 6 miesiaca z glowa w klozecie ,yladowala w szpitalu wkoncu na kroplowkach,pomagala jej woda z cytryna i chrupki albo pieczywo kukurydziane.albo coca-cola niestety..

Gość buuu uuu uu
Też przez to przechodziłam, schudłam prawie 6 kg, tylko było na tyle hardkorowo, że wymiotowałam w kółko, budziłam się nagle w nocy i puszczałam pawia :o W ciągu dnia oczywiście podobnie. W sumie nic mi nie pomagało, starałam się cośtam podjadać, zmuszałam się do picia rosołu, zjedzenia banana, a i tak najczęściej wszystko lądowało w kibelku. Pożerałam Renni w sporych ilościach, czasem pomagało, a czasem od razu leciałam do toalety.. Trochę lepiej było po coca coli. Naprawdę współczuję, bo wiem jak się meczysz :(

mi zadne domowe sposoby nie pomagaly, mdlosci i wymioty mialam caly dzien, zdesperowana poszlam do ginekologa i dostalam diphergan syrop, jedna dawka przyjeta rano dawala ulge na caly dzien.

Gość fghjkl;'
ja brałam Rennie :)

Gość mama na etacie
ja dostalam czopki torecan i to jest naprawde cos co pomaga rewelacyjnie a zanim mi je przepisal lekarz ratowalam sie woda z kawalkami pokrojonego swiezego imbiru i to tez dobrze mi robilo:) spoko potem dojdzie zgaga na ktora jadlam migdaly i o dziwo (nie wiedzialam ze takie maja dzialanie) rzodkiewki:) no i rennie niestety tez jak juz nie dawalam rady bleeeeeeeeeeee

Gość czopki torecan
ja też polecam czopki torecan brałam je prawie do końca 5 miesiąca bo tyle czasu mnie trzymały wymioty i mdłości. Wymiotowałam do kilku razy dziennie mało brakowało a wylądowałabym w szpitalu nba szczęście dzięki czopkom wymioty występowały 1 - 2 razy na dzień lub 1 raz na 2-3 dni :) wytrwałości a i radzę jeść od razu jak się jest głodnym bo głód nasila wymioty i mdłosci choć to nie reguła :)

Gość Miśka

Ja jestem w 8 tyg schudłam już 4 kg wymiotuje krwią nie mogę nic jeść ,wszelakie suche bułki czy cherbatniki nic A nie daj boże coś na ciepło ,męczę się cały dzień mam reflux ..czopki w tym ten torecan i coś tam jEszcze nic zero wszystkie sposoby ,imbir ,cola,woda z cytryną nie jjem nic ciężkiego niedługo zamieszkam w wc bo budzi mnie nawet podczas snu '