Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no cieeekaweee

czy jest w ogóle taka mozliwosc by ktos widział ile dałam mu gwiazdek na all

Polecane posty

Gość no cieeekaweee

cos kupiłam a ze długo czekałam obnizyłam gwiazki i wyobracie sobie ze ten sprzedajacy ZAWSZE wystawia taką samą formułke (ma ich ok 100 !!) i mi wystawił suche-- polecam :D jest mozliwe ze mi obnizył bo wie ile mu dałam gwiazdek ?

Gość pewnie ze mozliwe
nie zawsze ze 100% pewnoscia ale czasami tak sie da ze jest 100% pewnosci zwlaszcza na przelomie miesiecy. ja mam taka metode ze wiem na pewno ale nie bede podpowiadal jak powiem tylko ze trzeba na serwisie wymoc aby system przeliczyl oceny i wtedy wiadomo :D zazwyczj jak sie zglosi usterke to przelicza oceny.

Gość pewnie ze mozliwe
dodam jeszcze ze zle zrobil mogl dac neutrala powiedziec ze sie pomyli i gdybyscie go uniewaznili to zobaczylby czy ocena sie odejmie wtedy ma 100% pewnosci i wie kto byl ta hipokrytka ktora anonimowo dowalila. skoro chcialas obnizyc to nalezalo w komentarzu napisac a nie komentarz slodki a za wysylke 1 gwiazdka.

Gość no cieeekaweee
ej no powiedz ! :)

Gość no cieeekaweee
zaden komentarz słodki -tylko transakcja przebiegła pomyslnie gotowca wysłałam

nie wiem jak jest na allegro ale na ebayu ja wiem kto obnizyl mi gwiazdki bo jesli 270 osob do tej pory zostawilo mi ocene w gwiazdkach i srednia jest np 4.9 a po komentarzu tej osoby ja wchodze i widze ze ocen w gwiazdkach jest juz 271 a srednia oceny jest juz nizsza, np 4.8 to logiczne jest ze to ostatnia osoba zanizyla mi gwiazki :)

Gość pewnie ze mozliwe
nie chce mi sie poza tym to skomplikowane watpie aby kobieta w ciazy zrozumiala :D napisze ogolnie ze jedna tabelka liczy inaczej a druga inaczej wiec z samej roznicy miedzy tabelkami zamiast 10 ocen bierze sie pod uwage mniej. pozniej selekcja, typowanie, podstep i zazwyczaj mamy falszywca :D tlumaczylem to juz kilka razy wielu osobom i niewiele z nich zrozumialo aby pojac trzeba dokladnie znac zasady funkcjonowania skryptu a na allegro wiekszosc ludzi ma klopot z prosta matematyka :D jesli na koncu liczby ocen nie ma rownej 10 tylko pojedyncza liczba to jeszcze prosciej ale do tego potrzebne jest przeliczenie ocen przez system bo zazwyczaj dodaje co 10 ale jesli przelicza to dodaje pojedyczne oceny. system w okreslonym czasie przelicza oceny bo czesc gubi.

Gość no cieeekaweee
no ale własnie noty nie zmieniają sie po 1 komentarzu tylko po jakims czasie zreszta jak dostał iles tam komentarzy to skąd wie ze to mój był zanizony i słusznie a dlaczego mam dawac 5 gwiazdek jak b.długo trwała wysyłka

jesli dostal duzo komentarzy w tym samym czasie to rzeczywiscie nie moze wiedziec kto mu zanizyl. i masz racje,gwiazdki sa po to zeby wystawic obiektywna ocene transakcji, tez obnizam jesli na to zasluguja. ja wole miec obnizone gwiazdki niz dostac neutrala!

Gość pewnie ze mozliwe
go-for-it - polska to kraj cwaniakow na allegor tak sie nie da bo oceny sa dodawane co 10 aby nie bylo wiadomo kto zanizyl. widac ze z 10 osob jedna wybrala jakis powod czyli dala mniejsza ocene ale nadal nie wiadomo ktora. tylko teoretycznie bo jak juz napisalem da sie czasami z duzym prawdopodobienstwem wytypowac a czasami ze 100%. jesli chcecie wiedziec jak i jestescie duzymi sprzedawcami to poszukajcie na forum kiedys tam tlumaczylem. jesli nie wiecie na jakim forum to ta wiedza nie dla was :D jak wszyscy beda wiedziec to allegro zmieni system. tu i tak nie napisze bo po co maja zaklamani kupujacy wiedziec. przeciez ktos taki jak autorka mogl napisac przedmiot ok ale wysylka dlugo trwala i obnizyc ocene. nie sadze ze wtedy sprzedawca napisalby suche polecam jesl faktycznie zawinil. no ale po co lepiej anonimowo opluc :D

Gość pewnie ze mozliwe
a dlaczego mam dawac 5 gwiazdek jak b.długo trwała wysyłka - a bez gwiazdek tego nie dalo sie ocenic ? poza tym co to znaczy dlugo trwala ? dla wielu jak przyjdzie po 5 dniach to dlugo mimo ze na czesci aukcji pisze jak byk ze ktos wysyla po tygodniu. moze wybralas przesylke poczta i masz pretensje ze dlugo lezala na poczcie :D takie pojecie jak dlugo trwala to subiektywne odczucie czesto nie znajdujace potwierdzenia w faktach. ja czekam na przedmiot 10 dni i jeszcze nie zostal wyslany nie twierdze ze wysylka dlugo trwa bo wszedlem na strone o mnie i jest podany czas 14 dni. to ze nie przeczytalem tego wczesniej to moja wina.

Gość allegroooooooos
a czy możliwe jest by osoba którą dodałam do ulubionych dostała inforamcję, że to zrobiłam ?? Podglądam zakupy koleżanki :D

oczywiscie ze jesli ktos zastrzega sobie ze wysyla w ciagu dziesieciu czy czternastu dni to nie mozna obnizyc mu oceny z tego powodu. jednak jesli data stempla wskazuje jednoznacznie ze wyslano przedmiot pozniej, to jest to uzasadnione w takim przypadku.inna sprawa jesli sprzedawca napisze ci wiadomosc z przeprosinami i wyjasnieniem dlaczego wysyla przedmiot pozniej, wtedy nie ma sprawy. ale jesli nie ma takiej komunikacji i przedmiot wyslany jest po czasie okreslonym w aukcji, to gwiazdki poleca :). nie wystawie neutrala czy negatywa bo moze przedmiot mi sie podoba, tylko obsluga jest do bani co uzasadniam ocena w gwiazdkach.

Gość pewnie ze mozliwe
nie jest mozliwe.

Gość pewnie ze mozliwe
komentarz jest za obsluge a nie jakos towaru ktorego zazwyczaj sprzedawca nie produkuje. przynajmniej wg mnie tak powinna wskazywac logika. opoznienie to jak najbardziej powod wystawienia komentarza innego niz pozytywny ale jakos towaru dlaczego ? ktos decyduje sie na zakup chinskiego badziewia wiadomej jakosci a pozniej daje nega bo dostal to co kupil :D zawsze mnie to zdumiewa.

Gość no cieeekaweee
gwiazdki są wymagane ..inaczej sie zatwierdzi komentarza ja sama jestem sprzedajaca i ludzie po prostu kłamią mam w gwiazdkach np ze nie dostarczono towaru !!!(a nie mam negatywów)i ze brak kontaktu ze mną wszystko zawsze dostarczyłam i odp .zawsze do 2 godz wiec halo a ja dałam 3 gwiazdki (a nie jedną) bo moim zdaniem wysyłka trwała b.długo

Gość pewnie ze mozliwe
podejrzewam ze tak samo klamia jak ty. twoim zdaniem zbyt dlugo trwala :D ? jak kupujesz w kiosku gume do zucia to masz pretensje ze twoim zdaniem jest za malo ciagnaca :D ? przeciez czas przesylki to parametr ktory jest podany wiec albo jest zgodny z tym na co sie decydowalas albo nie. jesli ktos pisze ze jego zdaniem cos tam to przewaznie albo sie z tym nie zapoznal i wyladowuje swoje frustracje albo nie interesuje go ze zostala wyslana zgodnie z deklaracja tylko np. listonosz mial urlop. osoba ktora zaznaczyla powod ze towar nie dotarl moze miala logike podobna do twojej bo np. kupila w niedziele dotarl w srode a byl prezentem na wtorkowe urodziny wiec wg niej nie dotaral (na czas). raz spotkalem sie z taka argumentacja ze nie bylo powodu ze nie dotarl na czas wiec ktos zaznaczyl ze nie dotarl :D ludzie to debile.

Gość do autorki,.,., ,,
co ci obnizył????????????

chyba taka sytuacje mozna przewidziec patrzac na cene produktu i wtedy to do nas nalezy decyzja czy kupimy czy nie. inna sprawa jesli ten chinski badziew jest ewidentnie opisany nieprawidlowo, tak zeby zwiekszyc szanse sprzedazy, a wtedy dostajemy cos bardzo zlej jakosci i negatyw jest w pelni uzasadniony. a widzisz, dla mnie logiczne jest wystawienie komentarza na temat samego produktu a do oceny obslugi sa gwiazdki, nie wiem jak jest na allegro ale na ebayu gwiazdki przyznaje sie za czas wysylki, koszt materialow do pakowania i samej przesylki, komunikacje i za trafnosc opisu przedmiotu. jak widzisz wiec trzy z tych kategorii dotycza obslugi a tylko jedna samego przedniotu.

Gość pewnie ze mozliwe
tak zeby zwiekszyc szanse sprzedazy, a wtedy dostajemy cos bardzo zlej jakosci i negatyw jest w pelni uzasadniony - to nie za produkt a za klamstwo :D allegro to inna bajka te powody sa tak dobrane aby wysylac za darmo wtedy serwis na tym zarobi wiecej. nie ma punktu na temat zabezpieczenia przesylki ale jest punkt "sprzedawca ustalil zbyt wysoki koszt przesylki " albo "przesylak trwala zbyt dlugo z winy doreczyciela" :D w tych allegrowych powodach brakuje tylko jednego ktory od lat postuluja sprzedawcy a mianowicie "sprzedawca ustalil zbyt wysoka cene towaru" :D te powody ktore mozna wybrac to parodia. dali narzedzie frustratom i nieuczciwej konkurencji. na ebayu za klamstwo powod usuwaja a kupujacemu zawieszaja konto to dla top seller dziala szybko i sprawnie.w dodatku tam widac od kogo co sie dostalo. nie mozna tego porownywac do allegro.

na ebayu za klamstwo powod usuwaja a kupujacemu zawieszaja konto - mozesz rozwinac mysl? jaki powod usuwaja? kupujacemu zawieszaja konto za co? za nieuczciwy feedback wystawiony sprzedajacemu?