Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jdjdjdjd

Gdzie znajde tabele do obliczania wysokosci alimentow

Polecane posty

Gość Jdjdjdjd

Bardzo prosze o pomoc

Gość Die Nachtigall
No tak Ewa święta druga żona. Autorko uwzględnij wszystkie koszty także na chusteczki higieniczne i papier śniadaniowy, którym dziecku owijasz kanapki do szkoły.

Gość mama_mikolajka
wliczasz wszystko razem z czynszem za mieszkanie 1/3 na jesli jedno dziecko gaz prad

Gość basen a chudnięcie
mam pytanie, dlaczego nalezy do kosztów wliczyć 1/3 czynszu a nie 1/4? przecież czynsz za siebie matka powinna płacić sama a ojciec tylko połowę czynszu za dziecko

Gość Z Zniecierpliwiony
Bo matka nie umie rachować .Albo tak rachuje by 2+2 było 22.

Gość jkl
A dlaczego 1/3 nie 1/4 cóż po co się trudzić skoro tatuś i sąd nie zadadzą sobie trudu by to wszystko dodać i podzielić na pół.

szczerze to nie pojmuję tych podziałów, z jednej strony wydawało mi się, że należy wyliczyć ile wydaje się na dziecko, przykładowo wydajemy 800 złoty co miesiąc to od ojca można domagać się połowy czyli 400 złoty a tutaj czytam jakieś inne podziały, no ale chyba czasami czas poświęcany dziecku też jest przeliczany na pieniądze prawda, w sensie, że trzeba na L4 iść i kasy wtedy mniej itd. Przyznam szczerze, że gdybym ja była samotną matką to na pewno też chciałabym jak najwięcej pieniędzy ale nie żeby rozwalać na siebie, bo teraz tego też nie robię, tylko, żeby dziecku odkładać, założyć jakąś lokatę albo coś w tym stylu, albo mniej kasy ale żeby ojciec płacił jakąś lokatę bo przyszłość dziecka na pewno spędzałaby mi sen z oczu, teraz mi spędza a co dopiero gdybym była samotną matką.

Gość Potrzebuję porady:)
ja dostaję 300 od ojca,przy czym nie iwdziałam go od 10 lat i w niczym nie uczestniczy. Ja się dzieckiem zajmuję 24 godz na dobę,a od ojca mam 300. Nie interesuje go nic--ani szkoła ani wakacje,swięta,urodziny--NIC NIC NIC. sprwa o podwyzkę jest w toku,mam szansę na podwyzkę? Syn ma 11 lat i od 2 lat jest leczony na astmę.

Gość Damski uśmiech
taka j. -> a jakby do każdego przelewu dołączał cegłę na przyszły dom dla dziecka - to byłoby OK? Zapamiętnij sobie raz-na-jutro!!!: ALIMENTA SŁUŻĄ ZASPOKOJENIU BIEŻĄCYCH POTRZEB ALIMENTOWANEGO. Powtórz! Potrzebuję porady:) -> 100% dzieci alimentowanych jest chorych przewlekle. Z czego 70% ma astmę. Wytłumacz mi O CO TU CHODZI? Plz :)

Gość kochanka Franka
Az boje sie rozwiesc bo dzieci mi sie pochoruja przewlekle i beda chcialy na hiszpanski,chinski,konie,psy,nowe bmw i tam takie jeszcze inne drobiazgi

jkl A dlaczego 1/3 nie 1/4 cóż po co się trudzić skoro tatuś i sąd nie zadadzą sobie trudu by to wszystko dodać i podzielić na pół. mieszkam z córką w mieszkaniu 2 pokojowym-czynsz wynosi 600 zł-córka 300 zł i ja 300 zł-córki 300 zł dodaję do jej wszystkich kosztów utrzymania i dzielę na dwoje rodziców - jeśli dziecko wymaga stałej opieki i tylko ja ponoszę ten trud to nie wydaje mi się aby uczciwie było dzielić koszty utrzymania po równo - po równo jest wtedy gdybyśmy oboje ponosili wszelkie trudy związane z wychowaniem i utrzymaniem dziecka Prawda?

Damski uśmiech Potrzebuję porady -> 100% dzieci alimentowanych jest chorych przewlekle. Z czego 70% ma astmę. Wytłumacz mi O CO TU CHODZI? Plz nie słuchasz wiadomości,nie czytasz gazet,nie interesujesz się tym co ciebie otacza - może dla ciebie jest to śmieszne ale w rzeczywistości tak jest-lekarze biją na alarm-świat jest tak zanieczyszczony że powoduje iz ludność choruje ,jest uczulona właściwie na wszystko i nie dziw sie temu skoro jadamy sól przemysłową i proszek z żółtka który również powoduje raka kiedy ma się małe dzieci jest się z takim tematem na bieżąco

Gość damski uśmiech
"Prawda?" Nieprawda. To tak jakby oczekiwać za pracę przy WŁASNYM dziecku jakichś bonusów. Przeliczać fakt zajmowania się WŁASNYM dzieckiem na pieniądze. Żeby nie powiedzieć: ZARABIAĆ NA BYCIU MATKĄ. Jak należałoby nazwać kogoś takiego? "świat jest tak zanieczyszczony (...), że (...)jest uczulona właściwie na wszystko" To tu nie trzeba dokładać pieniędzy, tYlko ZABRAĆ. I osiedlić w wiosce bez prądu na Mazurach. Jak pobiega z gołym tyłkiem po pokrzywach i w sandałkach po śniegu - wszystkie astmy przejdą

oczywiście że trzeba dokładać!! nie znasz chyba cen leków odczulających,cen artykułów spożywczych które przy wszelkich alergiach dzieci czy tez dorośli powinni jeść np kuzynki syna jest uczulony... właściwie na wszystko- jego dieta jest skąpa -przy życiu trzymają go jedynie tablety z apteki!! To tak jakby oczekiwać za pracę przy WŁASNYM dziecku jakichś bonusów. Przeliczać fakt zajmowania się WŁASNYM dzieckiem na pieniądze. Żeby nie powiedzieć: ZARABIAĆ NA BYCIU MATKĄ. Jak należałoby nazwać kogoś takiego? NIE MASZ RACJI!! jesli ktoś zarabia duzo i na wszystko mu starcza jest ok ale jesli pensja wynosi 1800 zł i nie wystarcza na pokrycie wszelkich kosztów należy dorobić wyobrażasz sobie matkę majacą na utrzymaniu małe dziecko które wymaga opieki przez 24 godziny na dobę? kiedy ona ma iśc dorobić? ma zostawić dziecko bez opieki? komu jest łatwiej DOROBIĆ? chyba logiczne ze temu co nie musi biec z jęzorem wywalonym do przedszkola by odebrać dziecko-prawda? dlatego na szczęście sądy znają realia,wiedzą co to trud wychowywania i zazwyczaj alimentami dzielą rodziców w proporcjach 30% matka - 70 % ojciec nie trzeba szkół aby to zrozumieć dzieci maja dwoje rodziców i to ta dwójka ma zadbać nie tylko o opieke ale i o finanse

Gość nie całkiem głupia blondi
Na nasze szczęscie w śadach rodzinnych zasiadają kobiety i lubię przypi... alimenty wg wyglądu i na oko... ja mam 1200, a on zarabia nie całe 2500.... Chwała sędzinie!!!

Gość damski uśmiech
"sądy znają realia," - przywoływanie "autorytetu " (tfu) sądu jest co-najmniej nie na miejscu. Blondi ci to wyjaśniła raczej przekonująco. Prawda? A jeśli nie dajesz rady utrzymać i wychować dziecka - oddaj je ojcu. A jak zrobiłaś je z łajdakiem, i go nie chce - to może do sierocińca, albo sprzedaj na organy..... Ale jest jeszcze inne wyjście - powrót na miejsce właciwe i z dawien-dawna przypisane. Czyli: na kolana! skarpetki uprać! poleżeć krzyżem na wycieraczce ze trzy dni..... Może znów do chałupy wpuści

Gość damski uśmiech
Lubisz pizdnąć z liścia? Ja też. Może umówimy się na mały sparing? Tylko uprzedzam: łapę mam chłopską - od pługa oderwana niedawno. :classic_cool:

Gość damski uśmiech
To ty chyba pługa nie widziałaś!?!? Pług to takie urządzenie, które ciągnie koń lub czasami baba. I nie kieruje się nim mózgiem - tylko batem i okrzykiem :classic_cool:

Gość damski uśmiech
Z całym brakiem szacunku - ale to ty się przypierdoliłaś :classic_cool: :)

Gość damski uśmiech
No i wpełzło wojownicze gówno z powrotem do rodzimego rynsztoka. Biedactwo. Tam gdzie jej miejsce i DOM.

Gość dyskusja z toba?
ty jebnij sie w czachę!! myslisz ze kazdy jak ty siedzi z nosem przy monitorze i czatuje na nowy wpis?!! Sa tacy kretyni jak ty i tacy co maja to w dupie i wola iść na spacer ze swoja połową trzymajac sie po 23 latach za rece Ale jak ktos swoim wrednym charakterem zniecheca całe otoczenie do siebie zmuszony jest atakować na forach wszystkich

Gość damski uśmiech
A ta połowa trzymająca za rękę, też używa takiego słownictwa: "ty j**nij sie w czachę!" "sa tacy kretyni" "maja to w dupie" To musi bardzo romantycznie wyglądać, jak idziecie sobie przez miasto i szczebioczecie w te słowa. Chętnie bym to pooglądał i posłuchał. :) Z kąd jesteś?

Gość tak sobie myślę
że twoja uciekła po tym jak wasze dzieci miały trafic do bidula

Gość zZ Zniecierpliwiony
"""" tak sobie myślę że twoja uciekła po tym jak wasze dzieci miały trafic do bidula """" I pewnie dla tych dzieci byłoby lepiej niż miałyby być z nią. Ps. Znowu jakaś żenująca osoba bawi się moim pseudonimem.