Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tekblabblabfa

mojej śwince morskiej wypadły zęby! o.O

Polecane posty

Gość tekblabblabfa

Dałam jej dzisiaj ogórka, a ta go liże (zawsze mi go wyrywała i szybko jadła). No więc patrzę do jej buzi, a tam SZOK nie ma u góry zębów!! Jednego ma może na 2mm, drugiego ledwo co widać o__O Co ja mam z tym zrobić, to jest normalne u świnek. Wgl co mam jej dawać do jedzenia, jak ona nawet ogórka nie może ugryźć :/

Gość a wiesz że świnkom podaje się
witaminę C? Wiedziałaś o tym?

Gość tekblabblabfa
wiem, kupiłam jej w aptece "juvit C" dla dzieci, ale ona tego nie chce pić ze strzykawki, więc daję jej co kilka dni kilka kropelek do poidełka, może to za mało?

Gość tekblabblabfa
dawałam jej suchą karmę, jabłka, marchewkę i ogórek, nic więcej.. Może sobie ułamała gryząc szczeble klatki, bo cały czas je gryzie :/

A to może ułamała rzeczywiście. Musisz na papkę teraz wszystko mielić. I do weterynarza zapytać się, nawet bez świnki najpierw pójść.

A sałatę? Sałata ma witaminę D, a to ogólnie na kości witamina.

Do poidełka kilka kropli to za mało. Zresztą witamina C w tym poidełku szybko traci wartość...

Gość tekblabblabfa
Moja świnka jest bardzo wybredna, nie wydaje mi się żeby zjadła jakąś papkę, ale spróbuję. Chyba wybiorę się do weta.

Gość tekblabblabfa
to jak mam jej dawać witaminę C?

Na przykład na liść sałaty nakapać i niech wcina. Jakieś liściaste warzywa na pewno lubi, więc na te liście. A jeżeli dużo świeżych warzyw dajesz to raczej nie powinna mieć niedoboru. Papryka, jabłko, pietruszka na przykład. Dajesz natkę pietruszki?

Gość tekblabblabfa
Sałaty jej jeszcze nie dawałam, więc spróbuję zrobić tak jak mówisz. Natki pietruszki i papryki nie tknie, a jabłko daję jej co 2, ew.3 dni.

Gość tekblabblabfa
dzięki za pomoc :)

Natka pietruszki to przysmak świnek morskich. Porządnie umyj pod zimną wodą i taką zroszoną podaj. Nie wierzę, że nie będzie jadła. Świerze warzywa, owoce powinna mieć codziennie, siano też. Są fora na temat świnek morskich, sprawdź też.

Proszę. Siekacze rosną do końca życia świnkom morskim. A jak gryzie kratki, to może znaczyć, że chciałaby trochę wyjść z klatki.

nic nie rob poza siekaczami ma inne zeby faktycznie brak witaminy c ale to jest nie najgorsze jak ma brak witamin to kup jakis preparat witaminowy polecam vitakraft w kroplach bo jak bedzie miala niedobor witaminy b to dostanie paralizu nozek z jedzenia dawaj jej natke pietruszki duzo salaty jablko utrzyj i marchewke utrzyj odstaw ziarno kup wapno dako artu z witamina c i ten preprat vitakrafta

Gość gość
A odrosną

Gość gość
???

Gość gość
Moja tez sobie kiedys ulamala i jej odrosly. Daj jej troche kiwi, ma duzo witaminy c. I koniecznie codzienníe sianko Ja daje tez suszony mlecz Moja uwielbia salate