Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak tu dalej żyć co robić

mam dość..

Polecane posty

nie da się sprzedać domu bo gdy teście go przepisywali go mężowi to zaznaczyli że dopóki będą żyć nie można go sprzedać i oni mają pełne prawo do niego

Gość lkcnoik
był spokój wybudowaliśmy dom wzięli i hipotekę urodził się kolejny syn i szok znów znalazłam torebkę z amfą... postanowiłam a co maja tesciowie do wybudowanego przez was domu?

wiem ze muszę wytrzymać i że muszę trochę nie czysto zagrać dziś mam zamiar nagrać rozmowę że rozpierdala pieniądze na alkohol mam zrobione zdjęcia jak chciał się powiesić..

bo do połowy był budowany na nich na ich działce (pomagali nam mieszkaliśmy u nich oni wszystko płacili a nasze zarobione pieniądze szły na budowę)a potem przepisali go dopiero na męża gdy był w połowie budowy potem widzieliśmy hipotekę i dopiero wtedy faktury były brane i na mnie i na niego

wiem byłam głupia że zgodziłam się na takie głupie warunki

Gość lkcnoik
no coz skomplikowane to

Gość hahahyhyhihi
lkcnoik tu nie chodzi o szanse.. tylko o: -jego geny po tatusiu który pił, więc jako DDA sam jest poddatny na alkohol, - jego wewnętrzne problemy, skoro autorka pisze, że zazwyczaj sięgał po używki kiedy rodziły się dzieci to może nie radzi sobie ze stresem i w takich sytuacjach sięga.. przyjście dziecka na świat to jest swojego rodzaju stres.. To absolutna bzdura że 90% ludzi wraca do nałogu!!!! Pokaż mi gdzie są takie statystyki???????!!!! Kolejna sprawa, nie możesz spostrzegać problemu autorki swoimi oczyma i podpisać wszystkich pod swoje problemy! Stopnie uzależnienia od alkoholu są różne, metody leczenia są uzależnione od stopnia zaawansowania.. Pierwszym etapem jest to że taki alkoholik musi sobie uświadomić że ma problem i musi zadać sobie pytanie czy chce z tym walczyć. jeśli autorka będzie próbować go do czegoś zmuszać, straszyć to raczej nie osiągnie pożądanego efektu! On teraz zupełnie inaczej myśli.. nie myśli jak trzeźwy.. Autorko zacznij od rozmowy, od uświadomienia mu problemu, rzucaj mocne argumenty na jego zachowanie.

bardzo skomplikowane ale teraz widzę że teście dobrze to wymyślili bo miało być tak że oni to przepiszą na syna a on miał dopiero na mnie bo to taniej (bo to było całe gospodarstwo prawie 2h) i dlatego. a teraz zostane z niczym po za dwójką dzieci do wychowania i zrytą psychiką

najgorsze jest to że on ciągle powtarza że mnie kocha i że zależy mu na mnie i że chce ze mną być.. zawsze gdy się pokłócimy dużo łatwiej by mi było gdyby powiedział że ma mnie gdzieś

Gość lkcnoik
no tesciowie cwani i wyrachowani skad wiem ze 90% wraca? ano z obserwacji i rozmow;) mowie ze jestem dda i chodze na spotkania i wiem jak to wyglada ja bym nie ryzykowala zwiazku z kims takim sama nie mam rodziny i miec nie bede-tak na mnie wplynelo dziecinstwo!! a mam juz swoje lata no coz autorko ucz sie na bledach i nie ufaj tesciom widac z nie chca twojego dobra,ale moze dla wnuków beda lepsi

choć ostatnio uznałam że chce być ze mną z wygodnictwa w domu niczego nie brakuje wszystko posprzątane obiad ugotowany dzieci zadbane...

choć dziś nie mam motywacji do niczego nie mam ochoty sprzątać ani nic..

Gość 654e3u765e3765
Dostaniesz wiecej niz myslisz,ale idz do dobrego prawnika "zacznij od rozmowy"nie mam slow na takie rady nie ujawniaj swoich zamiarow nikomu

w sumie tu nie chodzi o pieniądze czy o to ile dostane bo nie po to tu pisze ja chcę tylko godnie żyć..a moim nieosiągniętym marzeniem mieć normalną rodzinę

Gość lkcnoik
nic nie rob nie sprzataj nie gotuj dla niego moze za dobra jestes?

po za 'dobry prawnik" za porady się niestety płaci co przyjdę i co powiem że zapłace mu czym...

Gość lkcnoik
sa darmowe porady w wiekszych miastach google uzyj

lkcnoik wiem że jestem za dobra ale ja inaczej nie umię. choć on potrafi.. pamiętam jak po urodzeniu 2 syna dostałam okropnej gorączki ponad 40 stpni on nic mi nie pomógł sama musiałam go nakarmić (starszego też) wykąpać uspać i do tego ugotować obiad dla dziecka starszego..

byłąm na darmowej poradzie to prawnik gdy opowiedziałam mu jak wygląda całą sprawa prawna z domem to minie wyśmiał i powiedział że nie dość że mi się nic nie należy to muszę kredyt po połowie spłacić...bo razem go wzieliśmy. poza obleśny był ten prawnik musiałam wyjść bo nie mogłąm słuchać jego komentarzy

Gość lkcnoik
umiesz kochana:) serio nawet nie wiesz jak wiele potrafi czlowiek jesli tylko chce olewaj gada ile wlezie moze to go otrzeźwi i uwierzy ze tym razem nie zartujesz wiesz czemu mezczyzna ktory zdradzil i dostal wybaczenie od zony, zdradzi znowu? bo wie ze ona jest miekka i juz raz wybaczyla wybaczy i 10 razy pamietaj jak nie dla siebie to dla dzieci

tam zatrudniają chyba jakiś znajomych konowałów którzy szkołę skończyli bo mieli kasę i znajomości

Gość lkcnoik
wiesz ja choruje i tez musze chodzic po lekarzach czasem trafia sie jakis lekarz-idiota i tez glupoty gada wtedy slucham do konca, mowie dziekuje i wychodze i zapominam o nim ide do nastepnego gdzie wiem ze zostane zrozumiana i przyjeta empatycznie rob tak jak ja, idz do innego po prostu, a w razie glupich komentarzy dziekujesz i wychodzisz i zapominasz

lkcnoik dzięki za dobre słowa i otuchę naprawdę tego mi trzeba.. do oczu napływają ciągle łzy ale powstrzymuję się bo w każdej chwili starszy syn może wejść (bawi się w swoim pokoju) młodszy śpi

Gość lkcnoik
idz chociaz sie dowiedz jak wyglada sprawa prawna z innej strony i od innego prawnika idz nic to nie szkodzi a moze pomoze

Gość lkcnoik
a do tych twoich cwanych i podlych tesciow slow brak na pewno wiedzieli ze w razie czego zaszkodza tobie brr

najgorsze jest to że muszę się tułąć z dzieciakami bo nie bardzo jest ich gdzie zostawić bo młodszy płacze gdy tylko znikam z pola widzenia ostatnio na 15 min zostawiłam go z przyjaciółką to gdy wróciłam był tak zapłakany a przyjaciółka przerażona...

Gość hahahyhyhihi
lkcnoik skoro z Twoich obserwacji wynika że 90% wraca do nałogu, to z moich obserwacji wynika że 80% facetów to super świetni mężczyźni którzy nie zdradzają. kochają swoje partnerki i nie nadużywają alkoholu.. ( no takie mam jakby obserwacje bo w takim towarzystwie się obracam) ... Statystyki są inne.. dużo zależy od chorego na alkoholizm, ale też dużo zależy od osób które pomagają mu wyjść z nałogu. Autorko widzisz problem że nie sprząta że to i tamto, że nie pomaga.. A jak ma to robić do jasnej ciasnej jak jest pijany??? Ja nie mam doświadczenia, tyle co na początku uczyłam się na psychologii której nie skończyłam niestety wiem co należy zrobić i gdzie się zgłosić.. Wiem że życie z alkoholikiem jest trudne.. U Ciebie sytuacja jest o tyle lepsza, że powtarza Ci że Cie kocha.. więc skoro Cie kocha to czemu Cie krzywdzi? Ciebie i dzieci? Pytałaś? Proponowałaś terapię? Pomóż mu! Jesteś jego żoną.... !! Mój facet też ma ojca alkoholika, na szczeście się z nim nie wychowywał.. i mimo że on sam nie pije często.. to ma świadomość że musi bardzo uważać bo w każdej chwili mogą uaktywnić się cudowne geny.. i ja jestem tego świadoma co może być.. on tak samo... Więc jeśli są sytuacje stresowe, są problemy, widze że się denerwuje to pierwsze co robię to go wspieram.. od samego początku nauczyliśmy się sobie mówić o swoich uczuciach, obawach.. od tego siebie mamy.. ! I jeśli kiedykolwiek nie daj Boże zacznie mi pić będę świadoma tego z kim się wiązałam: WIDZIAŁY GAŁY CO BRAŁY.. no ale licze że do tego nie dojdzie ;)

jedyną osobą z którą zostanie to teściowa (nawet przy mężu płacze) a teściowa nie jest chętna by z nimi zostawć

Gość lkcnoik
oj biedulek nie moze posprzatac bo lezy najebany;) wybacz to dla mnie smieszny argument dobrze ze sie obracasz w fajnym towarzystwie ja obserwuje ogol ludzi i widze ze wodka króluje w polskich domach

tak widziały gały..ale jak to móią miłość jest ślepa.. pytałam go czemu mnie krzywdzi ale on nie odbiera tego że robi coś złego nie widzi problemu