Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość huniaa

Jak ubrać 4 miesięczne dziecko na taką pogodę jak dziś? 30C

Polecane posty

Gość huniaa

doradzcie jak mam córkę ubrać? na termometrze 30 C, poradzcie coś bo juz sama nie wiem

Gość jakis dresik
spodenki, kurteczka, buciki, czapeczka, - no wiesz, standard :O

Gość mała czarna 28
Bawełniana bluzeczka i spodenki, skarpetki. Oczywiście , dziecko, osłonięte od słońca. bawełniany kocyk.

Gość ghjvvb
ubierz spodenki, koszulke i tyle! wez najwyzej jakas bluzeczke z długim rekawem ale zobaczysz nie bedzie Ci potrzebna!

Gość mammma mijjja
Body, rajstopki i jakaś pielucha do przykrycia jak uśnie lub do zasłonięcia budki,żeby słońce nie świeciło.

Gość huniaa
wczoraj mi się dziecko całe na spacerze spociło, body z długim rękawem spodenki skarpetki czapeczka bawełniana wystarczą? no i kocyk? i w razie czego bede miec bluze

najlepiej body z krotkim rekawkiem na to bluzka badz bluza a na nozki spodenki badz polspiochy :) a potem sprawdzasz karczek, jesli jest cieply to jest ok a jesli zimny to musisz cieplej ubrac :)

Gość kakak
tez mam problem własnie, ale kurtka??? ja ubieram, body na to jakas blzueczka, spodnie nawet nie wiem czy czapke

Gość mała czarna 28
Nie przegrzewaj dziecka, ale chroń przed słońcem, jest naprawdę mocne. Ja bym zrezygnowała z butów, dała tylko skarpetki - wygodniej dziecku będzie.

Gość jakis dresik
kurwa dziewczyno BODY WYSTARCZY!!! na krotki rekaw oczywiscie!!! piszesz ze masz 30 stopni a to jest upal!!! wez mu tetrowa pieluche do przykrycia jak bedzie spal kurwa spodenki:O:O:O OGARNIJCIE SIE LASKI!!!!!!

Gość huniaa
a właśnie co z czapeczką? bo wczoraj to od czapki po niej płyneło

Gość mała czarna 28
Jeśli jest w wózku, osłonieta od słońca, to czapka jest nie potrzebna. Zamiast czapki lepszy będzie lekki przewiewny kapelusik- bawełniany, cieniutki w jasnym kolorze.

Gość no pułkownikowa
też uwazam, że body na krótki rekaw wystarczy. Nie należy dziecka przegrzewać przeciez jakimiś rajstopkami, bluzami i niewiadomo czym. Wczoraj w parku widziałam (było 28 stopni) ok.3 letnie dziecko w długich spodniach, swetrze, rozpiętej kurtce i wełnianej czapie na głowie!

Gość mammma mijjja
A po co czapka jak dziecko leży w wózku i ma osłoniętą głowę przed słońcem? Tak jak wcześniej pisałam body i rajstopki. Ewentualnie weź w torbę kocyk,ale dziś ma być skwar,więc potrzebny Ci nie będzie. Możesz zamiast rajstop założyć półśpiochy lub legginsy i skarpetki, albo sukienkę i skarpetki. Dziecku jest też gorąco.

z tym body ka krotki to nie przesadzajcie ... kazde dziecko jest inne ... jednemu bedzie dobrze drugiemu za zimno ... dziecko lepiej ubrac na celbuke , lepiej miec za duzo niz za malo... a radzilabym jednak ubrac kapelusik nawet jezeli lezy w wozku bo przez budke tez przedzieraja sie promienie sloneczne

Gość jakis dresik
Jeśli jest w wózku, osłonieta od słońca, to czapka jest nie potrzebna. Zamiast czapki lepszy będzie lekki przewiewny kapelusik- bawełniany, cieniutki w jasnym kolorze. " no tak lezacemu dziecku kapelusz na glowe jak bedzie pod budka lezal:O czapka nie ale cieniutki kapelusik musi byc aby cos mialo na tej glowie:Oja juz nie mam sily:O czy nie rozumiesz tepaku ze przegrzaniem mozesz zabic dziecko???

Gość jakis dresik
no tak nie przesadzajcie z tym body na krotki rekaw, to dopiero 30 stopni, poczekajcie jak bedzie 45, wtedy wystarczy body na krotki rekaw i rajstopki bawelniane, a jak bedzie 60 stopni to darujcie sobie czapeczki, wystarczy opaska na uszka zeby nie zawialo :D:D:D kafweteryjne idiotki:D:D:D sama sobie rajstopki obcisle na 30 stopniowy upal zaloz. i nie zapomnij ubrac sie na cebulke:D:D:D

Gość mała czarna 28
A zresztą, napiszę Wam, że ludzie tak różnie ubierają swoje dzieci. Ja dziś wyszłam z 3 -letnim dzieciekm ubranym w krótkie spodenki, bluzkę z krótkim rękawem i sandałki. Jest naprawdę gorąco. A w tej samej piaskownicy bawiło się dziecko ubrane w bluzę z długim rękawem, długie jeansy i zabudowane buty. Było czerwone jak burak z gorąca.

Gość jakis dresik
mała czarna 28 napisałam o kapelusiku dla dziecka, które jest poza wózkiem np. na rękach u matki łoj... ale trudno pomyśleć... oj nie pomyslalam, ze z 4-miesiecznym dzieckiem spaceruje sie bez wozka:O moze w chuscie bedzie dziecko niosla? wtedy w ogole masakra, wyjmie po 20 minutach trupka, mowie serio:Ojesli chce mu wziac spodnie, bluze i kocyk:O

Gość mała czarna 28
jakiś dresik mam wrażenie, że szukasz dziury w całym nie denerwuj sie tak, nie ma takiej potrzeby w czym Ty problem widzisz?

Gość zacieszka
ja pier... czasami mam wrazenie ze niektore matki to z kosmosu sa ... najlepiej w samym pampersie wez dziecko na spacer ... "na cebulke" oznacze ze sieubiera dziecko na +1 ... < jaki dresik> wiesz co to oznacza??

Gość mammma mijjja
Ale dla dziewczynek to chyba są takie cienkie letnie rajstopki? Mi o takie chodziło. Ja mam syna,to się "nie wyznaję" na dziewczęcej modzie :) Dlatego na początku zapomniałam o tym,że można założyć sukienkę :p Mój mając kilka dni-urodzony w upalnym sierpniu jeździł w samym pampersie... Moja budka nie przepuszczała słońca.

Gość każdy ubiera jak chce !
wczoraj było tez tak ciepło i moje dziecko miało ubrane krótkie body na to cienka bluzeczkę z długim i półśpiochy cienkie bawełniane i kapelusik na glowie ... i jakos z niej nie leciało ... i trupem nie była...

Spojrzecie w lustro przed wyjsciem,w co wy sie ubieracie w takie upaly ? Zakladacie kurtki czy sweterki! Zawsze mozna w torbe wrzucic bluze,bo moze sie zachmurzyc nagle ,wiadomo pogoda zmienna potrafi byc..Moim zdaniem najwaznijsze,zeby nasmarowac porzadnie malucha kremem z filtrem i okryc glowe,nozki bez skarpetek ,skarpety tez w torbe,zawsze sie smieje bo w Uk dzieci przy 16 stopniach sa tak ubrane jak w Pl przy 30 :P

Gość każdy ubiera jak chce !
budka przepuszcza promienie ... tak samo jak ubrania ... ale malo kto o tym wie ... :/ ...

boziuuuu.... powiedzcie mi czemu nie chcecie ubrać dziecko w samego rampersa, bodziaka, lub koszulke i spodenki ? Tylko dlatego że jeszcze jest kwiecień ???

Gość Że co?
Bluzki z długim rękawem? Rajstopki? Kocyki? Przy 30 stopniach? Nie wierze normalnie. Jaja sobie robicie? Ludzie na dworze gorąc. Jakies 30 min temu wróciłam ze spaceru ze swoiją 7 tygodniową córką. Miała na sobie cieniutkiego bawełnianego rampersa z krótkimi rękawkami i długimi nogawkami. Bez skarpet, czapek i całej tej kwietniowej garderoby przy takim upale ;) Ja się założe, że jakby teraz był lipiec i temperatua i pogoda identyczna jak dzis (kwiecien) to by dzieci w same body z ktrótkim rękawem ubrały ale, że mamy kwiecien to trzeba czape dla samego faktu.

Gość mama Franka _
tak, czapę i to futrzaną ha ha i koc polarowy gruby! tępę idiotki nie wiedzą, że głowa dziecka ma być osłonięta od słonca, a jeśli dziecko np. zaśnie w wóżku, a wózek jest w cieniu, to dobrze jest czymś dziecko przykryć np. cieniutkim bawełnianym kocykiem

Czytam te wypowiedzi i płakać mi się chce dziewczyny ile wy macie lat same się ubierzcie na cebule w 30 upale zastanawiam się czy było by wam wygodnie i przypadkiem nie za gorąco ha ha. Mój synek ma 4 miesiące i ubrałam go w krótki rękawek cienkie skarpetki i pieluszka na nóżki a jeszcze jedno wiecie ze istnieje krem ochronny 50+ UVA na słońce, a nie jakieś sweterki porażka. Zgadzam się w 100 % z (jakis dresik)