Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kremmikk

podkład, puder - lato? cera tłusta

Polecane posty

Gość kremmikk

Co polecacie na lato? Jakiś lekki podkład, fluid, puder czy krem tonujący?

Gość kremmikk
help

Gość akskfg
moze jakis puder mineralny??

no na pewno coś lekkiego. jak masz tłustą cerę to puder. albo puder w kremie. tak myślę.

Gość kremmikk
Chętnie spróbuję, coś konkretnego polecasz askfg?

Gość kremmikk
lu92 tylko u mnie potrzebne jest coś dosyć trwałego, bo zwykłe podkłady mi niestety spływają dość szybko latem :( Myślałam, że może ktoś z tłustą buźką mi coś doradzi czego jeszcze nie testowałam.

Gość akskfg
ja ci napisze co mam teraz, a co zamowilam... a wiec teraz mam podklad clinique anti-blemish i na to daje puder kryolan (ryzowy), na razie jest git, a cere mam tlusta. zamowilam teraz brazer do jasnej cery, niby jest super, ale jeszcze go nie dostalam wiec nie moge nic polecic. zaraz ci wkleje linki

Ja się oduczyłam smarować fluidem w ogóle, ale kiedyś używałam Manhattan Powder Mat i sprawdzał się na skórze tłustej w lato. Z mineralnymi to uważaj. One są jak dla mnie dziwaczne z lekka. Mam do dziś cały Rimmel Stay Mat. W ogóle nic nie przykrył buzi, ani nie zmatowił. Buzia się świeciła po nim jak psu jajca :D Jak pójdziesz do drogerii to popytaj o próbki i przetestuj sobie.

Gość kremmikk
Dziękuję askfg, na pewno zainteresuję się bliżej tymi produktami, będę miała chwilę to poczytam szczegółowo recenzje. Ja obecnie mam podkład Kobo Proffesional i puder sypki bambusowy. I na początku było super, ale zaczęła mi się cera przesuszać dość mocno. I kombinuję co teraz, czytam szukam i nie wiem za bardzo.

Gość kremmikk
Jaqueline, też bym chciała się oduczyć. W sumie moja cera nie wymaga jakiegoś superkrycia. Potrzebne mi właśnie coś co by delikatnie wyrównało koloryt no i na jak najdłużej matowiło buzię.

Ja tez juz nie uzywam fluidu/podkładu/pudru w kremie od jakiegoś miesiąca. :) Uzywam pudru perłowego sypkiego z biochemii urody, a na to puder Lentheric w kamieniu (http://torebka.kafeteria.pl/index.php?mode=view&id=721). Makijaz trzyma sie caly dzien, nic sie nie swieci i wygląda bardzo naturalnie, niestety efektu całkiem naturalnej cery nie potrafiłam uzyskac smarujac sie podkladem. Natomiast polecam podklad matujący z lirene, jest bardzo dobry - http://torebka.kafeteria.pl/index.php?mode=view&id=5001 :)

kremmikk- ja używałam fluid przez 10 lat. Miałam problemy z cerą no i wstydziłam się chodzić bez fluidu. Teraz używam kremu matującego z filtrem. Czasami coś się nie wchłonie do końca i potrafi się świecić, to wtedy używam sypkiego pudru.

Gość kremmikk
CarrieBradshaw-Preston możesz mi powiedzieć jaki efekt daje ten puder perłowy? Mam bambusowy i wysusza mi niestety cerę. Poza tym niemiłosiernie się pyli i wszystko wkoło obsypuje na biało :o Z perłowym jest podobnie? Ten puder w kamieniu ma bardzo dużo pozytywnych opinii myślę, że spróbuję na niego zapolować, bo cena jest niewysoka. Jaqueline, jakiego kremu używasz?

Puder perłowy ponoć nawilża, wygładza zmarszczki i uelastycznia. I faktycznie, jak uzywam go pod ten puder w kamieniu to efekt jest bardzo fajny, bo jak uzywalam samego pudru w kamieniu to zdarzyło się, że przesuszał mi cere. :)

Gość kremmikk
Super, byłabym skłonna się skusić na ten zestaw i przetestować. Powiedz mi tylko jeszcze jaki masz rodzaj cery, również tłustą?

Bioderma Photoderm AKN Mat - SPF 30. Jest to kremik dla tłustej buzi. Jak każdy krem z wysokim filtrem trochę bieli buzię, ale generalnie jak się dobrze rozsmaruje to buzia nie jest biała i się nie świeci. No ale nie będę czarować, podczas upałów, jak nałożysz taki krem i do tego fluid to wszystko może Ci spłynąć :(

Gość kremmikk
Właśnie czytałam recenzje wyrywkowoi jestem zaskoczona, ale skoro tyle osób chwali, to musi coś w tym być.

Gość kremmikk
Jaqueline, na pewno się nie świeci? W tamtym roku wzięłam z apteki próbkę takiego kremiku tylko, że z LRP i buzia bardzo się błyszczała po posmarowaniu i trochę piekła nei wiem dlaczego :o Więc się nie skusiłam.

Gość ja polecam jakis krem bb
ale matu tym nie uzyskasz, musialabys czyms zmatowic.

Gość kremmikk
Carrie, strasznie Ci dziękuję za radę, wypróbuję to co zaproponowałaś. Dzięki śliczne!

Gość kotka74-81
ja normalnie używam Revlon colorstay albo Max Factor lasting preformance na to kulki brazujace Avon ale jak jest taki upal jak dzis ze wszystko dosłownie spływa z twarzy to nic , no chyba że muszę to maybelline minerlny ..jest super lekki no i kulki na to

Gość kotka74-81
L real ma fajny krem matujacy derma genesis troche wysucza wiec tylko do bardzo tlustej cery .Ja mam strasznie tlusta ...:-(

Mi się nie świeci, ale nie wiem jak będzie u Ciebie. Niby obydwie mamy tłustą cerę, ale naprawdę różnie to bywa. Polecam Ci wypróbować krem najpierw w próbkach. Jeżeli Ci nie przypadnie do gustu to chociaż nie wydasz 70 zł. LPR ja używam mleczka dla dzieci SPF 50. Kładę na buzię i też nic mi się nie świeci.

Gość ja polecam jakis krem bb
"kotka74-81 L real ma fajny krem matujacy derma genesis troche wysucza wiec tylko do bardzo tlustej cery .Ja mam strasznie tlusta ..." moze sprobuj uzywac serum z granata z biochemii urody a zamiast toniku to hydrolatu pomaranczowego? one powinny regulowac wydzielanie sebum. a skora ktora jest mocno przesuszana bedzie sie bronila nadprodukcja sebum :( trzeba ja nawilzac.