Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ech.............///

Topik specjalnie dla kobiet ale moich i tak nikt nie czyta

Polecane posty

Gość ech.............///
Tia... Moja 1 robota :) Omega to nie roadster :P

Gość ech.............///
A w ogole dziewczyna na automatyce to w jakim mieście?? Gliwice??

Gość sterana życiem ogrodniczka
kraków:P

Gość ech.............///
Czemu taki kierunek... Znam jedną co poszła na budownictwo nie łapie takich dziewczyn.. W polsce nie ma firm projektowych automatyki. A do gliwic do opla raczej nie pójdziesz. Programowanie cnc tez odpada bo bród i dźwiganie. Utrzymanie ruchu też odpada... Sklep z automatyką ?? Programowanie domów?? No chyba że na programistę się przerobisz.

Gość ech.............///
Nie mówię że nie możesz :) Znam kobietę z krk która robi przy rtg i mammo. I ma własną firmę normującą rtg. No ale kobieta z śrubokrętem to rzadkość.

no ja im dluzej studiuje, tym bardziej czarno to widze... a mysle o programowaniu plc albo robotow

Gość ech.............///
Poza śląskiem i dolnym śląskiem roboty nie znajdziesz... Chyba że jako człek od wszystkiego przy produkcji makaronu, cukierków. Wtedy chodzisz i naprawiasz gniazdka, pani helence się pasjans zaciął, przewody i 2 razy do roku program wklepujesz. Jw projektowych automatyki nie ma. Tak że jak się nie chcesz wybrudzić będzie ciężko. I proponuje po h zamiast na kafe uczyć się javy, androida lub c. Wtedy dla kobiety praca jest ok. Możesz mieć dziecko i zarabiać. Tylko że do tego trzeba mieć dar by nie zwariować klepiąc kod do 67 roku życia. Zazwyczaj połowa ludzi odpada po max 5 latach pracy. A szkoda mieć studia i nie robić za więcej niż 2 tyś

czy ja wiem czy informatyka nie jest juz przereklamowana? czy rynek sie nie nasycił tymi magistrami po wyzszych szkolach informatyki, prania w rzece i gotowania na gazie? czesto widze jak ktos narzeka: jestem informatykiem i zarabiam 1200

Gość ech.............///
Bo to nie jest tak. Informatyka to ogromny dział. A studia są po prostu debilne. Sam nie poszedłem bo sama matma i fiza. Musisz ich podzielić. Programista = mega kasa = dar Bo jak nie masz predyspozycji to nie wysiedzisz 8h przed kompem klepiąc kod. A po paru latach cię szlak weźmie. Dlatego tu są kosmiczne zarobki. Bo nikt nie wytrzymuje. To trzeba mieć pasję po prostu. Potem masz sieci. Tu jak nie masz bazy sql i wyższego cisco na 5 tyś nie licz. Potem specjalności typu streemery. Bazy gsm itp. A potem właśnie wgrywanie pasjansa w firmie krzak za 1500. ------ Tak jeszcze myślę ile macie elektroniki na automatach ale na projektowanie elektroniki będzie ci się trudno przebranżowić. Zazwyczaj niestety automatyka = smar i utrzymanie ruchu. Kasa fajna jak jesteś specem fanuca ostatnio proponowali 12 - 15 tyś za jezdzenie po polsce, ukrainie, litwie łotwie i czechach albo słowacji.

no to perspektywy mam nie za wesołe :( pewnie zostanę panią od obsługi ksera i ekspresu ciśnieniowego... programowaniem bawiłam się trochę w liceum, na automaty poszłam bo chciałam się nauczyć czegoś nowego ale żebym mogła to połączyć ze zdobytymi już umiejętnościami...

Gość ech.............///
Pewnie poszłaś a ja film ogladam i tak jakos zapomniałem. Nie łam sie jakoś to będzie. Wiem że mój kolega na automatyce pisał programy więc myslalem ze coś tam wiesz.. Projektowali tez coś tam.. No jedno i drugie mniej niż na EiE. Zawsze możesz iść na Ph automatyki. Być sprzedawcą w automatyce. Sory bez choćby śrubokręta i wiertarki żeby montować sterowniki plc w szafach tego nie widzę. Nie w polsce. Naucz się dobrze programować sterowniki i do niemiec. Tam dużo kobiet programuje. A w polsce gdzie dużo kobiet jest to tylko wilk elektronik mi się kojarzy. I pakują albo nakładają radiatory na kości. No i testują i takie tam. W zasadzie to daleko nie masz. Tyle że w więcej jak 2 tyś też watpie.

dzięki za rady. jak czytam na elektrodzie o realiach pracy automatyka w polsce, to mi się żyć odniechciewa :( dobra, znikam bo muszę skończyć jeden projekt. pozdrawiam🖐️