Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spokojnie.. .. ..

proszę o radę, z góry dziękuję

Polecane posty

Gość spokojnie.. .. ..

Jaki składnik silnie alergizujący jest w lekach Augmentin i Duomox. Chciałabym wiedzieć gdyz moje dziecko ma silne negatywne reakcje i na przyszlość chciałabym mowic lekarzom ze nie moga tego przepisywac. Powiedzialam lekarce ze augmentin dziecko źle zniosło a dała duomox, okazało się że równie źle. Przecież powinna to wiedziec jesli mają ten sam składnik.... z góry dziękuję

Tak mi się wydaje ze i jeden i drugi antybiotyk to amoksycylina wiec moze po prostu twoje dziecko jest uczulone na amoksycylinę

Gość spokojnie.. .. ..
własnie poczytałam troche i chyba własnie chodzi o amoksycyline choć jeszcze nie wiem co to do końca jest i w czym jest, i co się z tym wiąże, może jest jeszcze cos co powinnam wiedzieć,,, jeśli macie doświadczenie dziękuje za rady

To substancja czynna tych antybiotyków. Taka jakby baza leku ktoa ma najmocniej zadziałac. Poczytaj sobie o niej w necie. Zwalcza bakterie gram ujemne i dodatnie i ogólnie ma szerokie zastosowanie. Najlepiej znajdź sobie wykaz leków zawierających amoksycylinę i miej go zawsze przy sobie- tych leków musisz unikać dla swojego dziecka.