Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JHBFHDMMMMBM

BYLI WŁAŚCICIELE CHCĄ NAM ODEBRAĆ PSA!

Polecane posty

Gość JHBFHDMMMMBM

witam, 5 miesięcy temu przygarnęliśmy psa, który podobno został wyrzucony z samochodu koło naszego osiedla. przez całą sobotę biegał bezpańsko, miał wystające żebra, był listopad i mroźne noce. wieczorem był już u nas w domu, bo nie chcieliśmy, żeby zamarzł, a w poniedziałek pojechaliśmy z nim do weterynarza na badania. niestety nikt w takiej sytuacji nie myślał o zgłaszaniu tego na policję. nikt nigdzie nie rozwiesił ogłoszeń, nikt go nie szukał. podczas wizyty sąsiadki u psiego fryzjera (a nikęły ok. 3 miesiące, odkąd u nas zamieszkał) sąsiadka dowiedziała się, że piesek przedtem mieszkał w nienajlepszych warunkach, nie dbano o niego, biegał luzem po ulicy i uciekł już drugi, czy trzeci raz. pod koniec marca zgłosiła się do nas jego była właścicielka, bez żadnych dowodów mówiąc, że piesek im uciekł ( 10 km, a sznaucer miniaturowy nie jest w stanie tak daleko uciec!) . po krótkiej rozmowie, w której powiedziała, że był to prezent dla dzieci, które bardzo za nim tęsknią bez słowa wuszła z domu. po dwóch tygodniach zgłosiła sprawę na policję, z której dwa dni temu otrzymaliśmy telefon. umówiliśmy się na rozmowę z właścicielami, tym razem nie był to już prezent dla dzieci, tylko dla żony, a za psa zapłacili 400 zł, a nie 60, jak zeznali policji. na policji dowiedzieliśmy się, że mamy prawo do domagania się zwrotu kosztów poniesiobych za 5 mies. opieki nad psem, chociaż my woleliśmy go odkupić, jednak byli właściciele odmówili i zaoferowali 200 zł. dziś już prawie go do nich odwieźliśmy, ale skontaktowaliśmy się z właścicielką schroniska i sklepu oraz zakładu weterynaryjnego, która wyliczyła koszty utrzymania wynoszące sporo ponad 1000 zł i poradziła nie oddawać psa, a także zaoferowała, że wrazie założenia przez byłych właścicieli rozprawy w sądzie może być świadkiem (mielibyśmy także innych). zaraz potem pojechaliśmy do dawnych właścicieli poinformować, że jeśli nadal chcą psa odzyskać muszą pokryć koszta znacznie wyższe niż śmieszne 200 zł. oni nawet nie wpuścili nas do ogrodu, wysłuchali przez płot siedząc na leżakach i powiedzieli, że przemyślą. mamy nadzieję, że stwierdzą, że nie warto zabierać psa z domu, w którym jest mu lepiej, niż u nich i do którego się przywiązał, albo chociaż, że zwyczajnie im się to nie opłaca. moje pytanie: jakie są szanse, że mogą nam go odebrać?

a dlaczego chcesz komuś zabrać psa skoro jest ich ? Moja znajoma miała podobną sytuację. Przechodziła ulicą i patrzy a w domu na tej samej ulicy jej pies. Oczywiście oddali bez niczego bo to by chamstwo było po prostu !

Gość wróżka esmeralda :P
albo się dogadacie albo sąd wam zostaje w każdym razie na pewno nalezy wam się zwrot kosztów poniesionych na szczeniaka

Gość JHBFHDMMMMBM
oni tego swojego psa wyrzucili wychudzonego, przezimowali u nas, a teraz po 5 miesiącach przypomnieli sobie o nim, bo morzna wypuścić na cały dzień na podwórko i mieć spokój od trucia dzieciaków, czy ty uważnie przeczytałaś, co ja tu napisałam? oni o niego nie dbali, a podem go wyrzucili, bo prezent się znudził!

Ja bym nie oddała. Zresztą nie sądzę żeby właścicielom chciało się targać Was po sądach. Jakby im zależało na psie, to by walczyli, a nie leżeli na leżaczkach i rozmawiali z Wami przez płot. Powodzenia.

Masz jakieś zdjęcia z tego jak kiedyś wyglądał? Weterynarz ma jakieś dokumenty potwierdzające że pies nie był w dobrym stanie? Masz świadków, którzy by zeznali to co mówisz? Jeżeli tak, to nie masz co się martwić.

Gość JHBFHDMMMMBM
niestety nie mam zdjęć, ale mamy świadków. mam nadzieję, że sobie odpuszczą, skoro w grę wchodzą pieniądze sporo przewyższające wartość materialną psiaka.

Gość woooooooo1999
złodziejka aby tobie ktoś ukradł dziecko psa coś cennego aby co najgorsze tego domu nie omineło złodziejskie nasienie popaprane małe złodziejaszki tfu