Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jdckjANCD

JAKI ROWER DLA GRUBASA????????????

Polecane posty

Gość jdckjANCD

hej czy ktos zna sie na rowerach?jaki rower odpowiedni-parametry techniczne-dla osoby wazacej 100kg i w gore?

Gość nnekndkenknkdnkdnk

Gość nnekndkenknkdnkdnk
spokojnie bez problemu takie rowery dadza rade :)

Gość jdckjANCD
czyli to jest twz rower miejski?A jakieś przybliżone parametry kół,obręczy,ramy?Jest jakieś minimum dla takiej wagi?

Gość nnekndkenknkdnkdnk
Nie wiem czy sa jakies parametry dla takiej wagi, chyba nie. Ja jezdzilam na takim wazac 70, jak i 100. Bez problemu sie jedzie, lekko.

Gość 3234324234
100 kg dla dobrego roweru markowego to nie jest duzo. Słyszałam o gosciu co jechał z wyprawa na Nord Kapp i całkowite obciązenie roweru wynosiło 200 kg... kilka razy dziennie łapał gumę bo opony nie wtrzymywały

Gość jdckjANCD
Właśnie tylko kompletnie nie wiem na jakie marki zwracać uwagę najlepiej dostęone na rynku angielskim.Interesują mnie raczej rowery używane.Zamierzam go używać na tyypowo miejskich drogach

Gość 3234324234
B.mocne sa np. z ramą stalowa stop cr-mo, podwójnie cieniowana, ale nie wiem czy porzeba az takiego, starsze rowery maja tego typu ramy np. trek 820, itp

Gość podrywacz z XX wieku
podrozuj lepiej pksem bo zaden rower cie nie pocianie

Gość jdckjANCD
no wiesz przegladam fora i znalazl sie pan ktory jezdzil wazac 135kg ;]

Gość nnekndkenknkdnkdnk
z doswiadczenia wiem, ze takie rowery jak ten http://www.ebay.co.uk/itm/Diamond-Back-DBX-mountain-bike-18-frame-26-Wheels-/221010549613?pt=UK_Bikes_GL&hash=item3375415b6d sa bardzo niewygodne. Jedziesz pochylona do przodu, beda bolec plecy. Te miejskie co np na allegro dalam link sa wygodniejsze. Plecy prawie proste , nie bola podczas jazdy.

Gość jdckjANCD
No ja głównie będę potrzebować roweru do dojazdu do pracy-po co wozić dupsko autem?No i w celach zrzucania wagi.Nie zamierzam na nie wiadmo jakich wybojach nim szaleć.

Gość nnekndkenknkdnkdnk
to tym bardziej polecam taki z allegro. Nie z prosta rama.

Gość 3234324234
grunt to dobra marka np. Scott, Trek, Wheler,Merida,giant, Kelly, corratec,

Gość gość
Witajce grubaski. Fajnie posłuchać 80 kilowych fachowców od rowerów dla grubasów. OTO ODPOWIEDZ! Wsiadłem na rower ważąc 156 kg. Jazda 5 razy w tygodniu, 2 razy dziennie po 40 minut do pracy i z powrotem! Po 5 miesiącach ważę 123. Ja wiem o czym mówię. Nie słuchajcie pseudofachowców od wszystkiego. Mój rower to KROSS level b3 z 2012 roku. Żadnych awarii. Sprawdzcie parametry, będziecie wiedzieli czego szukać. Pozdrawiam. Powodzenia

Gość Jakisdawid2
Dobrze by było kupić rower elektryczny na pewno by był dobry ja polecam kupić na https://iwobike.pl/ tam piszę do jakiej wagi są dostosowane

Gość gość
Koła powinny miec 36 szprych, zwlaszcza tylne. Wyzsze oczkowane obrecze. Nie zaden elektryczny, nie chodzi o to,zeby sie nie wysilac jadac.