Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spokojnie.. .. ..

uczulenie na penicylinę

Polecane posty

Gość spokojnie.. .. ..

Macie jakies doświadczenia w temacie? Pytam się, gdyż dziś się okazało że moja córcia 2 l. miała bardzo ciężkie skutki uboczne po takim leku.

powinni jej zrobić próbe penicylinową przed pierwszym podaniem, myślałam, że zawsze to robią..

Gość Ja mam. Jak byłam mała
dostałam zapaści po zastrzyku z penicyliny i wylądowałam w szpitalu. Podobno była nieoczyszczona.

Ja jestem uczulona. Ale o skutkach ubocznych niestety nic nie wiem.

Gość spokojnie.. .. ..
nie miala żadnej próby, teraz będę chciała to zrobić aby potwierdzić fakt, najbardziej mnie fakt jak bardzo lekarze z którymi miałam styczność są nieprofesjonalni... czy to z przepracowania czy niewiedzy, czy z czegoś innego... Najgorsze że większośc wiedzy mam z netu, nie od nich. I najgorsze że winię za to pewna lekarkę która nie poniesie za to żadnej odpowiedzialności a mowiłam że dziecko źle zniosło pewien lek, przepisała inny mający to samo w składzie, ja jeszcze 2 tyg temu byłam nieuświadomiona i teraz pluję sobie w brodę że mała tak cierpiała, Za pierwszym razem reakcja negaywna była mniejsza i innego rodzaju a teraz... biedne maleństwo, dzięki że wspomniałaś o tej próbie, dopytam się

a jaką miała reakcję? pytam dlatego, bo mój mały nie jest uczulony na penicylinę, ale dostał penicylinę jak chorowal na cytomegalię zupełnie niepotrzebnie zreszta ja nie wiedziałam, że wirus cytomeglii i mononukleozy nie znosi penicyliny i powoduje reakcję alergiczna nawet u osoby, ktora nie jet uczulona teraz już wiem :O

Gość spokojnie.. .. ..
kiedys miała mega grzybicę narządów, mimo probiotyków teraz 3 dni po zaprzestaniu podawania leku dostała gorączki 39-40 która utrzymywała się 4 dni, problemy jelitowe i oddechowe, kaszel astmatyczny i cały tułów w czerwono brunatnych plamach, krótki oddech, ogólne osłabienie i niechęć do wszystkiego, rozdrażnienie, płaczliwość