Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pauuulina

Co obcokrajowcy sądzą o Polakach i Polsce?

Polecane posty

Moj maz jest Wlochem, ale nie jest jaki ciemny. Karnacje ma jasna choc wlosy i oczy ciemne:)) Sa jednak Wlosi, ktorzy sa bardzo jasni, duzo zalezy tez od regionu.

Gość pauuulina
dokładnie nie kazdy Włoch jest ciemny ;) mi sie podobaja Włosi tacy szatyni z brązowymi oczami. a jaka jest ich mentalność? są wrażliwi?

ach ponoc wszyscy Wlosi zdradzaja ;) a kazdy Arab bije ;) a jak z tym u ciebie. lubisz Arabow?

Gość pauuulina
dla mnie Arabowie są agresywni i nieobliczalni gdy oleje ich jakas dziewczyna... poza tym mogą mieć kilka żon i to jest dopiero ryzyko Włochy kraj katolicki, czy zdradzają to kwestia człowieka.

Zalezy od faceta:)) Moj maz ma normalna mentalnosc, ja normalnie pracuje, mamy dziecko i on tez sie nim zajmuje jak trzeba. Jedyna wada to, ze sa strasznymi mamisynkami, ze wszystkim leci do matki i na tym polu mielimy juz sporo klotni. Poza tym dobry maz, nie moge narzekac. Kazdy jest inny. On np. ma kolegow co sa strasznymi babiarzami, wlasnie sporo z nich kreci tez z Polkami i innymi cudzoziemkami i co miesiac inna. Mialam tez znajoma co miala faceta Wlocha i on traktowal ja jak niewolnice, nie mogla pracowac tylko w domu i do garow. Moj na szczecie jest normalny, inaczej bym z nim nie byla:))

Ja z Arabem bym sie nigdy nie zwiazala, to inna kultura, inna religia, inny system wartosci, jak studiowalam to mialam kolege z Tunezji i to mi naopowidal co bedzie mogla a czego nie jego przyszla zona to normalnie wlosy mi debem stanely.

Gość pauuulina
ah pozazdrościć :D i pysznej kuchni włoskiej również, osobiście jestem maniaczką

Gość hjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjh
pauuulina a skad taka opinia? doswiadczenie?

thaisse80 polakow z wlaszkami znasz? po jakim czasie dalas mu dupy?

Gość pauuulina
thaisse możesz zdradzić jak się poznaliście? :) w jakich okolicznościach? i w ogóle czy Włosi też są tacy skryci w uczuciach jak Polacy, którzy są gadatliwi dopiero po wódce? :D

Gość pauuulina
hjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjh thaisse olejmy buraczanego zawistnego Polaczka :) pewnie pieni się z zazdrości

pauuulina no ale napisz o tyc arabach, dlaczego nie lubisz ich.

Poznalimy sie w pubie jak bylam na Erasmusie we Wloszech. Nie byl to podryw tylko w pubie nie bylo miejsc i barmanka zapytala mojego (byl z kolega) czy ja i moja kolezanka mozemy sie dosiasc (barmanka okazala sie swatka:)) Jesli chodzi o wylewnosc moj jest bardzo skryty. Nielatwo uslyszec od niego kocham czy inny komplement. Nadrabia czynami.

thaisse80 ciekawe a mieszkaja we wloszech? tylko jedna znasz? a ile par wloch polka? no latwa jestes jak tak szybko... pewnie chcial cie zaliczycz szybko. macie slub?

Ta para Polak Wloszka mieszkaja we Wloszech - w Rzymie, oboje pracuja, maja fajne zawody i sa ladni:)) Z moim slub mamy - koscielny. Jestesmy razem juz 10 lat, wiec chyba nie tylko chodzilo mu o zaliczenie.

Gość pauuulina
ja poznałam pewnego araba, zaczepił mnie na wyjeździe, nikt nie wiedział poza moją przyjaciółką, że nawiązałam z nim jakiś kontakt, kiedy zaczął być chamski i natarczywy wyszła jego prawdziwa mentalnosc i napisałam smsem, żeby dał mi spokój, a do niego nic nie docierało jak do ściany, gdy wróciłam do domu nadal do mnie wydzwaniał napisałam zeby spierdalał do pewnie swoich kilku zon ;) a on potem zaczął obrazac katolików i mnie wyzywac od najgorszych,dodał że wydzwaniał do mnie z kilkunastu numerów, przez pewien czas obawiałam sie ze rozesłał i umiescił gdzies moj numer na jakiś prymitywnych stronach, codziennie blokowałam numery az w koncu zmieniłam numer :) nigdy więcej... jebany Algierczyk

pauuulina ale dalas mu dupy? no thaisse80 ale twoj to pewnie nic po polsku nie mowi... a arabow we wloszech to gnebia? a powiedz mi jeszcze czy wloszki gardza polakami.

Za mna kiedys latal Marokanczyk, tez nachalny. Mialam pare innych kolegow Arabow - jako koledzy okey, ale jak pisalam nigdy bym sie nie zwiazala z nimi. Najgorsi to sa Murzyni. Probuja brac na litosc (jacy to oni biedni) a jak sie im odmowi randki to wyzywaja od rasistow.

a wloszki z arabami sie bujaja? z czarnymi? ponoc wloch nie moze byc z murzynka... prawda to?

Gość pauuulina
a co ty tak z tym dawaniem dupy? chory jesteś czy jak? kilka spotkań, jego opowieści o tym jaki to on nie jest wspaniały i jakbym to była noszona na rękach, a potem obrzydzał mnie swoim natręctwem... nie rozumieją słowa NIE. poza tym Algierczyk z którym miałam do czynienia wyglądał bardzo pozytywnie i europejsko.. miał jaśniutką karnacje, ciemny blond włosy i czarne oczy, dodał tez gdy mnie wyzywał kiedy go spławiłam że Polki na wakacjach w Tunezji puszczają sie gdzie popadnie na tzw 'beach parties' :) nie wiem ile w tym prawdy choc zraniło mnie to, bo sama bym tego nigdy nie zrobiła i nie zrobiłam.

hjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjh - powiem tak: Wloszki generalnie wola swoich facetow, ewentualnie podobaja sie im tez faceci z Ameryki Poludniowej np Brazylia. Takze nie leca za bardzo ani na Polakow ani na Niemcow. Inna sprawa tez, ze Polacy faceci malo sie integruja. Ile razy spotykalam facetow z Polski to oni tylko swoje towarzystwo, wodeczka a na innych to tylko typowe sllowa: glupi makaron, kurwa mac, wszystko beee. Jak tu sie z takim zakolegowac i zwiazac.

Gość pauuulina
thaisse a jak z tym że podobno Włosi mają obsesje na punkcie blondynek? :D jesteś blondi?

Na północy Włoch (tej lepszej, bogatszej) ludzie wyglądają prawie jak u nas, sporo jest blondynek i rudych, strefa brunetów i brunetek zaczyna się dopiero za Bolonią.

Gość pauuulina
jak Włoch to głupi makaron to Polak głupi ziemniak ;) i tyle... niech oni odczepią się od makaronu, bo takiej kuchni jak włoska można pozazdrościć

Ta obsesja na blondi to juz tylko mit, aktualnie we Wloszech prym wioda dziewczyny z Brazylii (wystarczy obejrzec wloska tv). Ja mam wlosy ciemny blond (taki mysi). Wloszki tez sie farbuja na wszytkie mozliwe kolory, jest sporo cudzoziemek z kazdej strony swiata wiec blond nie robi juz na nikim wrazenia (moze na poludniu Wloch - w pln i srodkowych Wloszech nie).

pauuulina - ja od tego makaronu okropnie przytylam:((( tez uwielbiam ta kuchnie, ale kili mi przybylo, ze hej. dobrze, ze teraz cieplo to jak ide z dzieckiem na plac zabaw to troche sie tam wybiegam i schudne. Ja osobiscie uwielbiam poranne cappuccino i cornetto z kremem:))

no a arabow wlaszki lubia? a polki tam to z arabami spotykasz?

Włochy dzielą się na 2 części - północ (Mediolan, Turyn, Wenecja) i południe (Rzym, Neapol, Palermo). Północ wygląda całkiem dobrze, ale południe przypomina Polskę, a miejscami jest gorsza.

Mam sasiadke Wloszka - Marokanczyk, na uniwersytecie znalam Wloszke co byla z Paragwajczykiem a inna z Nigeryjczykiem. Takze sa pary Wloszka - cudzoziemiec. Pare Polka - Arab poznalam jedna, poznalam tez pary polsko - polskie co poznaly sie i zakochay we Wloszech:))