Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dduuuduudu

Nie ma czegoś takiego jak dysleksja

Polecane posty

Gość dduuuduudu

taka choroba dotyczy garstki ludzi , ostatnio nastąpil wysyp dyslektyków ..prawda jest taka ,ze jestescie leniwi albo macie chore mózgi tzn jestescie pojebani. Kiedys nikt nie slyszal o takiej chorobie, a teraz? wtórni analfabeci zal mi was tumany

Gość na południu
Dokładnie tak jak piżesz, same nieóki chodzom po tym kraju :-o

Gość sdfghjkl
własnie ostatnio czytałam o badaniach na grupie dyslektyków pisałi wyrazy w których najczęsciej ostatnio robili błędy po 5000 razy i przez kilka miesiecy nie popełnili w tych wyrazach ani razu błędu.Zadnej dysleksji nie ma.

Gość dduuuduudu
bo to lenie i przyglupy

Gość mercedesssss
Jasne że nasz naród to banda nieuków :) jak widzę co się wyrabia na portalach społecznościowych to mam dość.

Gość napewno nie ma czegoś
takiego jak dysleksja , leniwe gnojki nie chcą się uczyć ojczystego języka i chca zaświadczenie od psychologa czy kogos tam,że to mają aby traktowano ich ulgowo na lekcjach polskiego , egzaminach i maturze ;P głupota do kwadratu

Gość ZARA SPÓDNICZKA 86
Gość pzreczytaj swój temat
a następnie pierwsze zdanie :-O cierpisz na coś? Ja jestem terapeutą dysleksji i owszem dysleksja jak najbardziej istnieje, to sa mikrouszkodzenia mózgu, ale nie chce mi się o tym pisac, bo i tak wiesz najlepiej...

Gość gvngvngjn
jasne a każdy wie przez jakie u piszemy kurwa i chuj. dysleksja to niskie IQ i lenistwo

swoją drogą prawdą jest, że ludzie dzisiaj nadużywają tego terminu i wymuszają na terapeutach wypisywanie orzeczeń :-O co mnie wkurza niemiłosiernie. Niestety problem nie wychodzi od dzieci, ale ich rodziców. Nie rozumiem dlaczego rodzicom zalezy , aby ich dzieciom od małego przypisywał łatkę takeigo, co sobie nie radzi :-O

Kiedys nikt nie slyszal o takiej chorobie, a teraz? :-O kiedyś też nikt nie słyszał o nowotworach, krwiakach czy tętniakach. Prosze Cię nie pogrążaj się, bo erudycją tez nie grzeszysz :-O

Gość gvngvngjn
bo taka moda i łatwiej zdobyć zaświadczenie niż popracować i zmotywować dziecko do pracy.

Gość panna_ze wsiiii
buahahaha to wymysł mamusiek, ktore nie mają czasu chwile posiedziec z dzieckiem i pomóc w nauce.. lepiej powiedziec, ze dziecko ma dysleksje i tyle :O ale drogie mamy dysleksja to nie wyrk, to znak, ze trzeba z dzieckiem WIECEJ pracować, a nie załatwić papierek i myśleć, że jest wszystko załatwione .. :O:O

dysleksja to nie tylko ortografia :-O Właściwie ortografia to tylko 2 % problemów dyslektycznych. Douczcie się zanim zaczniecie szczekać.

Gość panna_ze wsiiii
akurat wiem co to dysleksja , a szczekają psy droga pani terapeutko :P

widać jestes przewrazliwiona na swoim punkcie, bo w ogóle nie do Ciebie pisałam :-P

Gość buhahahahbh
pzreczytaj swój temat - z ciebie taka terapeutka jak ze mnie baletnica :O:D

Gość z tego co wieeem
to dysleksja, to problemy z czytaniem. A jak ktoś robi błędy ortograficzne to ewentualnie dysortografia.

Gość alebezedura
Ale jesteście ograniczeni... A niby chcecie za "inteligentnych uchodzić" Mój mąż jest dyslektykiem (a ma ponad przeciętne IQ, świetną pracę i nie brał nigdy zaświadczenia aby mieć jakieś ulgi z tego tytułu, że ma dysleksję) więc nie gadajcie bzdur, że czegoś takiego nie ma... A czemu "kiuedyś" się o tym nie mówiło? Tak jak nie mówiło się o ADHD i wielu innych rzeczach - takich ludzi miało się za innych i tępiło nie zastanawiając nad tym, że to choroba a nie "ułomność", "widzimisię" czy cokolwiek innego, ale trzeba mieć troszkę rozumu aby to ogarnąć ;)

Gość alebezedura
może i niektórzy się tym zasłaniają (wymyślając z resztą, że to ich dotyczy) ale nie znaczy to, że nie ma takiej przypadłości...

Gość julk444
dysleksja jest ale nie wystepuje w takicm stopniu jak można to zaobserwować

Gość wwwwwwww.pl
do - "pzreczytaj swój temat" - widac po pisowni że ,sama jesteś dyslektykiem a nie zadnym terapeutą i dlatego tak bronisz dysleksji,czegoś co tak naprawde nie istnieje.

Gość gość
Już we wrześniu w Szkole Podstawowej nr 49 w Gdańsku rusza jedyna w Trójmieście klasa o profilu terapeutycznym - KLASA NA MIARĘ - pod patronatem Polskiego Towarzystwa Dysleksji. Ta wyjątkowa oferta skierowana jest do uczniów z dysleksją , którzy od nowego roku szkolnego 2017/2018 rozpoczną naukę w klasie IV. Szczegółowe informacje uzyskają Państwo na stronie internetowej Szkoły: www.sp49gdansk.edupage.org

Gość gość
NIe zgodze sie. Dysleksja to choroba. Nie jest łatwo wypracowac w sobie odpowiednia koncentracje na zajecia w takim przypadku. U syna stwierdzono dysleksje w http://terapia-adhd.waw.pl/ i od tej pory musze z nim w sposob szczegolny odrabiac lekcje. Starsza corka w ogole nie miala problemow z nauka.